Fiskmums!

Åt precis fantastiskt god lunch (det var lika gott igårkväll som middag ;)).

Mandelfisk med kokt potatis och rivna morötter.




Jag vet att det lite grann ser ut som en spya, men det är sååå gott!


Kungligt bröllop

Solen skiner idag, men jag sitter inne framför TVn. Tycker det är en giltlig anledning att det är kungligt bröllop på tv ;)

Jag "njuter" dock inte lika mycket av att titta på bröllopet som jag trodde jag skulle. Och det beror inte bara på den långtradiga pojkkören och alla psalmer ;)
Nej, jag känner lite sorg när jag tittar på bröllopet...

Jag älskar kungligheter och även bröllop så ett kungligt bröllop är ju den perfekta kombon egentligen ;)

Den 19 juni förra året så va det svenskt kungligt bröllop och jag hade sett framemot det, planerat och längtat efter en heldag framför TVn med prinsesstårta och bubbel :)

Men 19 juni blev inte som jag tänkt. Morfar åkte på förmiddagen in på sjukhuset med ambulans och vid åtta-tiden fick vi det hemska samtalet, morfar hade somnat in...
Så en dag man sett framemot blev plöstligt en dag man aldrig ville skulle komma.

Än idag, 10 månader senare, känns det fortfarande lite jobbigt att se bröllopsbilder från Victorias o Daniels bröllop.


Och idag, när det är kungligt bröllop i England, så sitter jag bänkad, tycker det är fantastiskt, men samtidigt rinner tårarna och jag saknar min älskade morfar lite extra mycket idag! ♥






Tisdag

Sådär, då va man tillbaka till vardagen igen. Ja, så mycket vardag det blir när man inte jobbar :P

Men vi är hemma frå Öland igen vilket känns lite skönt även fast vi haft det jättebra. Lika fint väder som på fastlandet, lite jobb för min del, mycket jobb för Kalles del, modevisning med 150 pers i publiken, nattklubb, fulla ölänningar, Borgholms-tripp, husköpsfixande, middag på Hamnpuben, sommarjobbsfix, promenader och det där lugnet som alltid finns på Öland. Perfekt med andra ord.

Kalas för lillebror igår eftermiddag och på kvällen var vår säng sååå skön.. :)

Blev en liten morgonpromenad och morgonkaffe hos Johanna idag innan jag o mamma åkte iväg på liten shoppingrunda. Hittade inte skorna jag ville köpa, men väl ett par svarta shorts för 50 k, helt okej :)


Nu blir det löpträning med Engo, idag kom våra nummerlappar till Vår Ruset!



Onsdag

Idag ska jag...

... diska
... städa
... tvätta
... åka o lämna nyckel till lillebror
... handla 50 gula penseér
... packa
... byta bil med pappa
... hämta bilbarnstol
... fylla i diverse papper
... duscha o tvätta håret

Helst hade jag velat hinna med att träna också, men det blir nog tight tyvärr. Få väl springa i trapporna medans jag tvättar istället ;)

Just det, allt ska va klart innan kl 17 för då packar jag, Kalle, Johanna och Philip (därav barnstolen) in oss i bilen och kör mot Kalmar och sen Öland!



He's my lobster...

Igår utnyttjade jag o Kalle ännu ett Let's Deal-köp.

Vi var på Johan P, på Lilla Torg och åt en fantastisk skaldjursmiddag. Först fick vi en supergod hummersoppa och sen kom servitören med ett stort fat med räkor, krabbklor, kingkrabbklor, ostron, havskräftor och hummer. Allt var helt underbart gott!




Kass bild, men en bild iaf ;)


Nu ska jag göra mig iordning och åka och hämta mormor, vi ska på nån påskfest på församlingshemmet i Husie. Eller vi och vi, mormor ska dit och jag ska följa med henne. Jag lär ju sänka medelåldern rejält ;)

 

 


Puh

Denna dagen har varit extremt jobbig men efter en total urladdning, inre kaos, världens bästa pappa och bra samtal så känns det otroligt nog bättre.

Nu dunkar huvudet lite lätt efter alla tårar och jag känner mig helt slut i kroppen, men ändå lättad.

Jag har nyss tryck i mig en pizza och en cider och funderar nu på att göra ett litet ryck och röja lite, bädda om, ta en dusch och kanske göra lite chokladpudding.. ;)

Kalle är på cognacsmässa men kommer förhoppnigsvis hem i rimlig tid så vi hinner få lite fredagsmys. Annars kommer det fler kvällar, jag känner ändå för tidig sänggång. Vi får se helt enkelt.


Hoppas ni haft en bättre dag än mig och att ni får en bra helg!

Wanna be on top?

Idag tog jag mig äntligen till frisören för att klippa mig. Jag hade bokat tid på en frisörskola då jag tyckte 129 kr för tvätt, klipp o styling passade min plånbok uuutmärkt! Och att det tar längre tid gör inte mig så mycket :)

Jag kom dit och hon började borsta mitt hår o frågade hur jag ville ha det. Sen frågade hon var jag bodde och om jag jobbade. Lite tidigt för kallprat tyckte jag men när jag sa att jag va arbetslös o bodde i stan så frågade hon om jag ville ställa upp som hårmodell till hennes examen!

Så, det blev ingen klipping utan hon provgjorde frisyrer på mig i ett par timmar och till slut blev det en skitsnygg som hon ska träna på mig ett par gånger till innan examen. Kanske blir toppklippning innan dess, sen bjuder hon mig på en klippning efteråt som tack för hjälpen :)

Ska bli skoj och hon kändes mycket trevligare än folket på Larson & Lange där jag va hårmodell för ett år sen. Och framförallt gjorde det inte så ONT som det gjorde hos dom. Dom slet o drog i håret så jag blev helt tårögd :P
Dessutom vågade jag inte visa mig ute efteråt haha ;)



Blev sminkad då också och det såg ännu värre ut på riktigt...




Vår Ruset

Så nu har jag anmält mig och tjejerna till årets Vår Ruset!

Tänkte att det kunde va kul att göra nått sånt ihop nu när vi alla kommit igång och tränar. Sen vet jag inte hur mycket av loppet vi kommer göra ihop, jag orkar bara springa en 100 meter i taget medans jag vet nån som lätt springer en mil ;)
men vi möts upp för gemensam picknick efterråt iaf!

Nån annan som ska rusa?


Helgen

Det har varit några turbulenta dagar. Väldigt mycket upp och ner.

Hade en mysig dag hos Caroline i Trelleborg i fredags. Åt god soppa och årets första jordgubbar :)
Kvällen blev skit och inte kändes det bättre när jag vaknade i lördags...

Men jag följde med Kalle och åt frukost med 2 kompisar till honom som va på besök. Man säger inte nej till hotellfrukost liksom ;)

Efter några om och men så begav vi oss iväg efter lunch. Vi gjorde ett Systembolaget-stopp i Helsingborg och ett måste-stopp i Strömsnäsbruk för att handla dom godaste gräddbullarna! Vi hann även med att spana in Stefan Sauk i kön på Shell!





Lite efter sex var vi framme i Motala där vi spenderade ett dygn med Kalles storebror, sambo och dotter. På lördagen blev det bara prat och lite dricka men igår så a vi ute hela dagen och yssade i trädgården, lekte i sandlådan, åkte o åt glass, tttade på en Göta Kanal-sluss och grillade, supermysigt!

Framåt eftermiddagen packade vi ihop oss och körde ner till Jönköping. Vi checkade in på det superfina hotellet och jag insåg att det har sina fördelar att ha en sambo som jobbar för en stor hotellkedja ;)


 


Tog en promenad och köpte med oss pizza tillbaka som vi åt i sängen ;)
Sen ville jag passa på att bada badkar, och fick för mig att det va stort nog för oss båda... Jag glömde att jag är tillsammans med en 2meters man haha ;)

Inledde dagen med GRYM hotellfrukost! Bästa på länge och då har det blivit en del hotellfrukostar på sistonde :)

Lämnade Kalle för jobb i Jönköping och körde hemåt. Bytte bil med pappa efter halva vägen och fick då även sällskap av mamma :)

En bit utanför Helsingborg ser jag plötsligt en hund på motorvägen. Den springer längs mitträcket på vår sida på vägen, jag saktar ner när jag kör förbi den och tycker att hunden ser konstig ut.. Då ropar mamma "Det är ju vargen dom har pratat om på radion!"
Vargen springer över vägenoch ut på åkern och vi åker lite chockade vidare. Visste ine vad vi skulle göra, men vi ringde iaf en ointresserad polis och berättade va vi sett och sen har vi läst och hört om vargen hela dagen.  Hoppas den hittar hem till sin familj igen :)


Nu ska jag gå o lägga mig i flickrummet och jag hoppas på en god natts sömn, det va några dagar sen nu och jag känner mig helt slut, på alla sätt o vis...



Sommarlängtan

Va ute o gick nu på morgonen och hade med mig storebrors gamla ipod som jag lånade i somras och knappt använt sen dess. När jag gick genom ett grått Malmö spelades några låtar som fick mig att minnas sommarens bästa promenad...

Jag vaknade av att det va för varmt i husvagnen, Kalle sov dock som ett barn. Så jag drog på mig gympadojorna, bikiniöverdel, short och hörlurar i öronen.
Gick längs åkrarna, förbi hagar med kor och hästar och framför mig glittrade havet och i öronen hördes 'Sol, vind och vatten'. Jag fick lust att springa med öppna armar över fälten men jag hejdade mig ;)

Snart är sommaren här igen och då blir det promenader på Öland igen!



Frisyr

Jag är sugen på att klippa mig.
Alltså inte bara klippa topparna utan klippa mig ordentligt, få en ny frisyr.
Just nu är mitt hår "bara" långt.. Jag har det oftast uppsatt och när jag har det nersläppt bara hänger det liksom. Jag älskar lockigt hår och har en bra locktång. MEN. Det tar minst 45 min att locka hela mitt hår så det blir riktigt lockigt, och sen tar det 2 timmar och så är det bara lite vågigt. Inte så kul :/
Så, ett klipp får det bli! Men hur? Nån om har nått förslag?






Några tidigare frisyrer.. mer eller mindre lyckade... ;)


Kalashelg

Och så var det måndag igen. Tiden går så jäkla fort alltså!

I fredags inledde jag dagen med att fixa naglarna och sen blev det dejt med Engo. Käkade lunch och pratade ikapp oss innan jag åkte ner till Höllviken för att låna bilen.
På vägen tillbaka körde jag inom mormor för att lämna mat som mamma handlat åt henne. Satt o pratade nån timme och innan jag hämtat Kalle och vi handlat och kommit hem var klockan redan halv åtta.
Vi åt sen middag (Stinas Kyckling!) och såg sen på Black Swan. Jag va duktig och var vaken HELA filmen, men den va sådär. Alldeles för läskig för mig, som satt med händerna för ögonen väldigt ofta ;)

I lördagskväll åkte vi ner till Höllviken för att fira fasters man. Vi stannade bara ett par timmar innan vi åkte in till stan igen för inflyttningsfest hos David o Lovisa. Jag va grym på Singstar! ;)
Jag o Lovisa sjöng till kl 3 på natten, sen tänkte vi att grannarna nog behövde lite sömn haha :)

Igår va det 1årskalas för Alwin och jag kan inte riktigt fatta att det redan gått ett år sen jag o Engo satt på Lilla Torg och hade baby-vaka ;)

Vi avslutade helgen med hemlagad pizza, chokladpudding och en dålig film som resulterade i att vi båda somnade i soffan ;)

Jag o Alwin i höstas :)

 

 


RSS 2.0