Dag 13 – Den här veckan

Den här veckan går vi in i mars och det innebär att det är VÅR!

Det ska bli nice med vår, men jag tillhör den lilla skaran som gillar vinter och snö också, så det har inte gått nån större nöd på mig de senaste månaderna ;)

Denna veckan blir jäkligt soft jobbmässigt. Jobbar förvisso heldagar (11 - 20.30) men bara tisdag, torsdag-fredag, sweet!

På söndag fyller jag år och ska ha kalas hela dagen. Först släkten och sen kompisar, typ det jag önskar mig, att få va med dom jag tycker om! (samt hushållsassistenten....)

Så, eftersom jag är en pensionär i vissa avseenden så kommer veckan lite grann gå åt till att förbereda kalasen. Typ tvinga Kalle att bära ner stolar o bord på vinden. Kakorna är ju redan i frysen :P

(Här tänkte jag fråga hur er vecka ser ut, men kom på att det bara blir pinsamt att fråga, när ingen kommer svara ;) )


Bloggerska

Idag har jag levt som en storbloggare känns det som ;)

Började dagen med gymmet. Hem o duscha och sen på massage vid Drottningtorget. Skönt och väldigt välbehövligt!
Därefter mötte jag upp Emelie. Vi tog en långlunch på Graffiti och sen blev det en sväng inom Kicks och H&M.
När Emelie tog bussen hem mötte jag upp Kalle. Vi handlade lite träningskläder på Stadium och tog en fika på Kafferosteriet.
På väg hem såg vi att Gabbe (och Lusia o Erik) va på Glejs så vi gick in för att säga hej. Erik o Gabbe skulle iväg o käka middag så vi hängde på dom. Våra 2 första middagsalternativ gick i stöpet så vi hamnade till slut på kinarestaurangen på Möllan.

Så, lunch, fika o middag ute på samma dag. Lika bra att smälla hela lönen direkt ;)



Galet

Jag har fått höra att när jag inte bloggar så vet man att jag jobbar mycket.
Denna gången har det verkligen stämt.

h e r r e g u d säger jag bara! Torsdag o fredag var helt galna. Som en lördag, fast då fler timmar och typ 5 pers mindre än vi brukar vara.

Och nu i helgen har det varit mycket som vanligt plus att våra handdatorer lagt av. dvs vi har haft 2 stationära datorer att dela på. 12 servitriser. Allt har tagit liiite längre tid alltså ;)


Jag antar att det är pga all stress o press som min kropp sa stopp i fredagskväll. Illamåendet kom krypandes på bussen hem. Sen kom yrseln. Huvudvärken. Skakningarna. Och till slut frossan. Mådde riktigt jäkla dåligt och så klart va Kalle på Öland denna helgen.

I gårkväll satt jag Hanna o Zandra här hemma o pratade o hade det trevligt när plötsligt världens huvudvärk slog till. Och lagom till dom hade gått fick jag kasta mig över toalettstolen.. ,men det va "falskt" illamående. Som vägrade släppa. Och sen kom frossan igen. Lyckades som huttrandes under dubbla täcken.. Och vaknade o mådde bra igen i morse.
Skumt!


Nu mår jag iaf bra, och Kalle är hemma igen :) Blir sen middag strax och Solsidan, och imorgon har jag en efterlängtad ledig dag!


Dag 12 – I min handväska

Kalle brukar kalle min väska för ett svart hål. Med alldeles för mycket grejer i. Jag är villig att hålla med ;)

I min handväska finns:

Mobiltelefon - alltid längst ner när det ringer
Plånbok
Kalender
Penna
Näsdukar - blir alltid snorig ;)
Handcreme
Compeed - jag får alltid skoskav
Försvarets hudsalva - bästa!
Hårsnoddar
Och så gamla kvitton o några mynt o annat skit i botten ;)

Så ungefär samma innehåll som de flesta andra antar jag?


Ojje!

Jag kom på att jag helt glömt bort min 30dagarslista! Ska bläddra tillbaka till den o se vad som står på agendan idag ;)

Har haft en bra ledig dag idag också :) Inledde dagen med gymmet och sen hämtade mamma upp mig. Blev lunchfika på Systrar och bröder och lite mathandling innan hon släppte av mig på ett ställe där jag bokat massagetid.
Men, massören va hemma med sjukt barn och hade tydligen ringt mig, men jag har inte fått nått meddelande? Skumt, och tråkigt, men så är det ibland.

Promenad hem och jag blir så sugen på att flytta näör man går förbi vissa områden. Trivs i vår lägenhet, men jag saknar balkong, mysig innergård och grönområden runtomkring. Men man kan ju inte få allt ;)

Har bakat lite här på eftermiddagen/kvällen. Det blev små negerbollar och kärleksmums. Hade tänkt göra morotskaka också men hade inte tillräckligt med ägg, och jag orkade inte gå o handla ;)

Jag har även "satt" en surdeg. Har blivit sugen på att baka bröd o vill göra det ordentligt. Så surdeg it is! Om 5 dagar är den klar o då blir det brödbak! :)





Hemmafrudag

Frukost
Träning
Handla på hemvägen
Städa
Tvätta
Bjuda vännina på lunch
Kaffe och hembakt efter lunchen
Hälsa mannen välkommen hem från jobbet
Baka kanelbullar
Laga middag


Hoppas på en lika bra dag imorgon :)


Helgen

Åh vilken grym helg jag har haft!

Var som sagt ledig i fredags o träffade Engo, Henkan o Alwin. Vi gjorde lite ärenden i stan och sen blev det långlunch på Jensens. Riktigt mysigt hade vi det!


På kvällen smygstartade vi Kalles födelsedag med sjukt god middag o soffmys. Jag jobbar ju nästan varje kväll nuförtiden så vi äter sällan middag tillsammans, vilket är riktigt tråkigt. Så nu slog vi på stort med entrecôte, ugnsbakade grönsaker och rödvinsreduktion. Och så ost o kex till efterrätt :)



I lördags va det dags för jobb. Massa att göra som vanligt på helgerna, men väldigt smärtfritt, vilket det inte altid är på helgerna ;)

När jag slutat kastde jag mig i en taxi hem, snabbt hem o gjorde mig iordning och 45 min efter jag stämplat ut var jag nyduschat, ombytt o fixad, hemma hos Erik.
Där blev det ännu en pre-födelsedagsmiddag för Kalle. Erik bjöd på friterade fårtesticklar, hjärta, märgben o tacokebabkött (minns inte det va det var :P) och så tiramisu till efterrätt. Och så ost!
testicklarna va okej i smaken med konstistensen var hemsk. Jag fixade inte det, med killarna smaskade glatt i sig ;) Hjärta va däremot riktigt gott!

Swing In stod sen på schemat och jag såg verkligen framemot det. Lite mogendans ;) Men jag (och några till) blev stoppade i dörren. Det va stenhård 30årsgräns :/
Vi bestämde oss för att åka hem till Jonas, men jag ville ut, så jag tog taxin tillbaka in till stan o mötte upp Engo o Nicolette :)
Blev Breeze och ja.. det va nog första o sista gången. Helt okej musik, men vilka människor alltså.. haha. Men man fick iaf känna sig snyggast ;)

Mozarellasticks och lyxmousse på Ma innan jag mötte upp Kalle o Erik och innan vi åkte hem fick jag min kändisdos i form av Bonde söker fru-ölänningen (namn?) haha.

(shit vad detta blir långt....)

Igår fyllde Kalle år, på riktigt!

Sång och present (presentkort på MC-körkort ;) ), mysfrukost, fika i stan med mamma Gun o Ola, strosade, en till fika, King´s Speech på bio och god middag på italiensk/spansk restaurang på Davidshall.


Riktigt riktigt bra helg!


(Skittråkigt utan bilder, jag vet, men min kameraladdare är borta, typ :P )


Värdelös

Herregud vad jag är dålig på att uppdatera här. En vecka sen sist känns inte helt okej. Men ju längre tiddet går, destu svårare att komma in i det igen.

Veckan som gått sen sist har varit super!


I lördags va jag Kalle Engo o Jocke på Vallåsen. Solen sken, snön gnistrade, vi grillade perfekta marschmallows och Kalle va så duktig på sin skidåkningspremiär :)

På kvällen blev det afterski hos Jocke med gulaschsoppa, heisse liebe och sällskapsresan 2.


Hade en perfekt slö-söndag med sovmorgon, lite städning, fika på stan och mysmiddag o film i soffan.

I måndags va det lång jobbdag (11-20.30) och när jag kom hem väntade levande ljus, räkor o bubbel. Grymt :)

I tisdags blev det en helkväll med jobb. Först lite möte och sen skulle vi fira våra grymma resultat. Det gjorde vi med middag på jobb, bowling på O'learys, drinkar på Lilla Torg och dans och karaoke på Crown.
Riktigt rolig kväll va det!

I onsdags va jag lagom slut, 5 timmars osammanhängade sömn funkar inte riktigt för mig, jag börjar väl bli gammal ;)

Fick sova ut igår (inte för att jag blev piggare av det...) och sen blev det lunch med mamma innan jobb. Mysigt!


Idag har jag tänkt träna på morgonen, men jag har sovit så fruktsansvärt dåligt inatt så jag kunde verkligen inte ta mig upp imorse utan sov vidare...

Nu ska jag göra mig iordning o sen väntar lunch på stan med Engo o Henkan (o Alwin?)!




Den enda bilden jag har från denna veckan ;)



Fredag

Denna uppochnervecka går nu mot sitt slut.

Jobb idag 15-20.30 och sen är det heeeelg! LEDIG HELG! Varje fredag ser man folk jubla på Facebook över att det är fredag o helg och hela köret, men jag får bara njuta av var tredje helg, de andra två jobbar man. Som en tok.

Men denna helgen ska jag njuta! Imorgon bär det av till Vallåsen med Kalle, Emma o Jocke. På kvällen blir det Afterski och på söndag blir det väl mest hemmamys. Längtar!

Nu ska jag göra mig iordning och invänta mamma o pappa som är snälla o lånar ut bilen imorgon. Ska köra hem till mormor o fika innan jobb, mysigt :)


Ha en bra helg mina vänner!


Så lite...

Jag tror minsann att jag gjorde en god gärning igår!

Jag satt på bussen igår, mådde inte så bra o kände mig rätt less. Bussen stannade vi en hållplats o några gick av och några gick på. Sen kom det en man springandes mot bussen. Han såg rätt nedgången ut, slitna kläder osv.
Han räckte fram en hand med mynt till chauffören och sa "Visst kostar det fortfarande 16 kr?"
Chauffören svarade att det kostar 18 kr och jag såg hur förtvivlad mannen blev.
"Men jag har bara 16 kronor..."

Jag tog ner handen i min jackficka, hittade en 5krona och jag fram till mannen och sa att han kunde låna av mig.
Han, och chauffören, blev helt paff och sa tack medans jag gick o satte mig igen.

När mannen sen gick förbi mig gav han tillbaka de 3 kronorna som blev över och tackade mig så jättemycket. Sa att det betydde jättemycket och önskade mig en riktigt bra dag.


Jag blev helt varm inombords och kände mig så glad över att ha kunnat hjälpa till lite lite.


Tänk vad 2 kronor kan göra... :)


Dag 11 – Mina syskon

Det går lite trögt med denhärade listan, men jag kämpar på :)

Idag är det tänkt att jag ska skriva om mina syskon och jag har, som jag tydigare nämnt, två bröder.




Kristian är född -82, 3 år innan mig. Mamma o pappa har berättat att han var så lugn och fridfull när han var nyfödd, tillskillnad från mig som bara skrek ;)
Och så har det fortsatt, Kristian har varit den lugna, iaktagande, funderande.

Martin föddes -90, när jag var 5 och han är mest lik Kristian till sättet, men han har även fått en dos av mitt humör ;)





Mina bröder har mycket gemensamt, trots deras åldersskillnad. Största intresset de delar är MFF, men dom är båda allmänbildade, sportintresserade, rättvisa och omtänksamma.

I höstas behövde vi mer folk på mitt jobb och jag tipsade om Kristian så nu jobbar vi tillsammans. Det funkar super och det känns skönt att ha honom på jobb vissa dagar... Dessutom känns det bra att kunna "ge tillbaka" då han hjälp mig med jobb tidigare, samt låtit mig hyra hans lägenhet :)





Jag tror att jag o mina bröder har, och har haft, en rätt så "vanlig" syskonrelation. Vi har lekt, vi har bråkat, vi har pratat, vi har skrikigt och vi har tagit hand om varandra.


Jag vet att jag alltid kan ringa mina bröder om det skulle va något, och vi ställer alla upp för varandra.

Förra året var vi på 2 begravningar tillsammans och att stå framme vid farmor och morfars kista och hålla om varandra var på nått konstigt sätt en fantastisk känsla.




Jag älskar er!


Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Eftersom jag har jobbat idag blir inte detta så spännande (det hade det nog inte blivit ändå.. )

När jag jobbar har jag på min svarta kostymbyxor, svart  skjorta, svart förkläde med vinröda ränder och svarta skor. Och så cowboybältet! Dvs ett bälte med två stora fickor på sidorna, en med handdator och en med plånboken. Och så nycklar och grejer :)




Såhär ser vi ut.


Söndag

Var tar dagarna vägen egentligen? Känns deom det va igår det va söndag o jag satt i soffan helt slut efter en intensiv jobbhelg. Och nu är det dags igen.. ;)

Jag var ledig torsdag-fredag och passade på att ladda på med energi från bra människor.

Jag tog med mig Iris i torsdags och åkte hem till Caroline. Iris blev skitskraj för överglada Enzo men det gick bra ändå :) Promenad, semle-fika o prat fick mig att lämna Trelleborg med ett leende.

Lämnade Iris i Höllviken och spenderade kvällen hos Eskil i Vellinge tillsammans med Engo o Henkan. Vi blev bjudna på middag o cupcakes, Engo färgade våra ögonbryn, vi pratade och skrattade så vi grät! Mest åt Disneyklänningar :)

I fredags blev det Trelleborg igen, denna gången med mormor :) Vi va hos optikern, lunchade, tittade lite i affärer och handlade på Maxi innan vi körde till Höllviken för Iris-promenad och ännu en semla ;)
När jag lämnade av mormor tackade hon mig jättemycket för att jag "tagit hand" om henne, jag tror inte riktigt att hon förstår att jag tycker det är minst lika mysigt att få umgås som hon tycker :)

Kvällen avslutade vi med poker hos Kim och Patrik och jag kom inte sist! :D


Igår var Emma o Jocke här på kvällen. Åt lite plockmat, drack vin o pratade och sen somnade jag :P


Trött och emellanåt grinig på jobb idag men efter ett tag insåg jag att det bara va till att gilla läget och log mig igenom de sista av dagens 10 arbetstimmar. Lite dans hanns också med ;)



Har slöat i soffan hela kvällen, riktigt skönt. Strax blir det kvällsrunda med Iris och sen ska jag sova. Och imorgon är jag ledig :)



Jag vet..

Lite bloggtorka igen, jag vet. Och inte blir det bättre nu heller för jag har lite brådis.

Ska göra mig iordning och sen åka i hämta mormor. Ska till hennes optiker i Trellborg o medans vi väntarblir det handling o lunch :)


Ha en bra dag!


Dag 09 – Min tro

Det här med religion och tro och sådär är inget jag direkt funderat på.

Jag är med i Svenska Kyrkan, jag är döp och konfirmerad och om någon nångång vill gifta sig med mig kommer det bli i kyrkan ;)

Jag ser mig varken som kristen eller troende, men jag skulle aldrig få för mig att gå ur Svenska Kyrka, det känns för traditionsbundet.

För mig va det självklart att konfirmera mig, en del kompisar avstod och tycke att man konfirmerade sig för presenternas skull, eftersom i stort sett ingen va troende. Men för mig va det en traditionsgrej. Nått man gör helt enkelt.

Jag sjöng i kyrkokör när jag va liten och då tyckte man mest det va tråkigt att va i kyrkan, men nu tycker jag att det infaller sig ett väldigt lugn så fort man går in i en kyrka. Det är något speciellt helt enkelt.


Jag antar att min "tro" är rätt lik de flesta andras. Man är inte troende men hänger mer ändå på nått sätt ;)


Dock tror jag lite på ödet, det finns en mening med allt som händer. Och vissa saker är förutbestämde och de kan inte vi göra nått åt. Det tror jag.


RSS 2.0