Slappt..

Klockan är tio över tre och vi har idag kollat på ett gäng How I met your mother-avsnitt, vilat lite, ätit ostbågar och choklad, flyttat över till soffan, slökollat på tv... That's about it. Så himla gött! Men snart ska jag gå upp. Måste packa upp, röja undan lite och ikväll blir det examensfest hos tandhygienist Frida!

Vi kom hem från Öland i söndags och hade som plan att sticka ner på festivalen för lite mat, och se Veronica Maggio. Men väl hemma lockade det inte alls så vi stannade hemma och i måndags åkte vi till Budapest.

Vi var där till igår och hade det helt fantastiskt! Otroligt vacker stad, massa fina byggnader, trevligt folk, knappt nått skräp på gatorna och vi har ätit massa god mat och druckit gott! Hotellet var fantastiskt, högst upp fanns en svalkande pool och vi hade klimatanläggning i vår lilla svit vilket var guld värt då det var sååå varmt!
Vi såg bara termometrar på kvällarna och sista kvällen, när klockan var 23.17 var det TRETTIO grader! Vill inte ens veta hur varmt det då var på dagarna när vi gick och gick och gick.. Jag är så tacksam att jag var förnuftig och tog med mina gympaskor! Jag har visserligen blåsor och skavskår överallt ändå ;)

Underbara resa och bilder kommer. Lånade Eriks kamera men har ingen sladd till den här..


Så länge kommer lite bilder från vår utflykt till Blå Jungfrun för några veckor sen! Det är en mytomspunnen ö som ligger i Kalmarsund. Ön är en nationalpark och kallas även för Blåkulla. Så jag passade på att kolla in landningsbanorna till nästa påsk tjejer ;) Det sägs även att om man tar med sig nått från ön så blir man förföjd av otur. En kille som jobbat på posten i Oskarshamn berättade att de fick tillbaka massvis med stenar från folk som inte längre ville ha dom pga av diverse olyckor ;)







Förvirrat

Man har som sagt dålig koll på dagarna nuförtiden. Igår var det tisdag och inte måndag!
Det innebär att det är onsdag idag och därmed bara 3 dagar kvar här innan vi åker hem. Känns jättekonstigt. Sommaren har som vanligt gått alldeles för fort. Vi har å andra sidan haft lite sommar här vilket det inte verkar som att så många andra i landet har haft?
Dessutom ska jag bara va hemma i Malmö i 2 veckor och sen ska jag hem till Öland igen ;)
Jag trivs verkligen så himla bra här! Lite för bra känner jag.. Malmö lockar inte alls! Jag längtar efter mamma o pappa, mormor, bröderna (kommer iofs missa lillebror..), Helena och några vänner, men i övrigt förstår jag inte riktigt vad jag ska i Malmö och göra?
Det beror väl till viss del på att jag inte har nått jobb eller nån aning om vad jag vill sysselsätta mig med i höst. Och lite beror det på att det i min värld fortfarande är lite sommar kvar och vår lägenhet är inte alls sommarvänlig!
Jag tänker på allvar börja leta efter ny lägenhet snart.. Jag älskar vår lägenhet på ett sätt, men för lite drygt 7000 kr i månaden borde vi kunna få så mycket mer. Typ en balkong, en schysst innergård och en fräsch tvättstuga. Eller bo som nu, med en najs lägenhet, men varken mysig innergård, balkong och en sunkig tvättstuga men billigare.
Vi får väl se, annars är det ju billigare för oss att bo i huset på Öland ;)

Måndag igen..

Tiden rullar verkligen iväg nu.

Förra veckan bestod av rätt mycket jobb. Det hölls 2 personalfester här, det var marknad och i lördags var kalle med och ordnade en överraskningsfest så jag tog hans pass och jobbade 11-02. Jag fintade dock bort mitt kvälls-pass i söndags till Kalle ;)

Igår hade vi stängt på Kalk men vi var ändå uppe tidigare än någonsin i sommar, kvart i nio! ;) Inte tidigt för de flesta men om man man brukar sluta mellan 23-03 så är det inte så konstigt att man sover lite längre på morgonen ;)
Vi inledde iaf gårdagen med ett besök i Borgholm. Kalle var på banken och fixade det sista med huset och sen blev det lite shopping. Alla ställena har ju utförsäljning nu när säsongen nästan är slut. Det stället vi var på sålda vissa skor för TIO kr! Dock inga som föll mig i smaken med ändå ;)

Sen åkte vi till stor-stan, dvs Kalmar. Vi låste bilen för typ tredje gången i sommar och har helt glömt bort hur det går till i en stad och var nära att få parkeringsböter.. Parkeringsautomater ser man inte så många här uppe ;)
Fixade min telefon, shoppade lite till, åt lunch och avslutade med Systembolaget och att tömma Ica's lager på kräfthattar ;)

På kvällen var det personalkräftskiva hemma hos Sofie och Björn och trots lite torra kräftor  så blev det en lyckad kväll med massa sång, skratt och en enorm marängswiss :D

På lördag har vi stor kräftskiva här på Kalk som säsongsavslutning. Tror det kommer bli riktigt lyckat, redan 60-70 pers som anmält sig!


Nu ska jag strax köra till Sandby för grillning med Kalle och David. Andra grillningen sen vi kom upp till Öland..!


Måndag

Man tappar helt kollen på dagarna när man är här. Ungefär som när man har semester, bara det att vi inte har semester. Eller för mig är det nästan semester så fort jag inte jobbar.
Som idag, idag är jag ledig. Då blev det sovmorgon, jag städade vår lilla "lägenet" ;), sen åt vi sen frukost på Kafferosteriet i Böda. Salami-brieciabatta och vaniljbulle :)
Sen bort tll sjöqvist och köpte böcker. Jag som normalt sett läser en bok om året har hittills i sommar läst SEX böcker...!
Efter det åkte vi till Kalk och Kalle kom på massa saker som han va tvungen att göra så jag tog cykeln ner till Sandbybadet. Tänkte läsa, vila, sola och bada lite. Jag stannade i 40 min sen blev det för kallt och den enorma blåsten gjorde att jag hade sand ÖVERALLT! Jag har tom hittat sand i fickorna på min klänning, som låg i strandväskan!
Nu har jag legat i en av sofforna i galleri-delen nån timme. Surfat lite och vilat lite ;) Ska duscha av mig all sand nu, sen köpa falukorv och åka til My och Maja på Böda sand och äta middag. Falukorv och makaroner, ska bli sjukt gott!!!

Imorgon är det marknad i Löttorp och jag hoppas på att kunna smita iväg en stund från jobb för att handla munkar och gräddbullar :D
På kvällen är det personalfest för Strand så det blir en lång dag. Men jag har, förrutom söndagar, inte jobbat mer än 12 timmar på en dag, alls i sommar så jag ska nog överleva :)



Vilka jävla armar!

Detta skrattar vi åt, och citerar, på Norra Öland just nu...





Update


Just det, Eskil ville ha en Ölandsupdate och det kan jag väl ge henne ;)

Veckan efter jag uppdaterat sist så kom Engo och Jocke upp och hälsade på! Dom fick bo i gästhuset dvs husvagnen ;) Dom kom hit en onsdag och då har ju vi nattklubb och det va ta mig tusan sommarens roligaste kväll! Vi drack lite vin hemma först, sen åt vi middag på Kalk, jag körde ett musikquiz och sen va jag ledig resten av kvällen och jag och Engo dansade oss svettiga. Det va helt fantastiskt kul! Här va massa folk, vi fick höra Boten Anna, Lilla Gubben serverade shots och när vi stängt satt vi (jag?) och bara skrattade åt absolut ingenting. Underbart!
Torsdagen va det molning så det blev minisightseeing, lite shopping, sovpaus och yatzypremiär för Jocke! På kvällen åt vi på Lammet och grisen tillsammans med Erik och My och det va så jäkla gott. Det blev dock inget party där då strömmen gick, men vi hade det himla mysigt iaf :)

Helgen därpå hade vi sjuuukt mycket folk på Kalk, jag blev beordrad att slå rekordet i entrén - jag dubblade det ;)
Förra måndagen åkte jag ner till Kalmar. Shoppade lite, tittade på folk ;) och åt en mjukglass i hamnen. Hämtade sen upp Zandra vid stationen som jobbade här förra veckan. Sommarens bästa rekrytering om jag får säga det själv och vi hade himla kul! Drack öl på Blåskägg på måndagen,turistade på dagen och afterworkade på Kalk på kvällen på tisdagen, då det ramlade in lite folk som skulle va med på onsdagens Kändisfotboll. och plötsligt stod Sebastian Karlsson (han från idol ni vet) på scenen och körde ett par låtar!
På onsdagen va "alla" kändisar här och käkade och drack och jag fick den stora äran att servera dom ;)
Senare på kvällen blev det ännu en spontankonsert, denna gången med The Moniker. det va grymt, hela innergården stod och sjöng med i Oh my god.. Sån jäkla stämning och de är i såna stunder som jag blir lite extra stolt över min grymma man!

Tors-lörd rullade på i full fart och jag hann både med att jobba i baren och agera lite vakt då jag slängde ut en kille ;)
I söndags va det jäkligt tungt, dels pga minimal sömn under flera dagar och även för att Zandra först åkte hem på morgonen och på eftermiddagen åkte även Erik hem :(
Jag hade gjort en söndagsmys-playlist dagen till ära o när han gick så spelades I had the time of my life, sen kom Ett långsamt farväl och efter det How am I supposed to live without you. Helt slumpmässigt alltså!

Så med himlen full med moln och 2 st som lämnade oss kändes det som att sommaren va slut..
Men i måndags vaknade vi till sol och jag har varit på stranden både måndag o tisdag innan jobb.

Imorgon är det torsdag vilket innebär vår lediga dag. Ja, förrutom förra veckan :) Så om vädret tillåter ska vi åka till Blå Jungfrun och på kvällen ska vi hem till Ida och Martin och grilla. Jag lägtar grymt mycket efter vanlig mat. Jag har mer eller mindre ätit restaurangmat hela sommaren. Mestadels pannkakor och så har ett helt gäng creme bruleér slunkit ner. Gott!







Ölandslunken

Ja, det blir inte så mycket bloggande denna sommaren. Vi har ju inte internet hemma i garaget och när jag är på jobb blir det oftast bara att man surfar runt lite i nått försök att hålla sig uppdaterad. Man blir så himla avskärmad när man är här.
Men det är samtidigt så himla skönt. Jag älskar att va här. Jag mår verkligen bra här! Jag saknar visserligen familjen och några vänner, ibland väldigt mycket, men samtidigt hade jag absolut inte velat spendera sommaren i Malmö.
Jag har blivit erbjuden (/tvingad) att komma upp i september igen efter 10 lediga dagar och jag funderar på att göra det. Visserligen blir det då helt annat än nu på sommaren. Betydligt mindre folk, bara öppet på KaLK några dagar i veckan på luncherna och så kommer ju inte Kalle att va här heller.
Å andra sidan har jag inget jobb i Malmö, och jag känner att det kanske hade varit bra för mig att va här själv en månad. Jobba lite, komma igång med träningen lite, traska i skogen, plocka svamp och bär och sylta och safta tillsammans med Sofie.
Och jag har redan bestämt att OM jag stannar så ska jag försöka dra upp tjejerna en helg. Vad säger ni om det? God mat, vin, tända en brasa, skogspromenader och bara ha det bra?! :)


RSS 2.0