Solig tisdag!

Eftersom jag spenderade hela gårdagen slöandes i soffan så sov jag inte så bra i natt. Somnade på spikmattan först dock, riktigt skönt! Men sen har jag vaknat o bökat omkring en massa. Saknat kalle brevid mig i sängen o känt mig pigg. Smällar man får ta när man slöar hela dagen :)

Vaknade iaf till solsken och idag kommer bli en bra dag! Om en timmes tid tar jag bussen till Vellinge för att träffa fina Henkan o Alwin! Ska bli så mysigt att träffa dom! När dom sen tröttnat på mig tar jag bussen till Hököpinge för att hälsa på lilla mormor. Ringde henne igår o frågade om hon ville bjuda mig på middag :P
Och har jag tur så kommer Kalle hem från sin kurs redan i kväll, annars får jag reda mig själv en natt till. Vilket jag iofs behöver. Tror inte jag sovit själv 2  nätter i rad i lägenheten nångång. Brukar alltid flytta hem till mamma o pappa om Kalle ska iväg ;)

Nu blir det frukost!


Present

En kväll i somras när jag kom till Kalk o gick ut o sa hej till Erik i garderoben så sa han att han hade en present till mig o Kalle o jag såg hur det lös i hans ögon. Han hade uppenbarligen hittat en perfekt present.

I förra veckan kom den upp.




(Jag kallas som sagt för Nyhlens Elaka Kärring av Erik o denna presenten va verkligen såå bra. Jag skrattade så jag nästan grät när jag fick den!)


Fab weekend! del 2

Vaknade tidigare än jag velat i lördags, men tänkte att det va lika bra att utnyttja dagen, solen sken och Frida va ju på ön! 2 år sen vi träffades sist som sagt.
My o Mattias kom o hämtade mig, sen hämtade vi upp Frida o andra Mattias på pensionatet där många festdeltagare bodde.
Åkte upp till Kroken och fikade gott på Mormors cafe. Jag o Frida pratade gama minnen o de andra tittade chockat på haha!
Åkte sen till Kalk där vi slöade i sofforna några timmar i solen o bara hade det allmänt gott..
Blev en liten powernap i husvagnen sen innan Kalle körde mig till pensionatet där jag o Frida skulle göra oss iordning tillsammans. Hade med min locktång o va såå pepp på att få fint lockigt hår! Nästan framme upptäckte jag dock att jag fått med min PLATT-TÅNG! Som jag aldrig använder för övrigt. Lagom till jag ska bryta ihop i bilen lyfter jag blicken och ser Gabbe, Johanna o PHILIP! Den lille prinsen som jag inte träffat på över en månad räddade mig ;)

En timme senare begav vi oss alla till Kalk. Fördrink o mingel, och jag va tydligen för lång för att kännas igen? :P
Till middag blev det hamburgertårta (dvs en jääääätteburgare), pommes chips och chili o havtornsglaserade ribs. Sååå gott! Efterrätten va dock bäst, glassbuffe! 5 olika sorters glass, såser, strössel, kakor, daimkulor, godis mm.. Fantastiskt gott för en glassgalning som jag o jag åt så mycket att jag knappt kunde sitta upp i min klänning.
Hade riktigt riktigt trevligt under middagen, satt med Frida, Johanna, Mikaela o Anna o det kändes som en liten tjejmiddag :)

Vid elva började bandet spela o då blev det även "eftersläpp" o kul nog så kom det en hel del folk utifrån.
Blev en massa dans o  det kändes så kul att "alla" man känner va där! Visserligen va Frida den enda av "bara mina" kompisar som va där, men alla Kalles kompisar från Malmö är ju mina kompisar också :)
Så det va som en hemmafest, men ,man behövde inte oroa sig för grannar, spilla på mattan eller ta sönder någons vinglas :)
Vid halv tre började folk köras till pensionatet för efterfest. Ja, dom som va tillräckligt "nyktra" dvs :P
Började segt på efterfesten men snart va det full fest även där med massa dans o en helt fantastiskt framträdande av Johanna med hjulningar, spagat, bakåtkullerbyttor och annat grymt!

Vår planerade skjuts hade åkt hem tidigare så när det va dags att dra sig hemåt fick vi helt enkelt gå. Va väldigt mysigt faktiskt, antar klockan va fem-halv sex så det va ljust ute, massa dimma låg över åkrarna o jag Kalle o lillebror erik hade en rolig promenad hem.

07.15 sa jag o Kalle gonatt och 11.15 ringde klockan... GÄSP!

Brunch på Kalk kl 12 o vi trodde ingen skulle va där, men när vi kom strax efter 12 va nästan alla där. Solen sken o det bjöds på olika frallor, gott pålägg, knaperstekt bacon, nån soppa o pannkakor! Riktigt riktigt bra avslutning på helgen!
Folk droppade av allt eftersom, Kalle hade en hel del o städa så vi blev kvar till fyra, sen hem o packa och plocka ner förtältet för denna sommaren...

Vid fem åkte vi från Löttorp med sjömans-Mattias (alla killar hette Mattias o Erik :P). Han o Kalle skulle till Hbg o jag hoppade av i Kristianstad o tog tåget därifrån till Malmö.

Va hemma lite efter 12 o det va såå skönt att få ta en dusch o krypa ner i vår stora sköna säng.


TACK KILLAR FÖR EN HELT FANASTISK HELG OCH FEST! Alla som va bjudna men va för tråkiga för att komma, ni missade verkligen nått! ;)


(Jag tog med mig min kamera, men tog inga bilder alls. Ville inte springa omkring o ta kassa bilder utan fokuserade på att ha kul istället :) Sara tog dock en massa proffsbilder så jag ska försöka få tag på dom. )


Fab weekend! del 1

Åh vilken fantastisk helg det har varit! Igen!

Jag o Kalle tog tåget upp till Kalmar i torsdags när Kalle slutat jobba. Förresten! Om man köpe 2 tågbiljetter, samtidigt, och betalar extra för garanterad sittplats, borde man inte hamna bredvid varandra då? Vi hamnade rygg mot rygg? Jaja, bytte platser sen iaf :)

Blev hämtade av fina Erik i Kalmar och på väg upp till Löttorp fick grabbarna va lite manliga o hjälpa en helt hysterisk tjej som kört på ett rådjur. De letade efter rådjuret i säkert 45 min innan innan tjejen fick ut sig att hon nog bara snuddat till det vid benen... Hon blev hämtad, polisen underrättad o vi åkte vidare.

Spenderade kvällen på Kalk, vi tre. Killarna drack öl o spelade gitarr och jag slöade.. Blev kvar till 3 och kom hem till en iiiiiiiiskall husvagn där dörren hade stått öppen. Det va 11grader ute så ja, jag vet inte vad det kan ha varit i husvagnen, 16-17 grader? Kallt som tusan iaf! Låg nära nära Kalle hela natten och spände mig så mycket så jag va helt paj i kroppen i fredags när vi vaknade.

Blev en långfrukost med svärfar o Yvonne innan det va dags för Kalle att åka till Kalk för att börja med förberedelserna. Jag följde med o strax kom fina My dit! Hängde lite dit, lagade lunch till killarna o sen åkte vi till Böda Sand. My visade mig runt på campingen och så lekte vi en massa! Hoppade på luftmattan, gungade och åkte linbana!

Åkte sen bort till Kalk där det strax började ramla in folk och det fortsatte komma folk då o då under de kommande timmarna.
Vi åt fantastisk god chili med hembakt bröd som Erik gjort, drack vinn, pratade o hade det trevligt. Och så fort nån kom så va det nån man kände, eller nån annan kände. Sjukt mysigt kändes det! Vid elva-tiden kom Frida o det va så himla kul att se henne igen!

Myskvällen övergick i party o det blev en massa dansande. Bl a gjorde jag o Johanna en väldigt gripande och fin dans till Bohemian Rapsody.. tyvärr va det ingen som kollade på oss haha!
Kalk stängde kl 1, och då fick dom 5 utomstående som va där gå, sen fortsatte vi som va där för 30årsfesten. Vid halv fyra va jag så trött o frusen att jag gick in på personaltoan o satte mig i brassestolen som står där inne :P
Fick skjuts hem, medans Kalle o lillebror Erik beslöt sig för att GÅ de 5 km hem.. Ett försök att nyktra till.. :P
Inte lika kallt i husvagnen, men jag somnade med t-shirt på, samt 2 påslakan och 2 filtar ;)
Klockan va kvart över fyra och första festdagen va över...



Sådär..

gick visst sådäääär att mobilblogga, har precis raderat maaaasssa likadana inlägg.. verkar som det hängde upp sig.

För övrigt så är det nån som kommenterat ett 2½ år gammalt inlägg i helgen. Sånt gör mig sjukt nyfiken..

Nu blir det frukost sen kommer updates om världens bästa helg!


oj

stod att det inte funkade att koppla, på jag testade igen. och igen. och igen...

testing testing

efter som att "alla andra" mobilBloggar, måste jag också testa om det funkar. är framme på Öland nu, ligger i en soffa på kalk o slöar. killarna dricker öl o spelar gitarr o det känns bra att va här igen. imorgon kommer my vid lunchtid o jag är lite sugen på att bege mig ut i skogen. finns det bär i skogen nu? svamp lär det väl finnas, men jag vet inget om svamp. känner bara igen champinjoner :P publicera nu o se om detta funkar. ni kan väl kommentera? :)

Mysdagar

Helgen var som sagt fantastisk och har följts upp av en bra vecka!

I måndags stod egentligen bara tvätt på schemat men jag tog en lång tvättpaus o tog en fika med Sarah som jag inte träffat på hur länge som helst trots att hon bor i gatan bredvid.

Föreslog för Kalle att vi skulle traska på festivalen på kvällen o så blev det. Gick på matjakt, blev lite besvikna över utbudet, men langos går alltid ner och öven grillad majskolv! Fick sällskap av Karin medans vi åt och sen gick jag o Kalle vidare. Det regnade och va uppehåll om vartannat, men vi hade paraply sp det va inga problem.
Slog oss sen ner på mysiga innergården bakom Lillatorg där det va standup! Oslipat tolkade Jakob Hellmanlåtar, som sen Jakob Hellman sjöng live. Riktigt bra, mysigt och stundtals så roligt att tårarna rann!
Avslutade kvällen med de sista låtarna på Amanda Jensens konsert och gick hem hand-i-hand, lite nyförälskade i både Malmöfestivalen och varandra :)

I tisdags blev det utflykt med fina mormor. Fikade först hemma hos henne sen körde vi mot Sjöbo och vidare ut på landet mot Fränninge där mormor o morfar bodde massa år, fram till -89. Har hört så mycket om gården o allt som hänt där, men har inget minne av det. Så vi körde förbi och kikade, körde in till Fränninge och sedan Vollsjö, riktiga metropoler :P
Åkte vidare till några goda vänner till mormor o morfar från när de bodde där. Fikade o hade det trevligt och insåg hur liten världen är. På vägen hem åkte vi inom Bo Ohlsson och jag fick äntligen handlat gummistövlar :)
Va en riktigt mysig dag och jag älskar att umgås med min lilla mormor.
På vägen hem åkte jag bort till kyrkogårdens där morfar ligger. Saknade honom extra mycket i tisdags, hade ju tänkt göra denna utflykten redan i våras, med både mormor o morfar, men så blev det aldrig...
Satt en stund vid graven, gjorde fint vid blommorna, vattnade i sådär. Kände ett väldigt lugn när jag satt där framför graven i kvällssolen... Och en otrolig saknad såklart!

Igår tog jag bussen till Trelleborg och träffade fina Caroline som jag inte träffat på 4 år! Helt galet längesen, men det va hur trevligt som helst o vi satt ute i trädgården o njöt av solen i flera timmar.
Med ett löfte om att bättre oss (så säger vi alltif :P) sp tog jag bussen tillbaka till Malmö. Blev lite Malmöfestival med Kalle senare på kvällen, dock blåste det massor o va massa störiga kids så vi gav upp efter en friterad banan o gick hem till Karin istället :)


Nu har jag precis diskat o ska nu dammsuga, packa o duscha innan jag sticker in till stan o möter upp Kalle.
Tar tåget upp till Kalmar vid sex och blir där hämtade av Erik. Ska spendera helgen på Öland där det vankas 30årsfest i dagarna 3 för Kalle, Erik och Gabbe. Ska bli väldigt skoj, speciellt eftersom Frida kommer ner! Inte träffat henne på 2 år så det ska bli grymt!
Nu hoppas vi på fint väder! (och att min klänning passar.. :P)

Ha en trevlig helg!

Farmor?

Jag tror inte på spöken, är inte andlig av mig och har aldrig varit med om något övernaturligt. På Svea, där jag jobbade i somras, sas det att det spökade, en fd jägmästare som bott i huset satt tydligen "kvar" i ett av rummen på ovanvåningen. Jag märkte dock aldrig av detta. Däremot va jag livrädd för att jag SKULLE känna av spökena!

Hur som helst. I vår hall, precis i hörnet vid toaletten, luktar det rök. Inte cigarettrök, inte bränt, utan rök som nör man eldat i en öppen spis. Precis samma rök som det ibland luktade hos farmor när hon eldat för mycket i sin spis. Samma röklukt som ibland satt i hennes kläder. Det luktar farmor.

Jag har "sniffat" runt för att hitta vad det är som luktar, men hittar inget. Det går liksom inte att "hitta" lukten, utan den bara kommer ibland när man går förbi. Jag tror inte att det är farmor som "sitter" där, men det känns som att lukten finns där för att påminna om henne.

Vad tror ni?


Fantastisk helg

Åh, helgen har varit så bra!

I fredags tog jag o Kalle tåget till Köpenhamn där vi möttes av solsken. Strosade runt på Ströget, åt smörrebröd o drack öl/cider på Nyhavn, promenerade vidare och tittade på alla fina hus, besökte Christiania som va speciellt, och väldigt mysigt! Och så fick jag se knark för första gången! haha :) köpte med oss wienerbröd och satte oss på en bänk vid kanalen, strosade vidare, köpte röd pölse och tog en entimmars kanaltur innan vi hoppade på tåget till Helsingör. Slöade på hotellrummet innan vi gick på restaurangjakt och till slut hamnade på en italiensk restaurang med fantastisk pizza och gott rödvin. Avslutade kvällen på en sunkig pub där man fick en öl, en gammeldansk och en Baileys för 60 dkk!

På lördagen blev det mysig hotellfrukost, lite loppisar i Helsingör och sen proppfull buss till Louisiana där vi va kulturella i ett par timmar. På bussen hem va det mindre folk och vi kunde njuta av utsikten över havet och alla fina hus vi åkte förbi. Lunch i Helsingör, och sen en jätteglass på torget i solen, med ett liveband som spelade mitt på torget.
Nöjda och belåtna tog vi båten till Helsingborg och sen tåget vidare hem till Malmö. Mysmiddag i form av friterad halloumi, korvar, parmaskinka, getost, kantarellost, vitlöksbröd, melon och rött vin.
Avslutade kvällen med spel hos Jonas med Johanna o Björn/Peter ;) Lagom (?) runda över fötterna gick vi hem i den ljumma sommarnatten.

Sovmorgon igår och massa slöande. Varma mackor till frukost vid tretiden och ett städryck med skinande lägenhet som resultat!
Lars Winnerbäck på festivalen med samma sällskap som i lördags och en friterad banan på hemvägen.

Tänk om alla helger kunde va såhär? :)




Skit!

Åh, jag är så irriterad o grinig o sur o ledsen!

I fredags började min hals att strula, va torr o hostig.. i söndags vaknade jag genomförkyld och hängig o sådär väck i huvudet som man känner när man är förkyld ni vet.
Åkte till Ystad med mamma som planerat ändå i måndags, men mådde piss o kunde inte njuta av vår mysdag..
i tisdags började förkylningen släppa men då fick jag istället världens magkramper, vilka fortfarande sitter i.
Jag känner mig svullen och öm i magen hela tiden och sen ibland så hugger det till utav bara helvete. Får typ anda mig igenom smärtan (låter som att jag är gravid :P)
Och tillråga på allt så rinner allt igenom mig. Behöver inte gå in på detaljer, men att spebndera en timme på toa mitt i natten va ingen höjdare...

Hade bestämt att jag skulle må bättre idag, o så skulle jag va duktig o städa här hemma, ser förjävligt ut, men jag har verkligen inte orkat...
Diskade undan allt, torkade av skåpet där vi har soporna, o även köksluckorna. Sen va jag helt slut o skulle vila en liten stund. Slutade med att jag sov i drygt 2 timmar och vaknade för att Kalle ringde mig..

Så nu är jag så less på detta att jag bara gråter.

Värst av allt är att jag inte vet hur det blir till helgen nu. Jag och Kalle var lediga tillsammans för första gången i somras i helgen och har därför bestämt oss för en liten getaway i helgen. Ekonomin tillåter inga störra utsvävningar, så det blir "bara" Danmark. Tänkte åka över hyfsat tidigt imorgon, göra Köpenhamn, sen upp till Helsingör, med stopp på Louisiana. Övernatta i Helsingör, turista där på lördagen, sen båten över till Helsingborg o så hem så sent som möjligt.. :)
Kollade nu o såg att man inte kan avboka hotellet så nu fpr vi bara hoppas på att min mage håller sig i shack..

Nu har jag fått spy av mig lite här och så ringde en kompis till Kalle o då fick jag tankarna på annat en stund.  SÅ nu ska jag ta ett ryck här hemma och efterdet så kommer en sak kännas bättre iaf :)
Borde verkligen äta nått också, har bara ätit 3 mackor till frukost idag, visserligen vid tolv-halv ett, men ändå..
Men jag vet inte vad jag vågar äta? Vad gör en "fast" i magen? :P


2 fantastiska år...



Du är min man
och jag vet du gör så gott du kan
Fast du inte tycker att du räcker till
Men du får tycka vad du vill

Jag älskar dig
Och jag ber du måste tro på mig
Det betyder allt att vi två har varann
Du är min man






Många järn i elden

Sitter i Kalles grymt sköna skinnfåtölj o slöar efter en fullspäckad dag

Mamma fyller år imorgon och eftersom jag va på Öland förra året när hon fyllde år så är jag extra glad över att va hemma iår till hennes födelsedag så jag kan hjälpa till :)

Jag kom på att vi kunde ha moussaka till middag så idag har jag förberett för det. Dvs stekt 3 kg köttfärs, 5 kg potatis, 3 kg aubergine och 3 kg zucchini. Hade igång alla plattor men det tog ändå ett gäng timmar och lite brännskador från varm olja..

När allt va stekt va det bara till att röja lite och sen göra tårtbottnar!
När även dom va klara va jag trött och varm och det va precis uppehåll i regnet så jag, och lillebror, tog ett dopp i poolen! Känns så sjuuukt lyxigt att ha pool hemma (ja, det är fortfarande hemma för mig :) )
Lagom till att vi hoppat i så började det regna igen, men vad gör väl det? Vi var ju redan blöta :)

Imorgon blir en lång dag. Ska va i Höllviken vid halv tio, köra lite ärenden, sen fixa lite där hemma innan vi kör till stan för att lämna lillebror som ska utomlands, och sen till kyrkogården..
Sen tillbaka till Höllviken igen och fixa det sista och på kvällen blir det kalas! Och vi ska se till att det blir ett trevligt kalas trots att varken farmor eller morfar är där..


Tänkte gå o lägga mig snart, tidigt jag vet, men jag vet också hur det brukar bli. "jag ska bara.."
Måste t.ex frysa in kött som jag handlade igår. Jag mamma o mormor va på Citygross o jag tokshoppade mat! så nu är kyl, frys ocg skafferi påfyllt. Älskar att storhandla mat :)

Men SEN ska jag sova.. :)


A womans right to shoes..

Jag har kollat för mycket på Sex and the city i sommar.

Senaste köpet:



I loooove them! Lite blåare i verkligheten. Nedsatta från 599 till 180 kr dessutom! Me like.

Frågan är bara när jag ska använda dom?


Mysdag

Idag va jag duktig o gick o skrev in mig på arbetsförmedlingen! Ska ju skriva på papper för nya jobbet om en vecka, men jag har lärt mig att man måste va inskriven så fort man är arbetslös, vilket jag ju är nu (fast jag ser det mest som semester ;))
Sen mötte jag upp mamma o lillebror o så åkte vi till Mobilia där shopping väntade. Har varit med med lillebror o handlat innan och det är inte det lättaste kan jag säga. Allt måste sitta peeeefekt om han ska va nöjd. Jag o mamma skulle hjälpa honom att köpa jeans härromåret och jag skojar inte om jag säger att vi var inne i stan 3 olika gånger i alla affärer och det va ett mindre kul uppdrag :P
Men idag gick det bra och när vi ändå va inne i killaffärer så handlade jag 2 tröjor till Kalle :)
Jag köpte även lite blommor till lägenheten och ett par sjukt fina skor! nersatta från 599 kr till 180 kr! Visar bild imorgon :)

Följde med ner till Höllviken sen, har solat lite, ätit middag med familjen och tagit ett dopp i poolen!



Duktiga pappa har gjort nästan allt själv!

Choklaaaad

I torsdagskväll va jag o Kalle lediga och blev hembjudna till Ida och Martin. Vi kom till dukat bord och blev tillsagda att inte hjälpa till med nått under kvällen ;)
Vi blev bjudna på grillad entrecôte o halloumi med melon o fetaostsallad, sjuk god kombo! Till efterrätt fick vi chokladkaka med grädde och vinbär, men Ida berättade att hon först tänkt göra chokladmousse till oss.

Och idag blev jag sugen på choklad och bestämde mig för att göra chokladmousse, på GI-vis.. Och det blev såå gott!

Smälte 100 g 70% choklad, blandade i 3 äggulor. Vispade 3 äggvitor och blandade ner chokladen i vitorna. Vispade sen 1½ dl grädde och blandade ihop allt. Hällde upp i skålar och in i kylen. Tada!

Vi gjorde 4 skålar, men är man inte lika gottesugna som vi så blir det till 6 portioner ;)

 




Hemma

Då va man hemma i Malmö igen.

Blev väckta vid nio igår, Hasse, Erik o My ville bli hämtade från efterfesten vi lämnat dom på 5 timmar tidigare... Packade det sista o sen körde vi ner till Kalmar med frukoststopp i Borgholm.
De 3 timmarna på tåget va sjukt sega. Jag va såå trött och önskar verkligen att jag kunde sova varsomhelst, hursomhelst, men tyvärr behöver jag lite bekvämlighet för att kunna sova. I alvesta steg två fjortisar på som satte sig rätt nära oss och resten av resan spelade musik och sjöng med (falskt!) och pratade om så puckde saker.. Jag kände mig som världens surkärring och ville skälla på dom, men Kalle stoppade mig.
Men seriöst, hur svårt är det att använda hörlurar?

Kom hem till lägenheten som lillebror bott i och hade hoppats på en helt städad och undanplockad lägenhet men där gick man också bet lite..
Gnällde lite sen va jag för trött för att bry mig och slog mig ner i underbart sköna soffan där jag spenderade resten av eftermiddagen och kvällen. Kollade på matprogram, sov, åt pizza, sov...

Håller på o tvättar nu o ska strax packa upp. Grymma Kalle, som har jobbat 7 dagar i veckan (2 heldagar ledigt när vi va på begravning och 2 kvällar ledigt)  sen han gick på "semester" för 7 veckor sen, började jobba kl 8 idag. Så därför får jag va lite duktig här hemma och fixa i ordning.
Jag är så himla stolt över Kalle att ni anar inte. Han har jobbat så jäkla hårt i sommar och utan honom hade det fan inte funkat på Kalk. Han är världens bästa!

Dags att gå ner till dammhålet, dvs torkrummet...


Hemfärd

Sista kvällen på Öland, om 12 timmar sitter vi på tåget hem till Malmö.

Jag längtar efter 
vår säng
kylskåp (dvs kunna ha mat hemma)
rinnande vatten
dusch i lägeheten
familjen
vänner
myskväll med Kalle i soffan

Jag kommer sakna
att kunna gå rakt ut i en trädgård
cykelavstånd till stränder
alla fina omgivningar
jobbet på svea (min dagliga drömrulltårta :P)
äta frukost med Kalle varje dag
cykla genom skogen med musik i öronen och sjunga med för fullt
hänga på Kalk
ligga i husvagnen och lyssna på regnet
slippa känna måsten


Det ska alltså bli skönt att komma hem, men ändå inte. Materiella ting spelar inte så stor roll när man har skönt folk omkring sig och är fri att va ute i naturen på 3 sekunder.

Jag är ingen fridluftsmänniska, aldrig bott i tält, aldrig uppskattat skogen och är rätt bekväm av mig.
Men att bo i husvagn i 6 veckor utan varken rinnande vatten, fungerande kylskåp, riktig toalett eller dusch hyar gått förvånansvärt bra! Visst har jag varit skittrött på det ibland, men ofta för att jag då varit trött på annat också.

Nej, denna sommaren har blivit över förväntan. Trodde den skulle bli sämre än förra sommaren, men icke. Jag har inte jobbat så mycket. Jag har fått träffa Kalle mer än jag trodde (visserligen jobbar han mycket av tiden då vi träffas, men jag kan iaf titta på honom ;) ) Och att jag inte haft så många arbetskamrater har gjort att man sluppit massa skitsnack och även utanförskapet jag kände förra sommaren då i stort sett alla utom jag bodde på campingen.


Nu är det dags att packa ihop datorn och även försöka tigga till mig lite mat :)


Grymma dagar!

I tisdagskväll körde jag ner till Kalmar för att möta upp Engo på tågstationen. På väg ner kom jag på att jag bara ätit frukost (visserligen kl 14) så vi inledde med cheeseburgare på McDonalds. Sjukt gott!
Sen upp till Löttorp där vi hämtade upp killarna och My på Kalk och sen vidare till Byxelkrok och Hamnpuben där vi spenderade ett par timmar tills som stängde kl 01. Vet inte om det va det lilla matintaget under dagen eller de 2 svinäckliga shotarna som gjorde det, men det snurrade rätt så rejält när jag o Engo kom tillbaka till husvagnen haha!

Kl 10 på onsdagsmorgonen ringde grymma Mattias o sa att han va på väg för att hämta oss, o köra oss till Kroken för att hämta bilen. Köpte lite frukost som vi intog en bit norrut, vid vattnet. Blev sen en sväng till Norra Udden och Långa Erik innan vi åkte tillbaka till kroken för lite kikande i sjöbodarna.

 

Sen tänkte jag visa Engo var jag jobbade förra sommaren och lagom till vi kom ner till stranden på Böda så sken solen som aldrig förr och vi slog oss ner tillsammans med mängder av campingfolk.
Priset för.. ja, mest korkade människa, va tanten bredvid oss som hela tiden klagade på sanden och sa att hennes man fick dammsuga bilen sen när dom kom hem. Åk inte till Böda SAND om du hatar sand. Idioter.



Efter några timmars slappande och iskallt bad blev vi hungriga och åkte till Böda Hamn där vi delade på 1 kg räkor ;)



Till efterrätt blev det glass på Svea, där jag jobbar. Satt på framsidan och njöt av solen, glassen och semestern :)
Vi avslutade dagsutflykten med ett besök vid Byrums Raukar (som inte alls såg ut som Ale stenar haha) och sen körde vi kustvägen tillbaka.

       

Efter Sex and the city, tupplur och fixande så begav vi oss till Kalk där det blev en helkväll med mat, efterrätt, vin, drinkar, dj-battle, kalk-stämplar och allmämnt skitskoj!

 

Efterfest va ett måste när man har finbesök så vi blev körda till Mellböda av snälla vakten, där vi drack rose, öl och groggar tills det blev ljus igen. Snälla Mattias ryckte återigen ut som chaufför och jag o Kalle slapp sova i husvagnen :P

Kl 10 ringde klockan efter 4 timmars sömn och jag ville bara döööö... Men det gällde att ta vara på tiden på det va bara till att väcka engo, åka o hämta bilen i Löttorp och sen vidare till Borgholm där vi åt varsin sjukt efterlängtad pizza till frukost! Grym frukost/lunch, pizzan va super och samtalsämnena likaså. Haha "vill man verkligen det?!"
Åkte till Soliden för att turista, men väl där såg vi att det kostade 70 pix att gå in så vi köpte varsin Calipoo Cola och la oss i gräset med dom istället :)
Livet kändes så jävla bra just då kan jag säga!

   

Tillbaka in till Borgholm (inte samma sak som Bornholm haha) och jag fick min efterlängtade mjukglass samt godisremmar medans engo höll sig till Loka ;)

Efter lite vilande i bilen så va det dags att vinka av Engo vid bussen och tacka för 43 fantastiska timmar!

 



Jag älskar Öland

Från halv två till halv sju idag så växlade jag mellan att sitta i brassestolen och läsa en bra bok (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) och att ligga raklång på stenarna där det va ca 5 cm "djupt" och varmt vatten...





Närmsta grannarna va 50 m bort (typ, kan inte uppskatta avstånd, lagom långt bort för att kunna sola topless utan att känna att man flashade sig :P)


I övermorgon åker vi hem och jag fasar inför att komma hem till en lägenhet utan balkong.


Besök

I lördagskväll kom mamma o pappa hit! Jag slutade redan vid nio på jobb och mötte upp dom för middag på Kalk.
I söndags gick jag upp tidigt (halv nio :P) och åt frukost med dom vid Hornsjön, där dom bodde. Sen flängde vi i affärer men som vanligt va det bara pappa som hittade nått att köpa :P
Mötte upp Kalle och svärfar Kjell vid Böda Hamn och åt lunch innan vi fortsatte med shoppingjakten ;)
På kvällen kom mamma o pappa o åt hos mig på Svea och jag fick möjlighet att skämma bort dom lite :)

Blev frukost tillsammans igår igen och lite sightseing innan vi hämtade upp Kalle och tog en fika. Sen va det dags för mor o far att köra hem igen :/

Supermysigt att ha dom här, tyvärr har jag inte hittat laddaren till min kamera än.. Funderar på om jag ens tog med den?

Idag regnar det, och jag är ledig, så jag myser runt lite på Kalk. Ska snart hem ioch städa husvagnen för ikväll kommer bästa Engo hit!
Hoppas att det blir uppehåll från ikväll o fram till torsdagkväll! Åker och hämtar henne i Kalmar vid nio, sen inom Kalk och hämta upp folk o sen blir det Böda Hamn och Kroken ikväll, är det tänkt. Ska bli så himla kul att ha henne här :)


RSS 2.0