I'm gonna make it..

Efter en sväng på IKEA med mamma, lunchhämtning o snack med storebror o Helena på Slagt, lunch här hemma med Kalle så åkte jag med mamma ner till Hölle o stack in på jobb för att prata med Jens.
Möts av en kund som tyckte jag va himla snoffsig.. haha, kunderna tror nog att jag alltid går omkring i Bean Bar-tröja som slutar va vit efter en kvart, slitna jeans, skitigt förkläde o Schollstofflor :P

Hur som helst, hade en bra snack med Jens.. Behövligt o en sten lyftes från hjärtat.. Hur kunde jag egentligen tro nått annat?

På väg hem i bilen spelades en låt med Jill Johnsson o den träffade mig direkt!





I'm gonna make it all the way
Gonna make it all the way
I've come too far to go astray
I walked on, I'm still going
I'm gonna make it all the way
Gonna make it all the way
I'm not gonna stop until the day
I'm standing on top of the world


Kalle..

Det är en del som undrat om min stora svacka har något med Kalle att göra..

NEJ.

Är det nån som håller mig ovanför ytan just nu så är det just Kalle.. Han tar hand om mig, kramar mig, torkar mina tårar, äcklas av mitt snorande, peppar mig, pushar mig, får mig in på rätt spår o bara finns där.

Tror aldrig jag visat mig så ledsen o svag inför någon annan (bortsett från mina föräldrar). Jag hatar att behöva vara det, men känslan av att jag kan va det, att jag verkligen kan visa hur jag mår o känner är helt underbar.

Det är jobbigt att känna nått slags beroende av någon, samtidigt så pushar det mig att försöka ta tag i saker o ting o rycka upp mig.. Att det inte bara är för ens egen skull.

Take care

Jag blir så jävla bra omhändertagen o jag vet att det finns folk i min närhet som inte vill nått annat än mitt bästa.


Tyvärr räcker inte alltid det..

Bakslag..

Gå o lägga sig gråtande o vakna gråtande.. O sen bryta ihop för att tvättmaskinen pajar när man har massa tvätt..

Detta VAR jag.. Detta ÄR inte jag.. Det är i alla fall det jag vill tro. Men nej..

Man får ha bakslag, man får man dåligt o man får va ledsen. Men jag VILL inte..


Jag måste ta tag i saker, jag måste agera. Jag måste sluta tänka dumma tankar som jag faktisk vet inte stämmer. Jag vet att jag inte är värdelös, jag vet att allt kommer ordna sig, på nått sätt, det kommer lösa sig.
Jag VET detta. Jag gör verkligen det. Men ändå...

Usch usch usch..

Kära Sandeplanskolan..

Otippat att rektor Staffan vill sopa detta under mattan...

http://www.kvp.se/nyheter/1.1443042/elev-i-vellinge-anmald-for-overgrepp


http://www.kvp.se/nyheter/1.1443944/detta-ar-helt-horribelt  


Sjukt...


Snälla mamma!

Idag kom mamma in på jobb för att säga hej, vilket hon gör titt som tätt :)
Hon hade även med sig blommor, en jättefin bukett med tulpaner till mig o Kalle för att vi är så duktiga! :) Antar att hon menade med maten.. eller kanske bara att vi är allmänt duktiga? ;)

Kom hem från jobb för en stund sen.. brukar alltid slumra till mellan Vellinge ängar o mobilia o vakna till när bussen svänger efter Södervärn.. o ofta bli rädd för att jag missat min hållplats ;)

Ska röja undan lite här nu, ta mig igenom alla 6 dörrar för att komma till soprummet (!) o kasta tidningar o så.. Sen vid sju kommer Mollan hit.. verkar som vi ska hem till Pha i Limhamn o dricka lite vin o ha det trevligt.. :)


Förstörd..

Somnade typ halv ett igår, har känts som en lång natt o ändå kände jag mig helt förstörd när klockan ringde 7.50.. ?
Har drömt en jävla massa o även vaknat o funderat över ett sms jag fick när jag precis hade somnat... Hoppas det gick bra vännen..

Som sagt, förstörd när klockan ringde, in på toa o undrade var mitt långa bruna hår tagit vägen.. :/ Nu är det kort o rött typ.. :S Typiskt mig..

Hällde upp frukost, kollade på klockan o såg att jag va tvungen att sticka om 8 min.. O innan dess hinna med frukost, tandborstning o lite smink..
Tanken på detta fick min mage o vända sig ut o in o jag beslöt mig för att varva ner o ta nästa buss en halvtimme senare..  Får va extra effektiv när jag kommer till jobb, tjänar ingenting till att stressa ihjäl sig på morgonen o senh må skit..

Jag undrar var min stresstålighet tog vägen..?


Nu blir det frukost iaf, same old, same old,..

Fyra kg...

Vägde mig nyss.. 4 kg ner på 2 veckor.. Hurra för mig! :D


Nu blev jag sugen på gymmet.. ;)

Mat mat mat..

som sagt, för min egen skull..

I går till lunch slängde jag ihop en sallad på jobb.. isberg, gurka, tomat, avokado, kyckling, bacon, fetaost, morot.. o så lite Balsamico på det.. Rätt gott men sanslöst tråkigt.. Fick ju inget vitlöksbröd till.. :/

Till middag blev det thaikycklinggryta.. Kyckling, bambum vattenkastanjer, paprika, broccoli, morötter, röd curry o kokosmjölk.. jammi jammi!

Efter badminton o promenad smaskade vi i oss smoothie.. yoghurt, kokosmjölk, banan o jordgubbar.. gymt gott, bästa smoothien so far :)

Ledig idag så det blev sen frukost, det vanliga yoghurt o müsli, o det blev även sen lunch, på Mando med henkan!
Åt planka där.. Gott, men blev besviken på köttet, väldigt segt.. Hur som helst åt jag köttet, beasåsen, sallad o typ 8-10 pommes.. Får man :D

Nu håller "någon" på att laga middag.. Grillad hallomiost, skinka (julskinka för 19 kr/kg niiiice :P) o.. spenat tror jag? ;) japp, spenat o sockerärter ligger på tallriken som nyss kom in.. :P

Lite sen middag, men ja.. allt annat har varit sent idag o dessutom har vi nyss kommit hem från gymmet.. jodåsåatte.. :D




Blogga?

Bloggsuget går upp o ner, precis som för alla andra  ;)

Ska ta tag i designen o sånt nån dag så ser bloggen lite roligare ut iaf o då kanske det blir lite roligare att blogga.. För blogga måste jag, annars vet jag en person som kommer bli myyyycket besviken... :P


Middag.. o middag..

Igår blev det gryta med fläskkött, svamp, paprika, grädde, o lite rödvin.. Väldigt gott, trots min överdosering av grädde.. :P
Köttet va dock godare idag till lunch.. så nästa gång det vankas gryta får det nog stå i 3 dagar.. :P

Till middag idag blev det blomkålsmos med persilja o bacon.. Rätt tråkigt, men helt okej ändå.,.


Sen kväll..

Behövde fyllas på här hemma med mat o eftersom jag är ledig tors-fre o inte vill ha bilen i stan så blev det en sväng till Citygross idag efter jobb. Och efter att jag köpt gymkort! nu jävlar... :P
Jag tycker det e helt kul o gå o storhandla.. faktiskt.. iaf som idag när jag slapp betala ;)

Har varvat ner efter middagen nu med 2 vänneravsnitt, kalle har stuckit till gymmet (mitt kort aktiveras först till lunch imorgon) o jag ska ta tag i köket. diska undan, röja ut ur frysen lite o packa om o frys in.. :)

Träningsvärk?

Det känns som om jag har massa träningsvärk i magen.
Skönt känsla förvissor, men med tanke på att jag tränade sist för typ 2 månader sen så borde det va omöjligt..  hmm.. anstränger man magen tillräckligt när man skrattar kanske?
i så fall kanske jag inte ska bli arg på en VISS PERSON (nämner inga namn, så ingen kan anklagas..) kittlar mig så jag håller på att dö.. Sjuuuukt irriterande känsla..

Till Allmänheten

Sen jag träffade kalle har jag lärt mig en hel del om livet... Han har lärt mig att kvinnans plats är vid spisen, men inte bara.. Kvinnan får röra sig fritt i hemmet, så länge dammsugaren följer med! Han har lärt mig veta hut, och att han ALLTID har rätt (nån som trodde nått annat?)

PS. Kroppkakor är det bästa som finns i hela världen!

Helgens mat..

Kass uppdatering i helgen, men här kommer en mat-uppdatering iaf.. ;) (skittråkigt, jag vet, men det e för min egen skull.. )

I fredags stod maten klar på bordet när jag kom hem från jobb! (nästan iaf.. ;) )
Lax med räksås o ugnsbakade grönsaker

På kvällen va jag hos frida o åt naturgodis.. nötter med SMAK.. halleluja.. ;)


I lördags slog vi på stort till frukost/lunch..
Omelett med bacon, färska champinjoner o parmesanost o så brämhults apelsinjucie till det.. :D

På kvällen va det kalas hos mormor o det bjöds på
Fläskfilegryta med ris o sallad
Grymt gott o jag syndade njöt av lite jasminris till grytan :D
Blev även en bit av prinsesstårtan som jag gjort, samt lite choklad o chips.. Det va väldigt gott, men jag va duktig o åt säkert mindre än hälften av vad jag normalt skulle ätit o ändå blev jag lite illamående när vi skulle åka hem..

Menmen, man måste kunna unna sig saker, annars kommer detta aldrig hålla, inte för min del iaf!

Omelettfrukost även igår, den va dock inte lika god som i lördags..?

Lite keso med äpple till lunch, hur mkt mättar inte keso egentligen?!

Till middag gjorde jag wok med kyckling, svamp, grönsaker o lite fullkornspasta.. Sweet chili är bara att glömma, så jag gjorde egen "sås" av olja, lite honung o lite soya, vitlök o hackad chili..
Blev grym gott om jag får säga det själv o jag är glad att jag börjat äta lite fullkornskolhydrater så man blirm lite mätt :)

Sedvanliga müslin med youghurt o äpple till frukost.. gjorde ny müsli igår som blevmkt godare än den förra.. Hoppade hassel- o cashewnötterna o hade i havregryn istället..

Till lunch idag blev det, såklart, resten från igår.. o till mellis lite nötter, mörk choklad o nu har jag nytt ätit lite brieost så jag står mig till middagen.. :)


mat mat mat.. men hey, låt bli o läsa om det e tråkigt! :)

Happ

Jag gav inte upp. Hej o hå kämpa på.

Mormor fyllde 80 idag, kom hem från kalaser för en halvtimme sen.. va trevligt o jag syndade lite o det va svingott men nu mår jag illa.

Sjukt osammanhängade o kasst, men jag orkar inte skriva, tänkte bara på alla mina kära läsare som sörjer när jag inte uppdaterar.. :P


Återkommer väl imorgon...

Is it worth it?

Just nu känns allt blä o jag funderar på att skippa GI.. visst, jag har gått ner 2 kg på en vecka men ja.. jag har ätit EN god måltid på en vecka, jag e fortfarande sugen på ALLT jag inte får äta o dom senaste dagarna har jag mått illa konstant o jag får n er typ 1/3 portion.. (vägde mig innan detta började)..

Jag är sur, gnällig, gråtfärdig o mår bara skit.. Värt det? I don´t think so...

Dagens (minimala) mat..

Ett par skedar naturell yoghurt med havregryn o äpple till frukost.

Har ätit några skorpor under dagen, inte GI alls, men va fan... Även druckit lite te o nyponsoppa.. gottigt!

Till middag blev det kyckling på spenatbädd med päron, chevre o balsamico.. riktigt gott även om jag inte orkade eller vågade äta..



Recepet innehöll även bulgur, men det hoppade vi såklart :)


Ska nog göra iordning smoothies nu :)

Magsjuk..

Igår när kalle kom hem kände jag mig hungrig, men efersom klockan va ett gick jag bara upp o drack ett glas vatten.. Vaknade igen vid tre, sjukt illamående o trodde det berodde på hunger.. Gick upp, klyftade ett halvt äpple o åt det..
Tog ett par min o sen kom äpplet o middagen upp.. Hade glömt hur läskigt det är att kräkas..  o ingen engo där som höll mitt hår :P
Kollade tv en liten stund o gick sen o la mig igen.. en kvart låg jag i vred mig, sen blidde det soffan igen.. blev 2 avsnitt vänner o 2 besök på toaletten.. det va den goda middagen det..

Eftersom jag jobbar med mat slängde jag iväg ett mess till chefen i natt o sjukade mig o sen va det sängen som gällde.

Mått illa hela dagen o haft lite feber o känner mig allmänt kasst.. men jag har inte fått upp maten.. dvs det lilla jag har ätit.. hmm..


Mätt! :)

Middagen blev som väntat väldigt god o jag åt mig mått för första gången sen i onsdags :)


Så i fortsättningen kommer det nog bli at recepten får vara en inspiration o sen får vi laga lite efter eget huvud.

Middag

Grillspett!

Köttspett med marinerad fläskfile, nån kryddig korv o bacon
Grönsaksspett med chamoinjoner, broccoli o gul paprika

Creme fraiche+gurka+vitlök

Sitter o väntar på att köttet ska bli klart o räknar med att få äta mig mätt o belåten idag :)


Blir ett glas rött till middagen idag, kalles kompis Erik (eric?) ska äta här o då får man dricka vin ;) Erik  va med första kvällen jag o kalle träffades o det va även han som berättade för mig om Lilla Louise, båten som är döpt efter mig.. detni!

Typiskt..

I lördags hade jag bilen så vi åkte hem till kalle o hämtade hans enorma tvättkorg. Jag tvättade till mig själv i fredags men eftersom jag va ledig idag tänke jag va snäll o tvätta till kalle idag..
Just det.. bara det att jag hade bokat tid IGÅR! o nu jobbar jag till  halv sju ons-fre o tvätta 8-12 på lördag känns mindre lockande.. så nu får det bli på söndag 16-20...


Har iaf varit lite duktig nu, diskat undan (läser du mamma? :P), betalat lite räkningar o lagt kött i marinad.. har kommit fram till att vi inte kan följa gi-recepten i tidningen till punkt o pricka för då kommer jag fan svälta ihjäl.. jag tycker detta är riktigt jävla jobbigt o längtar efter mat som jag tycker smakar gott.. det är inga konstiga saker vi äter men mina smaklökar är som en 5årings..

Men jag har fan bestämt mig.. EN vecka ska jag klara utan dumma kolhydrater.. På lördag fyller mormor 80 o då ska jag ha syndardag.. i lagom dos dock :)

Hur som helst hoppar vi gi-pytten ikväll, som iofs lät helt okej, o gör grillspett.. Har lagt fläskfile i marinad, tagit ut stark korv från frysen, har bacon o champinjoner i kylen.. o så sallad o tsatsiki till det!

Nu ska jag ta tag i sovrummet o badrummet... suck..


Kvällsmellis o frukost..

Kalle va söt igår o slängde ihop lite mat till mig på kvällen..

Stekt bacon o svamp med creme fraiche o avokado... sjukt gott.

Till frukost i morse blev det det gamla vanliga.. blev dock godare när man blandade ut müslin med lite havregryn o lättare när man har tid på sig att äta..


Dagens mat.

Frukost

Müslin rivet äpple och naturell yoghurt o ett kokt ägg

Lunch

Rostbiff, keso o sallad

Middag

Bakad sötpotatis med keso o tonfiskröra


Lite frukt, nötter o mörk chokla där emellan..

Hungrig..

Åt middag för typ 45 min sen (sent jag vet, men min ugn funkar inte som den ska), o nu sitter jag och är vrålhungrig.
Jag hatar GI just nu. 5 GI-middagar intagna o en har varit god. Enligt mina barn-smaklökar dvs, kalle har gillat allt..
Jag gillar verkligen inte grönsaker o har fått dert "bevisat" för mig nu.. Sallad o sånt funkar, men lök, paprika, squash, broccoli, palsternacka o allt sånt går verkligen inte..

Tänk en god franskbrödmacka med gott pålägg o ett glas mjölk....


Söndagsmat..

Frukost

Müsli med halvt rivet äpple o naturell youghurt

Lunch

Lördagens köttfärslimpa med sallas o tomat

Middag

Laxpaket med morot o vitlök, avokado o stekt svamp till.

Kvällsmellis

Parmesanchips o smoothie.. o mörk choklad

Kanske lite mkt till mellis, men vi va båda hungriga o småsugna på allt o inget. Kanske främst jag, lördag-söndag va riktigt jobbiga dagar.. o va på jobb omgiven av muffins, morotskaka, varm chokladm marschmallows, panncakes, sylt, grädde, chailatte o ja.. ALLT, underlättar inte.. men men, jag har skött mig.. :)



 


Middag..

Idag blev det köttfärslimpa med fetaost, lök o paprika i till middag.., skulle egentligen ha i oliver också, men det gillar inte jag, så kalle fick äta dom vid sidan av..;)
Gillar iofs inte paprika o lök heller, plus att jag hade sjukt ont i magen när vi skulle äta o jag känner mig sjuuuukt less på detta nu..

Åt inte så mycket sp det blev ett äpple efter jag lämnat av kalle o nu äter jag solrosfrön som jag rostat o kryddat med salt o paprikapulver.. vilket dock inte märks :P


Hade tänkt försöka komma i säng i tid idag,m så det börjar bli dags snart.. men första måste jag diska, måste hålla ordning nu när kalle varit så duktig.. :)

Världens bästa..

Som jag skrev innan så har jag haft massa cravings idag.. den här gi-grejen börjar kännas väldigt tuff.. antar det e npån utrensningsgrej..
Hur som helst så har jag varit på rätt dåligt humör idag, kännt mig gnällig o hängig o sådär..

Blev sjukt kissnödig på väg hem från jobb så "planen" va bara att rusa in på toa när jag kom hem.. öppnar dörren o ser direkt att nått är annorlunda, skorna stor snyggt uppställda o jag ser att det e dammsugit i hallen. Rusar in på toa o när jag kommer ut o ser att det e städat o undanplockat i hallen.. o i vardagsrummet.. o i köket.. plus diskat..
med tanke på hur här sett ut på sistonde så hade han verkligen ansträngt sig o jag blev superglad..

Jag har världens bästa pojkvän...

Om inte detta är karma..

.. så vet jag inte vad som är det..

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1427726/piraterna-skonk-med-flyktbaten


Mellis, frukost, lunch.. o cravings

Igår bjöd mollan på mat, men jag kände det va bäst att äta hemma såhär andra dagen..
Hon bjöd iaf på tacos o det luktade sååå gott.. Så jag tog lite köttfärs, tomat, gurka o sallad som lite kvällsmellis ;)

En stund senare sprids en ännu godare doft.. hembakad äpplepaj med vaniljsås... åhh, luktade såå gott, vilket alla intygade om att det va.. hade detta varit om 2 veckor hade jag tagit en bitm men jag måste va hård, iaf såhär i början.. ;)n Så jag tog en bit gi-brownie som va rätt torr, troligtvis eftersom smöret skurit sig med ägget (?!) o hade hamnat ovanpå brownie o blivit avtorkat.

Sen kom nästa utmaning.. GODISSKÅLEN.. jag brukar aldrig vara ett godismonster, faktiskt, mest choklad o chips för min del :D
Hur som helst.. fluktad på skålen fleeera gången, tjejerna snaskade o till slut..
efter 2 timmar gick det inte, jag tog en center.. aldrig har väl det smakat så gott som igår.. helt sjukt.. och ja, det blev en bit till...
Men inget mer! Så lite duktig va jag allt :)

I morse blev det müslin, halvt rivet äpple o naturell yoghurt till frulle, lunch idag va resterna från igår, grtinerade aubergine med heta räkor... som jag tyvärr måste bedge inte va lika gott som förväntat..  men men..

För övrigt känns det sjukt jobbigt idag.. jag e såå sugen på alla kakor vi har, muffins, vitt bröd.. antar att nån slags detox satt igång..
O jag ska fan stå emot!

Fiiiiinally..

Äntligen går det att logga in här.. måste ju va duktig o uppdatera ;)

Va trevligt hos mollan igår... kollade på lets dance o hade allt för bra koll på blondinbella.. "där är hennes pojkvän.. NILS.. o messi.. o hennes assistent.. Emelie!" haha.. bra vi håller koll på henne ;) Hon va dock rätt kass, vilket vi väl itne sörjde direkt :P
Laila va het o jag va avis o morgan va grym. Har ni hört lasse o morgans julskiva förresten? Sååå bra! :D

Kom hem vid halv ett o hittade en sovande kalle i min säng.. tror han håller på o bli sjuk minsann.. Jag va pigg o somnade typ halv två o imorse när klockan ringde kände jag mig helt förstörd..
Men men, upp o hoppa o iväg till jobb, o här sitter jag nu, nyss ätit lunch.


Ikväll känner jag både för att somna framför tv'n o för att hitta på nått.. vi får välla se..


Mellis o middag..

Sen frukost o tidig middag resluterade i att jag hoppade över lunchen idag.. kanske man iten ska, men men.. ätit lite nötter o keso med kanel o kokos.. gottigt.

Till middag blir det idag Gratinerade Aubergine med heta räkor

Man ska kgröpa ur augberginen, tärna innehållet i bitar, o steka tillsammans med hackad lök. Sen i med hackad chili o till sist räkor.
När allt är varmt ska det läggas i aubergineskalenm toppas med riven parmesan o så in i ugnen.

Tror det kommer bli grymt gott. För övrigt så fyndade vi parmesan i onsdags. Ni vet sån liten bit son brukar kosta 40-50 kr? 9:90 tog dom för dom nu, pga kort datum.. hmm. dom gick ut om TVÅ månader! Ångrar lite att vi bara köpte 2 men men..

Ikväll hos mollan blir det mörk choklad o så tar hag nog med nån bit brownie som jag bakade innan.. ;)

Hemmafru-dag

Idag har jag diskat diskat o diskat.. det tar aaaaldrig slut.... suck suck..måste vänta på at disk ska torka mellan också, allt får inte plats..

Har även tvättat lite idag o röjt o haft mig.. Ställt in alla fröer, gryn o nötter.. hoppas på att ikea får in sina smp burkar snart så jag får ordning på grejerna..
Har också packat om o fryst in kött som vi köpte häromdagen..

Dock är jag inte klar.. hinner väl plocka lite till inna det e dags för middag, men sen blir det fix-fritt resten av kvällen.. ska hem till mollan med tjejerna o kolla på Let's dance.. Mys mys ;)

Frukost

Igår bakade jag bröd!

Lättlagad GI-limpa

3 dl dinkelfullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
½ dl linfrö
½ dl solroskärnor
½ dl pumpafrön
2 dl blandade nötter (jag hade i cashew, mandel, valnötter o hasselnötter)
(4 st torkade aprikoser, som jag hoppade över)
1 tsk salt
1½ tsk bikarbonat
6 dl naturell youhurt

ugnen på 175 g, smöra formen o bröda med sesamfrön. Sen blandade man ihopa allt o så ner i formen o in i ugnen, nedre delen 50 min.

DOCK! jag följde receptet, hade brödet inne i en timme men ändå är det väldigt kletigt o känns lite döbakat.. Smaken är god, men det e sbårt o få till snygga skivor.. o bre..


Hur som helst, frukost idag blev 2 skivor bröd med Bregott o ädelost  o ett kokt ägg.




Ömmande nacke

Nånting har hänt med mina kuddar.. eller min nacke.. Har vaknat o haft jätteont i nacken dom senaste mornarna o jag hatar det, då det e förlängningen ger mig huvudvärk..
Det sjuka är att jag sover riktigt bra i övrigt, vaknar kanske en gång per natt vilket är väldigt bra för att vara jag!
Hmm.. kan väl inte va så att jag ligger i sammaställning hela natten o därför får ont i nacken?

Till saken hör att jag har en sån bra-för-nacken-kudde, dock med en platt kudde under för att få upp kudden lite..


Nåväl, nu ska jag sätta igång med storstädningen här hemma, första maskinerna tvätt är i gång!


Ikea, middag o mellis..

Blev en sväng till IKEA med engo i eftermiddags.. Jag köpte nån glasburkar, billiga handdukar, fotoramar o en VÅG.. hmm...
Tog en fika efteråt, jag drack te o hade med 70% choklad.. smarrigt.. :P

Åkte o lämnade mina grejer, engo hämtade sin bil o jag hämntade upp kalle så bar det av till hölle där jag lämnade av värmeljus på jobb o lämnade bilnycklarna till mamma o sen va det tillbaka till stan igen.


Till middag blev det Teppanyaki

Jag strimlade tunt skurna fläskkotletter som jag la i lite marinad, soya med vitlök o chiliflakes. Sen delade jag champinjoner, röd paprika o bambuskott o så la man allt i högar på en form o så in i ugnen i 25 min.
Till det gjorde jag en sås av creme fraiche, dijonsenap o paprikapulver.

Detta va min version av rätten, egentligen skulle man ha soyan som sås till o där skulle även va ingefära o wasabi men det gillar inte jag :)
O så skulle man grillat tomat också, men det hade vi glömt köpa :)


Till mellis nu ikväll gjorde vi smoothies :)

Naturell yoghurt
Frusna jordgubbar, blåbär, hallon
Kokos
Boveteflingor

Kokosen o bovetet va vår ide o det blev supergott o rätt mättande.


Första dagen avklarad o so far so good ;)



Lunch..

Avokado
Räkor
Keso

får nog krydda med nått också..:)


engo kommer sen, blir en sväng till ikea, sen ska jag ner till höllviken o lämna mammas bil.. hon behöver den o jag hatar att ha bil i stan.. blir maaaassa parkeringspengar...


Frukost!

Ewas GI-müsli

5 dl boveteflingor
½ dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl hyvlad kokos (hojta om ni hittar det nånstans!)
4 msk kanel
½ dl rapsolja
1½ dl vatten
1 msk honung
5 st torkade aprikoser
5 st torkade fikon
1/5 dl goijbär

Blanda alla nötter o kanelen i en skål.
Blanda olja, vatten o honung i en annan skål, och blanda sen ihop allt,
Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Rosta i ugnen i 30 min, 175 g, rör om då o då.
När müslin har svalnat ska man lägga i frukten som man klippt ner i bitar. Jag har dock svårt för torkad frukt o hoppade den :)





Så, till frukost idag blev det naturell youghurt med müslin o ett halvt rivet äpple. Ett tips är att inte ta för myckert müsli, det är väldigt mättande!


Vem e du som skrev den anonyma kommentaren? nyfiken :)


Hejdå pizza o läsk, Hej GI!

Kom precis hem fråbn citygross där jag(vi) spenderade 1853 kr.. Lagom kul..

Nu ska jag laga pizza som vi ska skölja ner med zingo o sen blir det glass.

Imorgon blir det första dagen på mitt nya GI-liv! Typ... Har aldrig gått på nån diet o känner väl itne direkt att jag sak börja på en diet nu heller´, men det e fan dags o skaffa sig ordentliga matvanor..

Nu kan jag välja att sova en kvart längre på morgonen, köpa en banan o pucko på time (inte timeS engo ;P) till frukost, sen panini till lunch, kanske en muffins under dagen, äta nått kex när man kommer hem, sen gå till hemköp vid åtta, köpa mat o äta middag vid halv tio.. Det håller inte!

Jag har alltid haft en viktgräns som jag sagt till mjig själv att jag inte vilk överstiga o nu har jag gjort det med 4 kg o därför behövs en förändring. Äta regelbundet o börja röra på sig. Svårare än så tror hag faktiskt inte det är ;)


Vad säger ni, är ni intresserade av o följa mig här? Ska jag lägga ut recept o vad jag äter osv?

Nyårskrönika.. eller nått..

okej, vi gör ett nytt försök.. Hoppas jag kommer ihåg allt bra jag skrev igår ;)


Min förra nyårskrönika avslutade jag med
Inför 2008, som nu är en timme gammalt, så har jag faktiskt varken nån stora förväntningar eller förhoppningar.. Jag känner mig bara redo för nya grejer!


Och detta året har verkligen innehållt nya grejer..


Dom första månaderna spenderades till största del med Mollan. Vi hade massa skoj o åkte på diverse utflykter. Bland annat spenderade vi en heldag i Helsingör.
Mollan höll på att ställa till med en scen i taxfree-shoppen, jag va på wienerbrödsjakt o vi skrev vykort till engo, som kom fram 3 månader senare, men mellanlandning i Egypten :P
Innan Mollan stack till Kreta för ett halvår i april så hann vi med massa skoj, hon fick mig att börja leva igen, o tillsammans med henne, Micke, Myggan o Henke blev det en del familjeutflykter, singstar, påskäggsletande o Eslövsbesök haha.




I mitten av april va det dags för min årliga resa till Åre för att hälsa på Engo! Det blev några helt underbara dagar, med sol, snö, härliga dagar i backen, lunch på skutan, fest, söndiga byxor, Lok & Latte, Sporthotellet, bakispizza på balkongen o efterfest med Greken o Nordman :P
Helt underbart som sagt o resan avslutades på bästa sätt, Engo åkte med mig hem, för gott :) Bästa bästa bästa!




22 maj åkte jag hem till Engos lägenhet i Malmö för att kolla på Melodifestivalen med henne, Johanna o Frida. Vi upptäckte att Debaser bara låg ett stenkast från Emmas lägenhet (jaa, vi va efter :P) o beslöt oss för att gå dit. Impulsivt o jag va tok-ofixad..
En stund efter vi kom dit sprang Johanna på en klasskompis till henne.. En lång kille som bad oss gå ut o prata med hans kompisar medans han köpte öl. Vi va med dom större delen av kvällen o hade grymt trevligt.. Jag visste det inte då, men senare insåg jag att jag hade mött Kärleken...




31 maj skrevs Bean Bar-historia..Efter en omtumlande o stundtals väldigt jobbig vår pga olika saker så togs det nya tag..
sista lördagen i maj öppnade BB-Cocktailbar.. Det va en grym kväll med klackarna i taket o alla va där.. typ ;)
Detta blev startskottet på en grym sommar på Bean Bar. På kvällarna såg Jens o Stuart till att det va full fest o på dagarna försökte jag styra på cafe-verksamheten..:P



Det va en sjukt intensiv sommar med massa jobb, men det gav utdelning. Det fanns dock en baksida.. Med all framgång kom avundsjuka o skitsnack.. Ett tag kom det nya rykten varje dag.. En viss liten del av det som sades stämde, i en annan liten del av fallen hade det gjort en höna av en fjäder..
Men i det flesta fallen va ryktena ren o skär lögn..


De få lediga stunderna som gavs under sommaren spenderades som sig bör, grillkvällar (alldeles för få), uteserveringar, kvällar på Bo01, fest, Diggiloo i Båstad med Emelie, playan o Sommarchansen!



Midsommar va in i det sista oklart, men firades till slut i Halmstad med Frida o Henke hos Henkes kompisar.. En motionsrik kväll som slutade med övernattning på en parkeringsplats ;)
Dagen efter fortsatte midsommarfirandet med Marie, en av årets nya bekantskaper :)



Helgen efter midsommar blev abstinensen för stor o jag åkte upp till Öland o spenderade 36 underbara timmar med Kalle...


Då jag hade jobbat hela sommaren tog jag 2 veckors semester i september. Jag o mamma ville åka iväg o då Mollan jobbade på vårt favoritställe Kreta så va valet av resa inte så svårt. Vi hade en jättemysig vecka med sol, bad, god mat, gott vin, läsning o sömn.. ;) Och ett par veckor efter vi kom hem kom Mollan också hem.. Och än är hon kvar.. :)





Under våren bestämde jag mig för att jag till hösten skulle ta tag i min skälv o lämna boet.. ;) O när storebror flyttade ihop med hans Helena föll det sig naturligt att ta över hans lägenhet. Perfekt läge, nära stan, nära bussen till Höllviken o framförallt nära Engo! Vi började flytta ut kristian o in mig så smått under sommaren, men det va först i slutet av september som jag flyttade in på riktigt.
Med inflyttning följer självklart inflyttningsfest o min hade Astrid Lindgren-tema.. Blev en väldigt lyckad kväll, (bortsett från min kärring-granne..) o en av höjdpunkterna va att Frida kom ner från Uppsala! Och jag va inte den enda som
uppskatade hennes sällskap... ;)




Under hösten kom jag snabbt in en en vardag.. Jobb, vännerna, Kalle, lägenheten... Allt borde känts jättebra, men det gjorde det inte.. Efter många tankar, samtal med nära, sömnlösa nätter o huvudvärk tog jag ett beslut.
Jag pratade med Jens o förklarade att jag inte längre trivdes på jobb. Glädjen va borta o jag kände att det va dags att göra något annat.. Återigen fick jag bevis på hur lika jag o Jens tänker då han förklarade att han kände likadant. Våra tankar i samband med ett par olika faktorer gjorde att jens tog ett beslut.
Bean Bar ska säljas. Detta har varit allmänt känt sen ett tag tillbaka, men jag har inte skrivit nått om det här. Det är sjukt blandade känslor. Samtidigt som jag känner det är dags att sluta så känns det jobbigt. Bean Bar har betytt så otroligt mycket för mig, mer än vad ett jobb "ska" betyda..


Bortsett från alla jobbiga jobb-tankar har det varit en fantastisk höst. Jag har spenderat massa tid med min fina pojkvän, alla vännerna har varit samlade, vi har haft Bonde- och Greyskvällar, det har varit Stand Up med Kalle o hans vänner o bara massa umgänge. Jag, Mollan o Engo hade en fantasisk höstdag i Bokskogen o vi har lärt oss att sticka!




För att sammanfatta så har jag haft ett fantastiskt år. Jag har mått bättre än någonsin o jag känner att jag har fått mitt liv tillbaka!
När jag i mars stod på dansgolvet på Hipp så visste jag att det höll på att vända.. Och det har det gjort. Allt är inte över, men jag har kommit en grymt bra bit på vägen..


Två personer som har haft en stor del i mitt "tillfrisknande" är Mollan o Engo. Dom har stöttat, pushat, hjälpt o framförallt alltid funnits där. Ni är dom bästa och jag är er evigt tacksam!
Jag kommer aldrig glömma Åre september 2007..




Som jag har nämnt har jag i år mött Kärleken.. Kalle.
Jag är smått livrädd när jag skriver detta, men Kalle har allt..
Han är snygg, snäll, omtänksam, rolig, social, trevlig, smart, lättsam, driven, målmedveten och alldeles underbar..
Han är händig, han är teknisk, han kan laga mat och han kan få mig att skratta när allt är nattsvart o jag bara gråter..
Han tar hand om mig, vi skrattar åt samma saker, han har trevliga kompisar som jag gillar o trivs med, han gillar mina kompisar, han funkar med min familj.
Han låter mig vara den jag är och hans blickar får mig att känna mig finast i världen.
Han berör mig med allt han är och allt han gör. Han är väldens bästa man och framförallt,
Han gör mig lycklig.

Som vanligt har min familj haft en stor inverkan på mitt liv. Mina föräldrar är dom bästa o jag vet att dom alltid finns för mig. När jag berättade att jag skulle flytta sa pappa att för hans del fick jag bo kvar hur länge jag ville o att jag alltid är välkommen hem. Jag har aldrig tvivlat på nått annat, men att få höra det värmde helt enormt.
I år har familjen även utökats. Typ ;) Min storebror har som sagt blivit sambo o detta med en helt fantastisk tjej. Jag är otroligt glad för dom båda och jag hoppas verkkigen att det inte va sista gången Helena firade jul med oss..:)



Jag vet att 2009 kommer innebära förändringar, men på exakt vilket sätt vet jag inte. Jag är öppen för mest mesta och hoppas på det bästa.
Med Kalle, vännerna o familjen vid min sida kan det bara inte misslyckas känns det som.. :)




Helvetes jävla skit..

har suttit nu i en halvtimme o skrivit nån slags nyårskrönika.. nästan klar, bara lite kvar o skriva innan jag ska lägga in bilder.. kommer på att det e surt som fan om allt försvinner, markerar hela texten, SKA trycka ctrl+c MEN trycker nått annat o allt försvinner..

fan fan fan faaaaaan!!!


RSS 2.0