Vantar

Damn va kallt det va imorse när jag cyklade till jobb! Ska strax rota fram vantar som jag ska ha imorgon när jag cyklar till jobb. Borde kanske ta fram vinterjackan snart? Fast va sjutton.. vinterjacka i september känns INTE okej!

Imorgon börjar jag jobba 11 och borde då ha en sovmorgon att se framemot med nej. Läkartid i Höllviken 8.40.. Ber till gudarna att jag kommer sova bättre i natt än de senaste 2 nätterna. Fattar inte varför men jag har börjat sova så himla dåligt. Vaknar stup i kvarten och drömmer massa o har mig. Riktigt jobbigt o imorse kände jag mig helt förstörd när klockan ringde..

Så strax blir det dusch o sen nyaste avsnittet av How I met your mother o sen sooova!

Imorgon blir det som sagt snabb-besök i Hölle, sen jobb, sen ner till Hölle igen för att få skjuts till kusins Therese kalas, ska bli så kul och se deras gård! Och sen sover jag nog i flickrummet och går upp mitt i natten o kör mamma o pappa till Svågertorp. Dom ska till Kreta och jag unnar dom denna resan så himla himla mycket! Dom va där i våras också men då va morfar sjuk och jag vet att mamma inte kunde slappna av.
Nu kan dom förhoppningsvis slappna av och njuta. Försöka släppa tankarna på det tunga året hitentills..

Jag ska hjälpa dom att koppla av genom att ta hand om mormor extra mycket här hemma! Och så tänkte jag tända ett ljus hos farmor nån dag, kyrkogården ligger ju typ på väg hem från jobb..
Dock så känner jag inte lika starkt för kyrkorgården när det gäller farmor som när det gäller morfar. Vilket är konstigt iofs. Morfar kan jag ju minnas hos mormor, medans farmors stuga är såld och jag antar att den även är helt riven nu...
Jaja, vissa saker kan man inte förklara. Hur som helst ska det tändas ljus nu när det börjar bli mörkt!
Och om några veckor blir det blommor, på dagen då farmor skulle fyllt 99..

Nu spårar detta iväg lite och jag orkar inte va ledsen ikväll så nu byter vi ämne! :)


Biljetter fixade till TFF-MFF på söndag! Gött! Fast, vem ska vi heja på? MFF såklart, men heja Jocke också ju! Han kan göra ett mål o så får Malmö göra minst 2 mål. Deal?! :)


Måndag

Idag va jag ledig o hade sovmor... nej, det hade jag inte. Klockan ringde 8.30 o efter att ha sovit extremt dåligt o även varit vaken en dryg halvtimme kring fyra (vanliga proceduren, toan, bananen, facebook-i-mobilen) så kände jag mig helt förstörd.
Men upp kom jag, o i tid till bussen kom jag också! Och dessutom va biljettautomaten i sönder så jag åkte gratis ner till Hölle, tack för den :)

Tandläkaren nästa, inga håll, skaffade såndär försäkring o hamnade i grupp 1, fick en t-shirt, 2 tandborstar, tandtråd o tandpetare. Och just det, hade tydligen 600 kr innestående i nått bidrag från staten så mitt besök gick bara på 110 kr!

Traskade hem till Emelie sen. Hon har messat mig ofta på sistonde o frågat om jag vill ses, i alla möjliga sammanhang men jag har aldrig kunnat och till slut har det känts som att jag försökt undvika henne haha. Idag "glömde" jag tex att ta på mig promenadvänliga skor när vi planerat promenad haha. Så vi drack smoothie o snackade skit istället :)

Nästa stopp va mamma o pappa. Iris blev helt hysterisk när jag kom hem :) Åt lunch o tittade på 'gamla' bilder på datorn. Hittade en bild som förhoppningsvis kan hjälpa en vän. Nu ska den bara användas rätt.. ;)

Sista Höllviken-stoppet blev Jens & Cathrine och jag fick höra både det ena och det andra och ja.. Vad säger man? Hur kan vissa människor leva med sig själva?  F-R-U-K-T-A-N-S-V-Ä-R-T!!!!
Tänker så mycket på er, och på J, och tänker göra allt jag kan för att hjälpa till!


Nu har vi precis ätit mat som jag fick med mig hem från fina mamma :)





Jag o fina Emelie på julfest 2007


Bra helg - igen!

Söndagkväll, sitter i soffan o kollar på Ensam mamma söker och har precis ätit middag. 

I fredags hade jag myskväll med bästa Engo. Vi handlade mat på Coop o lagade sen tacos, kollade på Idol o Se upp för dårarna, åt chokladmousse och drack vin. Grym kväll!

Tog en promenad med Johanna igår o avslutade med en långfika på Konsthallen. Massa bra samtal och kloka ord (ja, från Johanna då :P)
Sen va det dags för kalas för Emma o Gun. God mat, gudomligt god tårta och så drog Malin fram gamla fotoalbum vilket bidrog till massa skratt. Tänk så poppis det va med joggingdresser! haha :)

Idag kände vi för att lyxa till det med brunch på stan. Vårt favvoställe för brunch är utan tvekan Casinot, men det kändes lite för onyttigt idag. Istället blev det Metro på Möllan o det va väldigt bra!

Vid fyra kom pappa o hämtade oss o så gick vï på fotboll alla tre. Kalle hade fått fribiljetter från jobb o tyckte då att pappa kunde få en av dom :)
Har varit väldigt dålig på att gå på fotboll de senaste åren, mest av ekonomiska skäl faktiskt. Men det är skitkul, spiellt nu när det går så bra för MFF! Sen tycker jag det är kul med allt testosteron som hänger i luften. Alla killar som skriker o gormar åt minsta lilla sak. Bäst idag va killen som skrek o hade sig över ALLT, och sen satte sig igen - på sitt medhavda sittunderlägg! Haha, inte så manlig längre ;)

Nu blir det film o om Kalle har tur så plockar jag fram chokladen som han vet att jag köpt, men inte var jag gömt den ;)

Imorgon är jag ledig o ska till Höllviken, men mer om det imorgon :)




Favoriter!



Min fina sambo och min fina vän!

Och min fina vän är tillsammans med min fina sambos bästa kompis, kan det bli bättre? :)


Ute och cyklat..

Igår va jag ledig o passade då på att boka in en nageltid 9.00 så att jag behövde gå upp vid 8, på min lediga dag. Bra där!
Naglarna fick sig iaf en rejäl uppfräschning och tiden efter mig hade tydligen mamma :) (ja, vi går på samma ställe. och mina kusiner. o min nästkusin. och hennes mamma. och caroline. och hennes mamma. och eskil. och hennes mamma. och engos kusin. och... ja, ni förstår)

Sen va det dags att ta sig till mormor. På cykel. Borde ju inte va så svårt, tycker alltid man ser skyltar längs cykelbanorna som visar en rätt väg. Men inte igår. Cyklade en bit och sen helt plötsligt tog cykelvägen slut och det blev 70väg och jag visste att längre fram väntade rondeller och grejer. Svängde in på en gatan och insåg att jag va helt fel på det. Eskil fick va räddare i nöden och via sms guidade hon mig på rätt spår och lyckan va total (typ) när denna skylten dök upp!




Sen blev det grusväg i kanske 8 km.. ute bland åkrarna, solen sken, i horisonten glittrade havet och i öronen spelades musik. Jag sjöng med och kände mig så fri och levande!
Och när jag cyklade in framför huset stod mormor i fönstret och vinkade :) 5 min senare kommamma som kört från stan 1 timme och 20 min efter jag cyklat :P

Efter fika och handling så slog jag o mormor oss ner med bilder från morfars begravning som vi satte in i ett album och det blev så fint. Blommorna är ju vissna sen länge men nu så lever allt vidare. Tittade på lite gamla bilder också o pratade mycket om morfar och mitt i all sorg känner jag mig så tacksam över att jag verkligen fick lära känna min morfar. Jag vet hur han var, vad han stod för, vad han gillade, vad han inte gillade, och framförallt vet jag hur omtyckt han var!
När människor som bara känt morfar ett par år ringer till mormor och säger att dom inte kan förstår hur man kan sakna någon så mycket som de saknar morfar, då blir jag så rörd och stolt.
Man blir aldrig för gammal för att göra sig oumbärlig.

 

Cyklingen hem gick på "bara" en timme, jag hittade alltså en snabbare väg :)
Imorse när jag skulle cykla till jobb kände jag av gårdagens 3 mil i benen, men vad gör väl det? :)

 


Emmas pappa är bäst!


Våg

Igår va det måndag och måndagar innebär vägning! Drog fram vågen under badrumsskåpet och skulle precis ställa mig på den...

Antar att det är mina monsterduschar med vaaarmt vatten som fått vågen att bli ledsen. Ställde den under sängen istället och imorse slapp jag minsann inte undan vägning ;)

-2 kg på 2 veckor. Hade hoppats på mer med tanke på att jag varit duktig med maten, men å andra sidan har jag knappt tränat, bara cykling till jobbet och några promenader. Men jag ska komma igång med träningen nu är det tänkt :)

Skulle gått på Zumba idag men efter att ha letar efter mitt gymkort i en halvtimme utan resultat fick jag hoppa det. Antar att Kalle städat bort det och hoppas att han minns var :)



Söndag

I fredags när jag cyklade hem från jobb va jag på riktigt pissigt humör. Trött, hungrig, huvudvärk o allmänt skitgnällig...
Kalle fixade mat o försökte pigga upp mig, men va lite nere han också så vi tjurade på varsitt håll :P Jag somnade med en tidning i handen vid 12 o vaknade vid 3 på natten och upptäckte att Kalle somnat i soffan i biblioteket.. Ropade på honom men han bara sov :) Först vid nio kröp han ner i sängen bredvid mig och sen somnade vi om till kvart över 12... Dvs 12 timmars sömn. Fantastiskt skönt!
Dock satt mitt dåliga humör kvar, vilket ledde till dumma tankar och många tårar..
Jag kände att GI-"hysterin" började gå över styr för min del när bara tanken på att äta en skiva Lingongrova fick mig att tänka att jag skulle gå upp i vikt direkt... DÅ har det gått för långt!
Så igår "syndade" jag med lingongrova med ägg och kaviar. Och det va så hiiimmelsk gott!

Vi blev hembjudna till Fredrik, Susanne o Emanuel på fika tillsammans med Johanna, Gabriel o Philip o vi hade en jättemysig eftermiddag! Jag hade faktiskt inga problem alls med att avstå från prinsesstårtan, trots att den såg så god ut!

Till middag igår blev det lax som vi kokte hel i ugnen. Förrutom att det tog längre tid än det stod så va det så sjukt enkelt. Skölj laxen, salta o peppra o lägg i lite citronskivor, vira in i folie och sen in i ugnen.Sen drar man bara bort skinn och ben. Fääärdigt!



Romsås o tomat-sockerärts-avokadosallad till laxen!


Idag skulle pappa komma hit o fixa mitt cykeldäck o då tänkte jag att han o mamma lika bra kunde äta här, o ta med sig mormor så jag ringde igår o kom med det förslaget. Dock hade de redan bjudit hem mormor o mamma hade förberett för kalops, så det blev att mamma fick bjuda på söndagsmiddag, men här hos oss! :)
Mysigt med lite besök och extra mysigt att mormor va här. På onsdag är jag ledig o ska göra ett nytt försök att cykla hem till henne.

Vi har såklart varit o röstat idag. Bestämde oss i sista stund. Eller, jag gjorde det iaf, Kalle har inte sagt vad han röstade på! :P
Jag har velat länge. Rent spontant så känns röd-grönt bäst, samtidigt så känns det inte helt rätt med Mona som statsminister... Så jag velade, gjorde test, funderade o sen såg jag denna videon med Stellan Skarsgård. Då bestämde jag mig. Vilket parti det blev spelar ingen roll känns det som. Men rödgrönt blev det.


Nu blir det lite laxrester till kvällsmat och fortsatt mys i soffan!


Kör!

Har 9 min på mig att skriva detta innan datorn startas om för nån uppdatering, och då måååste jag hoppa in i duschen o sen sova. Va så sjukt trött i morse att det fanns ingen hejd. Sov mig igenom 4 alarmgånger...

Dålig bloggning i veckan men jag har varit helt slut efter jobb.. Vi har städat, röjt, torkat, dammsugit, diskat, burit.. Massa slit o ännu mer byggdamm, men det kommer bli såå bra!

Nu ikväll har jag gjort något som jag varit sugen på länge, sjungit i kör! Va med i en kyrkokör på låg- och mellanstadiet, men sen inget mer. Har som sagt funderat på det länge o nu tog jag tag i att leta upp en kör och fick även tips av Mikaela. Så idag gick vi dit och det va lite segt till en början men sen blev det jättekul! Så nu har jag skaffat mig en hobby för första gången på väldigt länge o det känns bra!

Nästa vecka blir det gymmet igen efter ett lååångt sommarupphåll. Det går bra med maten, inga "synliga" kolhydrater. 1-1½ kg minus första veckan, Kalle har gått ner 3... Kul för honom.. :P
I nästa vecka blir det lite kolhydrater, i fullkornsform. Det behövs om man ska träna ordentligt, vilket jag har tänkt att göra :)

Öppnar restaurangen på jobb nästa vecka och "måste" då äta på jobb. En hel del friterat finns på menyn och även grymma efterrätter.. Snacka om utmaning! Men ska det unnas någonting så väljer jag varm brownie framför schnitzel med pommes varje dag! Och blir det schnitzel får den skalas ;)

Nu blir det supervarm dusch! Ni vet sådär varm så det nästan bränns.. Underbart!

Sov gott!


Så klart

Bestämde mig för att cykla till mormor, hade ju tom fått låna storebrors iPod. Klädde på mig och skulle bara ta nycklarna och.. just det. Nycklarna. Tänk tänk tänk. Var hade jag dom sist? I min/Kalles tröja i fredags. Hos mamma o pappa. Damn!
Å andra sidan bättre att komma på det idag än imorgon när jag ska cykla till jobb..

Tänkte ta bussen till mormor, men mina benhinnor gör seriöst så ont så att tanken på att gå ca 10 min till bussen kändes väldigt avlägsen.. Får göra ett nytt cykelförsök om en vecka, när jag har en ledig måndag. Igen :/

Sen tittade solen fram och jag förbannade, igen, att vi inte har nån balkong. eller en duglig innergård. Gnällde över det hela på Facebook och 10 min senare satt jag på¨gräsmattan på Sarahs grymma innergård bara gatan bredvid!


Måndag

Idag är jag ledig, vilket väl lite känns skönt, men samtidigt hade jag hellre jobbat. Behöver verkligen pengarna o så hade man sluppit sitta hemma o grubbla.

Igår va jag o Kalle ute på en lång powerwalk och ungefär halvvägs började jag få ont i mina behinnor. Jag tänkte att de va väl bara på att traska vidare, men idag har jag stundtals sjukt ont. Sitter jag still märker jag inget, men när jag rör på benen gör det ont.

Annars har det varit lite småtungt de senaste dagarna. Trots att det snart gått 3 månader kan jag inte förstå att morfar är borta. Jag tänker på honom ofta och saknar honom så mycket. I lördags stortjöt jag på kyrkogården, och jag har även insett att varje gång jag blir lite ledsen för något  så tänker jag på morfar av nån anledning o så blir allt mycket värre.

Jag har funderat på att cykla hem till mormor idag. Det ska tydligen va 14-15 km dit o i somras cyklade jag 11 km undan några jätteproblem (det va såklart inte lätt som en plätt!) så jag borde fixa det. Är dock osäker på cykelväg dit, och hur mina ben kommer att må.
Fast samtidigt så är det värt all värk och blodsmak i hela världen att få se mormor skina upp när man kommer dit :)

Jo, så får det nog bli.. kanske..  ;)


Lite mat...

I fredags blev det samma frukost som vanligt, till lunch blev det torsdagens middag, frukt o mandel till mellis och sen va det dags för veckans stora utmaning, kalas hos mamma o pappa!
Här hemma finns det inte så mycket onyttigt nuförtiden så då är det inte så svårt att låta bli, men hos mamma o pappa fanns det lösgodis, ahlgrens bilar, choklad, goda mackor, skånepepparkakor, chips... Åååhhh...

Jag tog några cashewnötter och började göra  tårtan.. Blev kladdigt på kanten av skålen när jag blandade ihop vaniljkräm. Torkade av med fingret och skulle stoppa in fingret i munnet... men nej! ingen provsmakning där inte!

Till middag blev det kassler till sjöss, kaslergratäng med lök, paprika, vitlök, curry och grädde. Jasminriset som serverades till luktade gudomligt gott men jag höll mig till salladen. När de andra åt blåbärstårta åt vi chokladmousse gjord på 81% choklad. Och när de andra gick loss på godiser luktade bara jag och tog sen lite cashwenötter! Grymt stolt över mig själv!

Igår blev jag serverad frukost/brunch i soffan :) Äggröra, bacon, halv avocado och en bit brieost.

Lite frukt o nötter till mellis...

Till middag blev det helstekt fläskfile med kokta vaxbönor och bea. Sån man köper färdig på burk. Fett och gott :)



Och eftersom det va lördag fick man efterrätt. Vi frös in blåbären som vi köpt och blandade med vispad grädde. Gott, men väldigt mäktigt. Så hälften är kvar tills ikväll ;)

Och idag har vi ätit min klassiska frukost (grekisk yoghurt med äpple, linfrö och kanel) men i mindre portion och kalkonbröstskivor med creme cheese och avokado.


Maaassa matprat men jag tycker det är kul att ta själv, och så hoppas jag att nån annan kanske också tycker det är kul och tar efter?



Fynd

Igår va hade jag o Kalle en helt ledig dag tillsammans för första gången på 3 veckor! Vi tog sovmorgon, slöade, åt god frukost och sen.. Ja, vad gör man en ledig lördag, när regnet hänger lite i luften o plånboken ekar lite?
Iofs, tror inte man har större valmöjligheter om man hade varit rik. Eller? Då kan man iofs alltid shoppa :P

Vilket iofs var det vi gjorde ;) Vi gick bort till Möllan där det va fullt med grönsaksstånd och en massa folk. Vi köpte vaxbönor och blåbär till kvällen och gick sen bort till det som jag kallar Polska Marknaden (det har jag alltid fått höra att det heter?), men Kalle bara kallar för en basar. Hur som helst finns där hur mycket kläder, smink och krämer, väskor o grejer som helst. Och billigt!





På Kicks hade detta kostat 370 kr (hårfärg 120 kr st o mascara 130kr). Tillsammans med skärpet så betalade jag 205 kr för detta. Tack!


Gick sen och lånade Eriks bil och körde ut till Bokskogen där vi motionerade lite. Jag hatar att springa, kan verkligen inte det, får ont i hela kroppen, blodsmak i munnen och ja.. Jag springer helt enkelt inte. MEN, jag måste lära mig. Pappa sa att intervallträning är det bästa om man vill bättre på sin kondition. Dvs att "bara" gå raskt är bra motion, men det ger ingen kondition.
Så, eftersom min pappa kan mycket, och speciellt om träning, så fick det bli intervall träning. Vi gick i 4 min o sprang i 1 min. I kanske 30 min. Jag vet att det inte låter alls mycket, och Kalle va knappt trött, men för mig som ALDRIG springer, va det utmattande. Och ett steg i rätt riktning!

Kvällens blev lugn, färgade håret, åt gott, kollade på Här är ditt liv och sen Brokeback Mountain (jag sov, såklart, från o till under den sista halvtimmen...)


Bad breath

Vad är det med ost alltså?
Har precis ätit en bit brieost till mellis och känner nu hur jag verkligen STINKER i munnen.. Inte så najs!


Nytto pytto

Ehm, förlåt. Det där va inte ens lite kul. Dock väldigt gott. Dagens middag alltså.

Kycklingfile, stekt svamp och zucchini, avocado-creme fraicheröra.



(Det ser inte så gott ut, men det va det!)


Samma frukost som igår, gårdagens middag till lunch. Ägg till mellis och även kalkonskivor med creme cheese.


Har precis gjort chokladmousse bestående av 81% choklad, ägggulor och vispad äggvita, som jag o Kalle ska äta imorgon när dom andra äter tårta på pappas kalas :)


Hur går det för er?!


Kräftor

I lördags hade vi lite kräftmiddag här hemma. Vi åt kräftor, pajer o chokladmousse. Drack vin, spelade spel och hade det väldigt trevligt.

I söndags plockade jag undan, diskade, tömde soporna osv.

I måndags luktade det lite lite kräftor i hallen.

I tisdags kväll luktade det grymt mycket kräftor i sovrummet.

I går, onsdag drog jag fram moppen och såg då att Kalle i tisdags plockat undan duken vi hade på bordet och lagt den i tvättkorgen som står i sovrummet. La duken i en platspåse och slängde in i stora garderoben. Gick iväg på kalas, kom hem och det luktade fortfarande massa kräftor.

Då kom Kalle på det. Nån har lekt "Gömma Kräftan".

Fick tag på Erik som sa "nära fönstret och fisk".




I denna påsen låg det kräftskal från kanske 2 paket kräftor. Tack Erik!


I dit it!

Inte en endaste bit tårta slank ner igår! Den såg såå god ut, men jag nöjde mig med lite vindruvor o kiwi! (Ska man nu va vansinnigt extrem, så är det ju inte okej heller. Men nån måtta får det va :) )

I går åt jag förövrigt

Grekisk yoghurt, hackat äpple, linfrö, kanel och 1 ägg till frukost.

Skinkschnitzel och coleslaw till lunch.

1 kokt ägg

Oxfärsbiffar med svamp i, och coleslaw

Lite mandlar


Eftersom att jag är lite kinkig med mat så har jag bestämt mig för att under kickstarten så kommer jag (vi) bara köra på mat som vi vet att vi gillar, och sen testa på nya recept när man kan "rädda" det med lite fullkornsris ;)
Och coleslaw som till behör har blivit en liten favorit!

Jag brukar strimla vitkål o riva morot, jag föredrar med vitkål än morot. Sen blanda creme fraiche och mayo. Typ 2 dl creme fracihe o 1 msk mayo. Krydda med ½ tsk dijonsenap, salt och lite peppar (vitlökspeppar funkar skitbra!) Och så blanda ihop allt, helst inte för kladdigt, utan bara så det binds ihop.
Sjukt gott och funkar till allt, kött, korv, bacon, kyckling...





Utmaning

Idag väntar en stor utmaning. Om en dryg timme ska vi iväg på 1årskalas till Philip. Där bjuds det på - TÅRTA!
Hade detta varit om 2 veckor hade jag tagit en liten bit tårta. Men idag FÅR jag inte. Nej nej nej. Icke.

Får hålla mig sysselsatt med Philip istället för att lukta på tårtan :P



Tårtor jag gjort till nått kalas...


Dagens

Nej, inte dagens outfit, utan dagens mat ;)

Frukost: 1 kokt ägg, grekisk yoghurt med banan, jordgubbar, havregryn o linfrö

Lunch: Kycklingfile, spenat och rivna morötter

Mellis: 2 kokta ägg och stekt bacon

Mellis: 1 bit 81% choklad och te

Middag: Skinkschinzel och coleslaw


Har idag varit väldigt sugen på allt möjligt, när en kollega tog fram en hönökaka med skinka på till lunch trodde jag att jag skulle  dö.. Det vattnades sååå mycket i munnen. Bara för att man vet att man inte får :P

Måste erkänna att jag syndat idag... Jag somnade i fåtöljen i eftermiddags o vaknade med ett ryck o insåg att jag skulle varit hos Johanna en halvtimme tidigare. Flög upp, på med kläder, kände mig sjukt yrvaken. Rotade i väskan efter mina nycklar och hittade 2 Ahlgrens bilar som jag stoppade i munnen av ren reflex... Och när jag insåg vad jag gjort tänkte jag först spotta ut dom men sen tänkte jag Nej, nån måtta får det va på hysterin... :)


Cykel

I söndags när mamma körde mig hem så åkte vi bort till mitt nya jobb och kollade upp var jag cykla cykla. Vet ju var det ligger, men va osäker på hur jag tog mig under/över/runt ringvägen.

Så igår morse va det jag som cyklade i Malmö för första gången i mitt liv :P Och jag överlevde, som ni ser! Jag tänker vara en "duktig" cyklist, dvs bara cykla på cykelvägar, och finns inte detm så blir det på stora vägen. INTE cykla på trottoaren. Och GÅ på vanliga övergångsställen!

Idag har det blåst en massa o det i kombination med gårdagens powerwalk kändes i benen kan jag säga.. Puh!

 




Middag...



Kycklingfile, stekt svamp med grädde, spenat med grädde. Riktigt gott blev det!

Blev bara ett äpple till eftermiddagsmellanmål idag och nu börjar jag bli lite hungrig så det får bli nått nytt mellanmål. Tycker dock det är svårt med mellanmål. Nån som har nått tips?


Frukost o lunch

Dagens frukost: 1 kokt ägg, turkisk yoghurt med banan o hallon. Och lite havregryn.

Dagens lunch: Räkor, mozzarellaost, morötter, stekt svamp och ägg.



Mums! Detta är dock lördagens frukost, men nästan samma som idag :)



Nu jävlar!

Nu är det slut på ledighet/arbetslöshet, lata dagar, skitmat, feta magar och kläder som inte passar.

Imorgon börjar jag mitt nya jobb. Jag ska cykla dit, så är det bara. Okej, om det regnar tar jag bussen. Men annars ska jag cykla. Jag är lite livrädd för att cykla i stan, men jag cyklar "utåt" så det borde va okej. Och jag har varit och kollat upp cykelväg.

Imorgon börjar även mitt nyttiga liv. På riktigt. Eller ja, jag har ju inte tänkt käka morötter resten av livet.. Men det blir kickstart from imorgon. De enda kolhydraterna jag ska få i mig kommande 2 (ska försöka..) veckor ska komma från grönsaker och frukt. Men inget bröd, pasta, potatis, ris, bulgur osv.. Efter 2 veckor blir det okej med fullkornsversioner.
Jag måste kickstarta för att detta ska funka. Dum vecka att börja kanske, med tanke på 2 kalas, men det kommer alltid finnas anledningar till att skjuta på det hela.
Det rekommenderas låginternsiv träning vid en GI-kickstart så det blir cykling till jobb och promenader, sen ska jag tillbaka till gymmet.

Imorgon blir det invägning och mätning. Och skriva matlista. Massa nyttig mat är redan inhandlad. Och jag är sjukt peppad. Kalle är också ganska peppad. Känns skönt, och behövligt att han joinar.

Vad säger ni? Nån annan som hänger på? För att jag ska sköta mig kommer jag nog uppdatera en del om detta. Kanske :)

Och just det, målet. Det jag ska sträva efter. Som kommer va anledningen till att jag klarar av att tacka nej till tårta 2 gånger denna veckan. Som gör det värt det.

Jag ska gå ner 10 kg innan jul.

Det kanske låter mycket, men tro mig, jag måste. Jag har aldrig vägt såhär mycket innan och nästa gång jag gör det så ska jag fan va gravid, annars är det inte okej!
Ska jag säga det? vad jag väger? Folk brukar bli chockade :P haha. Jag vet, gissa! Om nån gissar rätt så säger jag det! Gissa på :D (Ni får va anonyma) Jag kommer bara bli peppad. Säger ni mindre så blir jag peppad att "leva upp" till det. Säger ni mer så blir jag peppad att inte se ut som nån som väger 100 kg :P

Så gissa på. Jag är 171,5 cm lång ;)


Och ni, nu kör vi!





(Här vägde jag kanske 8 kg mindre än vad jag gör nu. Dvs, jag siktar inte på att bli skinny ;) )


BH

Jag måste fråga er en sak.

Hur ofta tvättar ni era BH'ar?

Kalle tycker jag är sunkig som bara gör en gång i månaden ungefär.. Blir så klart lite oftare på sommaren och liiite mer sällan på vinter.. Men jag menar, jag har ju inte vanlig BH på mig när jag tränat osv...

Men jag vet inte, jag kanske är sunkig?




Perfekt

Jag o Engo hade en supermysig dag igår! Inledde som sagt med en powerWALK :P, sjukt skönt att få röra på fläsket lite ;)
Sen blev det fototittande hos Engo, skoshoppande på Skopunkten (3 par skor för 540 kr känns helt okej!), god bakad potatis på Graffiti och till slut grymt god daimtårta på Helt Off.

Va duktig o tvättade lite när jag kom hem, började tyvärr lite sent så jag hann inte med allt, så det blir lite till idag. Jag råkade spilla rödvin i soffan häromkvällen och fick panik. Men med massa salt, Ta Bort och sköljning i duschen så försvann allt.. Nu inser man dock att alla kuddöverdrag borde tvättas, så det får bli samma behandling av alla överdrag! Kemtvätt vore väl egentligen enklast, men jag lägger hellre pengarna på nått annat :)

Nu ska jag göra mig iordning, sen blir det glass i Folkets Park med fina Johanna!


Engo!

Engo är hemma från staterna och idag ska vi leka!
Vi har redan varit ute på powernap, nu blir det frukost o dusch, sen ska det lekas på riktigt!




Onsdag

Sitter i favoritfåtöljen och tittar på Biggest Looser men border verkligen sätta fart.. Ska va på nya jobbet kl 14 för nån slags.. träff? Haha, vet inte riktigt vad vi ska göra, men jag ska dit iaf :)
Har fortfarande inte packat upp från helgen o borde verkligen göra det, men lär inte hinna det innan jag sticker. Måste duscha, komma på vad jag ska ha på mig o kolla upp bussar.
Innan jag börjar jobba på måndag så hoppas jag verkligen att jag ska ha varit duktig o hittat en vettig cykelväg till jobb så jag kan cykla dit. Jag vill o jag måste!

Hade en riktigt mysig dag igår. Tog bussen till Vellinge o gick hem Henkan o Alwin. Henkan behövde städa (enligt henne, inte enligt mig:P) så jag busade med Alwin. Sist jag träffade honom hade han knappt börjat fästa blicken, men nu va han helt med ovh log, räckte tungan och hade en personlighet. Så jäkla fin är han! Sen blev han trött o skrikig ett tag men somnade rätt snabbt i min famn. Och sen tog det inte så långt tid innan jag också somnade... ;)

Vid sextiden körde Henkan mig till mormor där jag åt middag o så tittade vi på tv o jag hade med datorn o visade bilder från Öland. Hade det jättemysigt o det blev att jag åkte hem först lite innan tio.


Dags att sätta fart med dagen!

RSS 2.0