Öland nästa!

Sovit som en stock i natt, underbart! Dock va jag stentrött när klockan ringde kl 10.. ;)

Nu är frukost bestående av Helenas supergoda bröd o överbliven julmat intagits o Kvällsposten är läst. Ska packa ihop mig nu o strax kommer Kalle o hämtar mig, sen bär det av till Öland!



Jul?

Sitter tokmätt hemma hos mamma o pappa, har precis sagt hejdå till alla.
Dagen har varit jättemysig, vaknade med Kalle i morse här i Höllviken, frukost, sen körde han till sin mamma. Fixade lite här hemma, dukade, skar upp korvar o la upp lite lax o sådär, sen kom mormor & morfar, storebror o helena, morbror alf o kusin malin o vi kikade på Kalle Anka o drack glögg. Lagom till julbordet kom kusin Emma också o vi åt o åt o åt...

Sen va det dags för julklappsutdelning o trots att jag (typ) undanbett mig julklappar (mest för att jag själv inte haft råd o köpa nån :P) så fick jag ändå massa fina o bra klappar :)
Vi hann sen precis äta gröt innan det va dags för en tradition som vi har, Svensson Svensson! Kollar alltid på det på julafton, men har inte hört nån annan som gör det? Nån? :)
Efter det va det dags för julklappsleken o lyckades vinna en fickplunta o toapapper, bra bra!

Nu har alla åkt hem som sagt o jag ska strax gå o lägga mig, sover här i natt. Imorgon kommer Kalle o hämtar mig o vi åker till Öland. Hade varit mysigt o få en heldag här hemma o bara gå omkring i pyjamas o raggsockar, men en dag hade räckt o då hade det varit för sent att åka upp till Öland o att va ledig tillsammans med Kalle tillhör ovanligheterna.. Nu ska han ju visserligen jobba, dom ska ha öppet på Kalk, men ändå :)


Det känns himla konstigt att julafton redan är över. Detta är första julen på.. ja, alltid, som jag inte stressat som en tok.
Tidigare år har jag bakat massa julgodis, 2 år har jag bakat mandelmusslor, jaghar gjort pepparkakshus o handlat julklappar från både mig själv o bröderna o ibland även åt mamma o pappa (mest pappa :P), och gjort, och skickat, massa julkort.
Allt detta har varit superkul o något jag själv velat göra, men samtidigt har jag alltid spänt bågen för hårt o då brister det alltid.
Denna hösten har varit omtumlande på många sätt, både positivt o negativt, o därför bestämde jag mig för att skippa alla krav till denna julen.
Min ekonomi är inte den bästa o jag gjorde därför klart för alla att jag inte ville ha nån julklappar o inte skulle köpa nån heller.
Och julbaka skulle jag inte heller göra. Nu blev det ju ändå julbak, men bara för att jag va hemma från jobb en dag o det blev en ren impulsgrej, inte nått måste.
Och lite julklappshandling blev det, men några 30 kronors-julklappar, blommor och en pyjamas till farmor stressar inte sönder mig ;) Och några julkort skickade jag iväg, men bara för att jag ville själv :)

Så det har varit en lugn och stressfri december, men på nått sätt har inte julstämningen infunnit sig riktigt heller. Man kanske måste stressa för att få julstämning? ;)


Nu ska jag gå o lägga mig i mitt flickrum o läsa Svensk Damtidning, min favorit-tidning ;)


God Jul!



Hoppas ni alla får en lika mysig dag som jag tänker ha :)


Nageldröm

Jag hade ju planerat sovmorgon idag. Gick o la oss igår o jag ställde klockan på 10.15, lagom så man vaknar til innan Days ;)

06.20 vaknar jag med ett ryck. Jag har drömt att jag missat min nageltid och inser när jag vaknar att jag ska fixa naglarna idag. Upp o kolla kalendern, 10.15 skulle jag va på plats. Bara till att dra tillbaka klockan en timme..

Helt sjukt att man kan komma på det sådär i drömmen.. tur va det iaf, annars hade jag dels fått vänta med nya naglar till efter jul o dels hade jag åkt på hela kostnaden ändå. Men nu slapp jag det, tack vare min dröm :)


Skruttiga gamlingar

Min mage gör fortfarande ont, speciellt när jag rör mig. Ibland hugger det till så att jag vill krypa ihop, men samtidigt gör det mer ont då..
Kalle är från o till småpaj i ryggen och idag är det till.. Dvs att vi innan låg o jämrade oss i soffan så fort vi ändrade läge. Och när vi nyss skulle gå o duscha gjorde det ont för oss båda att böja oss ner o ta av strumporna, snacka om att känna sig gammal!

Nu ska det bäddas rent och gå och sova.. Sjukt mysigt att Kalle är julledig! Jag jobbar ju, men börjar först 13.30 så det blir gemensamma sovmornar iaf :)


Mysdagar

Snön bara fortsätter att falla och jag ääälskar det! Bästa som finns, allt blir så lugnt, fridfullt o vackert, underbart!

I fredags efter jobb åkte jag, Eskil o Engo hem till Henkan i Vellinge. Första gången jag va i nya huset i där va, som väntat, himla fint! Och Caroline är sjukt fin hon med! Spännande med vad som komma skall ;)
eftermiddagen satt vi o pratade länge o åt godis, tokmysigt!

Igår vaknade vi vid 10, slöade i sängen, kom på att vi nte hade nått spec o göra under dagen o somnade om o sov till halv tre ;)
Slöade i soffan fram tills halv nio då vi traskade iväg på bio. Såg sista Millennium-filmen och den va helt okej. Tror det är bra att jag inte läst sista boken dock. Det enda tråkiga va att jag på väg till bion började få ont i magen o det blev bara värre o värre. Emellanåt gjorde det så ont att jag mådde illa o jag tänkte att i värsta fall får jag spy i popcornhinken ;)
Så illa blev det dock aldrig, men jag gick dubbelvikt hem. Trots det va hemgången helt underbar, det snöade massa massa!

Idag har vi varit o tömt det sista i gamla lägenheten, o nu är det soffhäng som gäller.. Ska till Patrik o Kim på söndagsfika om en stund sen blir det mera soffmys.. :)


Lussebullar

Igår väcktes jag 08.15 av ett jäkla borrande.. Inte kul, fast samtidigt lite bra eftersom jag behövde komma upp Åt frukost o gick o handlade lite innan jag tog bussen till Hököpinge o mormor o morfar.
Dock va bara morfar hemma när jag kom. sa att jag hade tänkt baka lussebullar till dom o lagom till att degen va klar kom mormor o morbror alf tillbaka från tandläkaren :)
så jag fick fin assistans med bullarna innan vi fikade ;)

Va himla mysigt även om det bara blev en kort visit, skulle ju jobba sen.. Morfar va betydligt piggare än sst o det glädjer mig. Trots att han är 80 så är detta första gången jag ser honom sjuk o det är så himla jobbigt.. Men det verkar sakta men säkert gå framåt. Nu ska vi bara ta oss igenom vårens prövningar också, men det blir nog bra.. det måste det ju bli!

Nu ska jag göra köttbullar!

Sömnlöshet

Det känns tungt nu. Väldigt tungt. Tur att man är bra på att dölja när man mår dåligt. I alla fall intalar jag mig själv att jag är det. Jag har ju haft möjlighet att öva på det några gånger innan...

Va hos Engo igår på kvällsfika o det va himla mysigt. Jag älskar att ha henne så nära, och att kunna spontanträffas.

Kom hem vid tolv med huvudvärk och gick o la mig direkt. Men att somna kunde jag ju fetglömma. Tankarna bara snurrade och sista gången jag kollade på klockan va hon 01.17.. Lyckades somna, vaknade, somnade vaknade, somnade. Så höll det på tills strax innan fyra, då jag gick upp o satt vaken i soffan i en timma och tittade på tv-shop... Hade tänkt gå upp halv nio för att hinna göra nått jag verkligen vill o behöver, men det va bara att glömma. Tar det imorgon istället, om jag får sova i natt..

Ska göra mig iording för jobb nu, måste köpa frimärken o lägga på julkort innan.

Längtar tills jag är hemma igen och i Kalles trygga famn. Ingen tröstar som han...



Snöfall o Kalle.. Bättre än så blir det inte!


Lucia

Lördagskvällen hos Jonas (och lite erik) var kanon. Jag gick all in som Lucia, vilket va skitkul, trots att ingen annan va utklädd, en tomteluva gick runt, men det va allt ;)
Det glöggades, vinades, dansades, posades i hål, tävlades om att få ligga, fotades, brottades, piercades öron, vältes ner hyllor och framförallt, det LUSSADES!
Nån gång mitt i natten fick jag ihop mitt lusiatåg! jonna o susanne snodde ljus av jonas, kalle hade en lidl-påse på huvudet, fredrik en ostbågspåse och charlie hade toppen av en sprite-flaska på huvudet! Vi lussade in till Erik o sjöng några låtar, vissa med grymma stämmor ;) och jag läste en dikt, medans jonna tände sitt ljus på nytt, åh det va så fint! haha, äntligen fick jag ha mitt luciatåg o va lucia :D

Skulle egentligen på kalas hos kusin therese, men lyckades tokförsova mig, så jag skippade det. blev istället scones-frukost o sen klädde vi äntligen vår fina gran! den är så fin och jag blir så jul-glad.. det kom dessutom lite snö när vi va ute o gick! Grymt!

Blev en jobbig kväll o jag sov dåligt så idag blev det sovmorgon o slöande i soffan. Ska dock skippa filten o pyjamasen nu o göra mig klar för jobb.. Sen blir det kvällsfika med Engo.. o skvaller ;)


Mysfredag

Gårdagen va himla bra... Vi slog på stort o inledde dagen med pannkaksfrukost! Pannkakor, banan, kakor, vit sirap o glass, sjukt gott! Man får lyxa till dt lite ibland.. ;)

Gick sen bort o hämtade en gran.. Vi va verkligen först på plats, Evert hade inte ens fått upp julgranarna.. vi fick hem en sjukt knubbig kungsgran som passade perfekt här hemma :)

Jag fick stressa iväg till jobb, o bad snällt kalle att fixa i ordning lite här hemma, och kom hem från jobb till en skinande lägenhet.. allt som skulle till vinden va borta, det va dammsuget, diskat, undanplockat, fixat.. ja, allt va super.. Så det enda jag behövde göra innan tjejerna kom var att tända ljus o hälla upp chips i skålar ;)

Kollade på Idol, drack vin o hade det mysigt innan vi begav oss till Eslövsgatan 5!
Och dit ska vi ikväll igen, först på middag hos Erik, sen lucia/inflyttningsfest hos Jonas. och självklart ska jag va lucia även i år ;)





Jag o Jonas på förra årets Luca/inflyttningsfest.. även den på Eslövsgatan 5..

God morgon

Snoozade i en timme i morse, sjukt mycket svårare att gå upp med världens mysigaste man bredvid sig..
Nu är jag iaf uppstigen, hungrig, huvudvärk och stressad..
Innan 14 när jag börjar jobba ska jag röja i lägenheten, skälla på akelius i hopp om att få vårt vindsförråd, gå o hämta julgran, förhoppningsvis hinna klä den, och handa lite nför ikväll.

Idolfinal ikväll o tjejerna kommer hit. Vin, snacks o hejande! och ev utgång på det.. kan bli en grym helg!

Nu ska jag dra upp Kalle så vi kan köpa frukost.. o kanske hämta julgranen samtidigt? Pappa känner 2 bröder som säljer julgranar i Malmö, den ena här på Nobeltorget, och vi får alltid gratis julgranar! Förra året hade jag en liten gran, men i år har vi plats till en större kungsgran! Har kvar mitt julgranspynt från förra året, plus att jag fått pynt från både mamma o mormor.. så det kommer bli en grym gran :)


Middag för 2

Sen 2 månader tillbaka har jag jobbat kväll. Slutat 21 mån-tors o 19 på fredagar. Jag gillar mitt jobb o trivs jättebra, men tiderna är skit!
Visst, det är grymt att ha sovmorgon varje dag, hinna uträtta lite ärenden mit på dagen, kunna kolla på Våra bästa år ;)
Men att komma hem vid tjugo över nio-halv tio varje kväll, nej det är ingen höjdare. När jag är ledig på dagen jobba nästan alla andra o när dom är lediga på eftermiddagar o kvällar, ja, då jobbar jag!

Dom senaste veckorna har jag o kalle ätit middag tillsammans typ en gång i veckan.. i veckan som gick va brunchen igår enda gången på veckan som vi åt en riktig måltid tillsammans :/
Jag vet att det är många som inte träffas så mycket heller o det e bra att sakna varandra o hej o hå, men jag börjar bli trött på detta nu..

Och såklart, när jag väl är hemma en dag, då har Kalle planer efter jobb o kommer hem senare.. Men han borde komma hem snart o då blir det måndagsmat, stuvade makaroner och stekt falukorv, jammi!



Hålligång helg!

I fredags ringde mitt larm 06.30, då va jag helt förstörd! Jag minns knappt sista jag gick upp innan åtta :P Kvart över sju hämtade engo upp mig o vi började vår resa! Vi tog oss över öresundsbron med sjuk handsvett från min sida, tycker det är sjukt läskigt att åka på bron, svinhögt ju! och en bit in i danmark stannade vi o köpte varm choklad o kaffe o åt medhavda mackor i bilen. Mysigt!Vi lyckades komma fram till Rödby precis när båten skulle gå, men nästa gick om 30 min så det va lugnt :)




45 min senare va vi framme i Tyskland o engo som varit orolig över att köra på Autobahn andades ut när han insåg att Bordershopen ligger i hamnområdet, behövde bara gör en u-sväng efter båten :P
 Kom ut ett par timmar senare med fulla kundvagnar och ett par tusenlappar fattigare.. ;)

 

Insåg att klockan inte va så mycket i beslöt oss för att köra en bit in i landet o äta lunch. Hamnade i Heligehaufen där det va helt dött, men vi hittade ett ställe där dom hade mat iaf :)

Sen blev det raka vägen hem o vid sex va i tillbaka i Malmö. Lasta ur all dricka, byta om o sen iväg på inflyttningsfest/glöggmingel hos Gabbe, Johanna o Philip. Blev en perfekt soft fredagkväll med massa vänner, glögg, pepparkakor o mys med fina Philip!

I lördags blev det lite sovmorgon o fix här hemma innan det va dags att åka ner till Höllviken. Mamma o pappa hade bjudit hem svärmor o Ola, och vi hade det himla trevligt, alla skötte sig ;)
Kalle skulle jobba på båten på kvällen o jag åkte hem till frida där det blev vin o prat. Jag o Engo va duktiga sen o GICK hem! Upptäckte att jag glömt mig mobil hos frida o ville inte gå hem själv utan, så jag stannade hos engo tills kalle slutade vid fyra o kom o mötte upp mig.. blev en natt med många skratt och överraskningar! haha :)

Blev sovmorgon deluxe igår, ställde klockan på 11.30 men vaknade först 13... Åt stor brunch på Cafe Ceder, tror jag tryckte i min 7 pannkakor.. efter mackor med lax, räkor, potatis o tortelinni.. ;)
Blev sen en implusrunda i stan, vi gick o gick o gick, kom till frida först vid 6, hämta min mobil o beslöt oss för att ta bussen hem, men först fick vi gå till busshållplatsen.. :P Så sammanlagt gick vi omkring i 4 timmar igår.. puh!

Kom hem o bänkade oss i soffan med popcorn o kollade på Flickan som lekte med elden, som jag faktiskt blev lite besviken på..

När vi gick o la oss va jag fortfarande mätt efter brunchen.. :P


SKRYT! (med all rätt..)

Åh, idag svävade jag nästan hem från jobb! Damn alltså!

För en vecka sen va jag nere på räkning. Jag hade då varit på mitt jobb i ca 1½ månad, utan att visa nån bra resultat direkt.. jag slussades runt på olika projekt, men inget funkade riktigt.
Så mina chefer hade ett snack med mig, sa att jag måste börja prestera, annars kunde dom inte ha kvar mig, hur mycket dom än gillar mig.
Den dagen hade jag 7 sälj som mål och gjorde ETT sälj.. Det sket sig totalt med andra ord o jag va knäckt när jag kom hem.
Dagen efter gick jag till jobb med världens klump i magen, beredd på att få gå hem. (Vi är alla behovsanställda o kan därför skickas hem på dagen om vi inte preseterar)
Min chef sa att dom verkligen gillade mig o ville ha kvar mig, så jag skulle få testa på ett sista projekt, skulle inte det gå så ja.. Dom skulle se om dom kunde omplacera mig inom företaget eller nått, hamna på kundtjänst eller så..

Började nya projektet i fredags, men fick nästan inga samtal.. typ 5 st sista timmen men inget sälj..
I måndags hade vi fått nya nummer o skulle börja sälja på riktigt! Målet för mig som ny var 8, dom andra har 16. Och jag sålde... 25!!!! Rekordet för projektet är 28 så ni kan ju tänka er!
Igår va mitt mål 16 o jag sålde 15.. Helt okej, men inte tillräckligt.. Idag, samma mål, 16 sälj.. kände mig lite seg i tänkte att idag kan det nog bli svårt..

Avslutade dagen med att sälja på mitt sista samtal o därmed göra TRETTIO sälj!!!!!!!

Shiiiit vad glad jag va alltså.. plingade i klockan och snurrade runt på stolen! Jag kickade aaaasss! Jag är så jävla nöjd och stolt, och vet ni? Det får jag va! :)






Såhär grym känner jag mig ;)


Jag lever!

Sjukt dålig uppdatering här på sistonde, jag vet, en vecka sen sist typ..

I fredags började vi flytta fortsatte i lördags o nu är det bara lite smått kvar i lägenheten. En del är storebrors o en del är vårt som vi inte ska ha. Ska packa ner det o låta lillebror ärva när det är hans tur att flytta ;)

Alla möbler och så är på plats i nya lägenheten.. alla möbler från min lägenhet dvs. Kalle hyr ju ut sin möblerad i andra hand så ev får vi hans grjer först i slutet på februari. Rätt skönt iofs för då kommer vi veta vad vi behöver o vill ha och va som ska säljas/kastas/sparas till boende på Öland ;)

Massa småplock är det kvar dock, men det börjar likna nått.. har fått upp det viktigaste, adenentsljusstakar, julgrupper och en fin granekrans som får ta fiolens plats ovanför öppna spisen ;)

Nu ska jag gå o lägga mig, sjukt trött som vanligt.. Trodde för övrigt att all biltrafiken utanför skulle störa min sömn. Trots att bi bodde så centralt innan så hördes nästan inget utanför o nu bor vi ut mot Nobelvägen som är väldigt trafikerad. Men nej, än så länge så störs jag inte av bilarna :)


RSS 2.0