Frihet?

Min fina vän Caroline är med i en fototävling som Trelleborgs Allehanda anordnat. Bilderna ska symbolisera "vad är frihet?" och här är hennes bild..



Tycker du som jag att hon borde vinna? Gå in här och rösta, på bidrag nr 7.


http://trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article552592/Se-de-tio-finalisterna.html


Mobbare?

Idag blev jag kallad mobbare. Jag hade tänkt säga att jag inte bryr mig, men eftersom jag sitter här och skriver om det så bryr jag mig ju uppenbarligen?

När jag va i väg i somras så jobbade jag, som dom flesta vet, (iaf om man läser min blogg eller hänger med på facebook) väldigt väldigt mycket.
Under vissa perioder va det i stort sett bara jobba o sova som gällde. Jag va väldigt dålig på att höra av mig till folk, då varken tid, och ibland heller inte lust, fanns till detta.
Det fanns dock vissa som ändå hörde av sig till mig, lämnade meddelande på mobilsvar, messade, mailade osv fär att fråga hur jag hade det osv.

Jag blev förvånad över vissa som hörde av sig, o förvånad över vissa som inte hörde av sig. Sen fanns det dom som inte hörde av sig som inte inte förväntat sig skulle höra av sig. Simple as that.

Ikväll är det säsongspremiär av Grey's anatomy. Förra året drog jag igång ett försök att hålla ihop gamla "tjejgänget" genom att ses o titta på det. Jättemysigt, men det rann lätt ut i sanden o blev missförstånd o grejer.

Ikväll vill jag se på Grey's anatomy med en tjej som jag inte pratat med hela sommaren, vi har bara ringt om varandra på mobilsvar, och jag har saknat henne!
Jag vill också träffa en tjej som kom o hälsade på mig en snabbis i sommar och som jag sen varit dålig o inte hört av mig till.
En annan tjej va också o hälsade på mig och har sen hört av sig när jag kom hem o dragit med mig på Möllanhäng och paddling och middagar.

Det är dom jag vill träffa ikväll.


Är jag en mobbare för det?

Kämpigt.

Svacka. Så känns det nu. Vilket är okej. Svacka betyder ju att det är tillfälligt.

Hade en jättemysig helg. Fest för kusin i fredags, sov hos mamma o pappa sen o stannade där till i söndagskväll. Sov länge i lördags, va ute o gick, vi åt god middag o tittade på tv o bara hade det allmänt mysigt.
Skönt att ha nånstans att ta vägen när Kalle lämnar en ;)

Igår va också mysigt. Medans morfar röntgades så körde jag o mormor en runda. Körde förbi Vårbo där mormor Edith bodde och sådär. Sen fikade vi här hemma med äpplekaka. Så himla mysigt!

Jag söker jobb. Aktivt om jag får säga det själv. Är inne på ams.se flera gånger om dagen. Skickar iväg ansökningar varje dag. Om 3 veckor ska jag göra ett demojobb i 2 dagar. Alltid nått.
Det jobbigaste är at jag inte vet vad jag vill jobba med. Har sökt ett jobb som verkar kul, men jag har varken fullständig gymnasieutbildning eller erfarenhet. Suck.
Vi får väl se.


Lillejul

Igår va det 30årsfest för kusin Emma. Det va himla trevligt o det blev en hel del dans då det va livemusik, och det va ingen mindre är Stämbandet som spelade!

När jag stod o dansade loss till dom så började jag plötsligt längta till lillejulafton! I många (alla?) städer och byar är det Juldagen som är hemvändar- och festdagen, men i Höllviken är det lillejulafton som gäller!
Då springer man mellan Millennium o Puben o träffar en massa folk (som man antingen tycker det är kul o se eller så undviker man dom :P)
På Puben spelar alltid Stämbandet och där är alltid sjukt drag! Förra året va det riktigt skoj o vi avslutade med efterfest på bean bar, där jag o mollan för övrigt varit o hämtat take way-"kaffe" under kvällen.. haha.. lovely!

    


När det va dags för oss att cykla hem regnade det.. o man måste ju va rädd om frisyren..




Lars Winnerbäck

När det gäller musik finns det egentligen bara en Lars för mig, och det är Berghagen.
För min pojkväns del är Winnerbäck den enda Lars som gäller. Så, när Kalle berättade att Winnerbäck skulle spela i Malmö o att han gärna ville se honom så kändes det som en självklarhet för mig att fixa biljetter, efter allt Kalle gjort för mig på sistonde. Eller ja, efter allt han gjort för mig sen vi träffades egentligen ;)

Så nu är biljetter fixade och dessutom ska storebror och hans fantastiska Helena också följa med! Lovely!





To do?

Sitter här o pustar efter lunchen. som jag åt för typ en timme sen, men är fortfarade tokmätt.

Va på infomöte innan om ett ev jobb som nån slags säljare. Skrev upp mig som intresserad med jag vettesjutton.. Känns som det kommer ta ett par månader att komma upp i en "vanlig" lön o att leva på 11000 före skatt så länge känns inte sååå lockande.. å andra sidan, alternativet är kanske inget jobb o ingen inkomst alls..
Hmm, får fundera på det..

Sitter här nu o tänker att jag borde ut o gå, men det är så satans tråkigt att göra själv. Och jag har intehittat nån som vill följa med idag. Imorgon och på måndag har jag dock promenadsällskap!

Imorgon är det även 30årskalas för kusin Emma. Hon har fixat lokal o Stämbandet ska spela! Så det kan nog bli trevligt, har ju blivit lovad att dom ska spela I wish I was an angel så :P haha


Nej, pusta lite till, sen promenad, sen.. diska o vaxa benen! Så får det bli. Är man hemmafru så är man :)


Sömn..

Ytterligare en natt utan att vakna en endaste gång.. Älskar det!

Nu ska jag fortsätta med pusslet som jag påbörjade igår ;)




Pusslet vi höll på med dagen efter kräftskivan...

 


XOCAI


Det löser sig

Jag känner en otrolig lättnad idag efter mitt beslut. Bara en sån sak som att jag sov HELA natten utan att vakna, underbart!

Ringde mamma i morse o berättade o hon blev inte förvånad, då hon i sann mamma-anda märkt på mig hur det låg till. Hon va iaf ledig idag o jag föreslog att vi skulle ses. En av sakerna jag saknade mest i somras på Öland va att spontanträffa mamma :) Ibland när jag hade en ledig dag kunde det plötsligt ringa på dörren o då va det mamma som också va ledig o ville ta en fika eller gå på stan. Mysigt!

När vi åt lunch idag fick jag ett samtal från ett av företagen jag sökt jobb på. Så imorgon ska jag på infomöte, vad nu det innebär :)

Ringt upp ett ställe som sökt folk idag o slängt iväg 2 ansökningar. Detta kommer lösa sig. Hey, jag skaffade det andra jobbet på en vecka, så jag lär snart ha ett nytt jobb :)

Ska försöka komma igång med chokladen nu också. Och inte bara att äta den ;) Både jag o kalle märker att vårt sötsug minskat rejält sen vi började käka choklad ett par gånger om dagen.. Och jag håller med Cathrine om att man känner sig fräschare i munnen. Det är dom enda "effekterna" jag känt av, än så länge. Men så har jag ju bara ätit chokladen "på riktigt" i ca 2 veckor.
Men snart vill jag se andra effekter.. pengar ;)


Quiter!

Imorse ringde jag och sa upp mig. Från mitt nya jobb. Som jag började på i måndags. För 2 dagar sen.

Tänk och tyck vad ni vill. För det gör ni. Det vet jag. Det hade jag också gjort.

Men såhär är det
Jag är en utåtriktad o framåt person som älskar att träffa folk o få ge service.
Jag är sjukt morgontrött och gillar inte att åka buss allt för mycket.
Jag kan inte excel.

Mitt jobb innebar att jag skulle gå upp 06.00 varje morgon, pendla med buss till jobb, 45 min dit o nästan en timme hem (detta trots att jag bor i centrala malmö).
Jag skulle sitta på ett eget kontor hela dagarna framför en dator och inte träffa nått folk.
I stort sett allt arbete görs i Excel.

Summan? Detta var helt fel för mig. Helt fel.
Jag vet att man inte ska ge upp så lätt, men att bryta ihop två kvällar på raken för att man inte vill gå till jobb funkar inte. Dessutom, att jobba i ett par veckor till och sen sluta, efter att dom lagt ner resurser på mig, är bara egoistiskt.

Kalle sa igårkväll när jag bestämt mig att han va stolt över mig. Jag kunde inte för mitt liv förstå det, eftersom jag kände det som att jag gjort folk som trott på mig o stöttat mig besvikna.
Men hans stolthet grundade sig i att jag tog ett beslut om att göra något för att må bättre. Tänk hur många som jobbar kvar på sina arbeten där dom vantrivs, men inte gör något åt det.

Jag vill inte ha ett jobb där jag ständigt tittar på klockan och bara längtar efter att få sluta. Längtar efter helgen det första man gör måndagmorgon. Jag vill inte ha det.

Jag vill ha ett jobb som jag älskar att gå till. Ett jobb som är kul, givande och lärorikt. Ett jobb med bra arbetskamrater och bra stämning på jobb. Framförallt vill jag ha ett jobb som jag kan, och som jag är duktig på. Och som jag vill lära mig mer av.


Tyvärr va det inte detta jobbet.


Helgmys

Igår kom Kalle äntligen hem igen efter 3 dagar på jobbkick-off i växjö. 3 dagar är ju ingenting egentligen, men jag sover verkligen så himla mycket  sämre utan honom och ja.. jag saknar hans närhet helt enkelt. Men nu är han hemma iaf! :)

Åt god middag igår, fläskkotletter med bulgurrisotto o sen slöade vi i soffan..

Idag har vi varit i väg några timmar. Fixade ihop en enkel lunch som vi tog med oss till Bokskogen. Satt i solen och åt o sen gick vi en långrunda, riktigt najs.

Körde sen "fel" väg när vi skulle hem o plötsligt insåg jag var vi var.. Körde vidare o visade kalle Almliden, gården som mormor o morfar bodde på fram till för.. 6-7 år sen. Dom har inte alltid bott där, men det är det enda stället som jag minns som deras. Där va så himla mysigt och jag minns alla gånger man va där och sov över, julbakade med mormor och ja.. bara va.
Tror detta va första gången jag va där sen dom flyttade och det kändes väldigt skumt.. Skulle varit kul o se hur det ser ut där inne nu!

Åkte sen ner till Höllviken och lämnade av Iris o hämtade tvätt som jag hängt upp igår. Innan vi körde in till stan igen åkte vi inom Toppen och handlade ostar, skinkor, salami, lite frukt och kex som vi ska ha till middag ikväll! Myspys!


Imorgon blir det söndagsfika hos Kim o Patrik o sen antar jag att det vankas söndagsångest? :P


Jobb!

För en vecka sen skrev jag in mig på arbetsförmedlingen, la in mitt cv som jag skickade iväg till typ 9 ställen. Tog en paus över helgen, fortsatte i måndags o i tisdags. I onsdags paddlade jag och igår va jag hemma i Höllviken. Tvättade, åkte o hälsade på mormor o morfar.

Idag körde jag till lunch, skulle ut mot Nova och ja.. hur ofta kör man rätt när man ska dit?! fattar inte.. hur som helst, dom ringde o sa att jag kunde komma 1½ timme senare lagom tills jag började reda ut var jag va, så in till centrum för lunch istället!

kl 13 va det dags för intervju, trodde jag. Istället va det mer en introduktion..

Sååå, måndag 08.00 börjar jag mitt nya jobb! projektet jag ska jobba med kommer bara vara i ett par månader, men det är ett stort företag så vem vet vad som händer sen? :)

Immeln!

Igår va en riktig heldag!

Upp halv åtta, morgonrunda med Iris, packa lite, sen ner till Höllviken där det vankades storfrulle hos Emelie.
När alla 13 va mätta o belåtna packade vi in oss i bilarna o begav oss.

Knappt 2 timmar senare va vi framme. På med flytvästar, gummistövlar (mina låg tyvärr inlåste i kalles bil i höllviken :( ), blåsa upp späckhuggaren, bära ner kanoterna o vattnet, knuff o stånk o så va alla iväg!

   

Efter bara lite paddling såg vi badplatsen.. lite paddling till o vi kom förbi stället där vi alla hade bott när man åkte till Immeln med skolan i sexan.. lilla udden där alla tjejer skulle ta bilder o posa.. haha!

 

Paddlade bort till en liten ö där vi gick i land ;)
Dagens lunch va korv med bröd o det hade laddats med engångsgrillar. Återigen fick man bevis för hur dåliga dom är! men, vi hade karlar med oss så det blev en riktig brasa istället! och korven grillade vi på pinnar! Sjukt mysigt va det. trots att vi paddlat från solen ;)

   

Efter gruppfotografering va det dags att börja ta sig tillbaka.. Sista biten va rilktigt tung o när man sen kom tillbaka o skulle resa sig.. ja, då gick det knappt, ryggen va helt paj. Och axlarna.. underarmarna, händerna!
Slutkörd i helt konstiga muskler.

Men det va grymt kul, vi hade fantastik tur med vädret, lagom temperatur, solsken, bara lite blåst.. lovely!

På hemvägen blev det fikastopp på Ekerödsåsen (nån som vet varför vi skulle dit?:P) och på kvällen fondue på Elysee.
Grymt lyckad dag!





Tårar.

Jahapp då va man här igen. Slutar aldrig förvånas.

Jag grubblar sönder mig o tårarna rinner. Detta är en skitsak som jag ska klara men just nu vet jag inte hur.. Det känns inte som jag kommer klara det själv, men jag hatar att va svag o behöva be andra om hjälp..

Kalle är en av få personer som jag kan visa mig riktigt svag för.. Samtidigt vill jag inte va en börda för honbom o får då dåligt samvete för att jag mår dåligt o mår sämre av det. En så kallas ond cirkel. Suck.

Men men, bara att kämpa på...

Banta?

I januari så började jag o Kalle med GI.. jag uppdaterade rätt duktigt i bloggen om vad vi åt, träning o även viktresultat, stolt som man va.

Nu har jag gått upp det jag gick ner o mer därtill o känner att det är dags igen.

Jag har dock bestämt mig för att försöka hålla det här med maten o träningen utanför min blogg. Jag skriver min blogg för min skull, o att äta bra o röra på sig är det absolut inget fel med, tvärtom.
Men.
Överallt är det sån satans vikthysteri. Och med tanke på folk i min närhet så vill jag inte hoppa på det tåget o va ännu en som fokuserar på vikt och utseende.
Motsägelsefullt? Absolut.
Men, jag lägger om mina matvanor för min skull. För att må bättre (och får att få på mig mina kläder :P).
Mitt "mål" är att må bra (o känna mig snygg ;)) Jag har aldrig varit smal och har absolut inget strävan efter att vara det heller. Jag är helt och fullt nöjd med att vara en fit storlek 40. Dagens sanning.

Does it make any sense?


Nu kör vi!

Vardagen är här, dags att ta tag i saker o ting nu.

Kalle började jobba idag o klockan ringde 07.00.. gäääsp.. jag o iris somnade om o gick upp halv nio..

Frukost? Havregrynsgröt med linfrö, kanel, äpple o banan! Sen va det dags för morgonrundan med Iris, som vi passar i några dagar :)

Har varit på Citygross o handlat, dags att ta tag i maten igen.. äta regelbundet o nyttigt.. o ta tag i gymmet ;)
Noll träning, pizza typ 4 gånger i veckan, allmänt dålig mat hela tiden, oregelbundna måltider i sommar har satt sina spår.. Men, nu ska det bli bättring :)

Dags att packa om o frysa in mat.. i love :)

Tjäna pengar på choklad?

Gillar du choklad?
Vill du må bättre o få ett hälsosammare liv?
Vill du tjäna extra pengar?

Följ med mig på mötet vetja! :)



OBS! Detta är inget hokuspokuslurendrejeri! Det är en nära vän till mig som fått med mig och det funkar. Hör av er om ni är intresserade. Mötet är en ren infogrej!


Kalasdags

Vaknade upp i morse i vår fantastiska säng som man saknat i sommar! Sen va det dags för gröt till frukost.. hej o hå ;)

Sitter nere i Höllviken nu, pappa fyller år idag o både han o mamma slutar jobba först nu på eftermiddagen så jag o kalle åkte ner för o hjälpa till lite. Kalle har dukat o jag har gjort pajer o tårtor :)
Ska bli kul o träffa hela släkten igen!

Tyvärr verkar det som att Kalle kommer missa kalaset dock :/

Nu ska jag göra sallad o byta om :)


Hemma?

2 veckor sen jag bloggade sist.

Sen dess har jag (vi) jobbat mina sista dagar på Hugget, packat ihop vårt boende för i sommar, ätit lufsa för första gången, övernattat en natt hos svärfar, bilat ner till Malmö, blivit chockad över alla vinterkläder i affärerna, sluppit mina fula naglar som kärringen i Borgholm gjorde o fixat nya fina, packat om, åkt ner till Alcudia, Mallorca där det har solats, badats i 28 gradigt vatten, traskats på vita stränder, ätit gott, druckit gott, körts bil i bergen (jag!), slappats, mysts o självklart träffat bästa Engo!!!

Vi landade 00.30 i natt, blev hämtad av pappa på svågertorp o sov sen i Höllviken. Idag har vi packat lite, igen, hämtat nycklarna till lägenheten o packat upp oss. Har lite mer kläder hos mamma o pappa o ett gäng lådor, som jag inte vet vad dom innehåller faktiskt. Inget som jag saknat de senaste 3 månaderna iaf :)


Har sen ett par veckor tillbaka sett framemot att komma hem, och absolut, det va grymt skönt o slänga sig i soffan o slötitta på tv, men nu så..
Nja, jag vet inte.

Jag är officiellt arbetslös och har ingen aning om vad jag vill göra. Vet dock att det kommer bli att jag söker cafejobb vilket inte lockar direkt, men det är nått jag kan och är bra på.

Kristian vill sälja lägenheten (hyr i andra hand av min storebror) så vi måste börja leta lägenhet också vilket känns sådär. Denna lägenheten är visserligen inget spec så, men den har grymt läge och är hyfast billig. Samtidigt hade det varit najs o flytta in i en lägenhet tillsammans o börja om från början och kanske få balkong.. åh, det hade varit najs. Tanken i våras va dessutom att vi skulle börja leta efter en lite större lägenhet. Men, eftersom jag som sagt inte har något jobb just nu o kalle än så länge bara har en 75% tjänst så tänkte vi att vi kunde vänta o spara pengarna..
men men, det blir inte alltid som man tänkt sig.


Så, här sitter jag, arbetslös, i jakt på ny lägenhet o semesterfet :P

Men, jobb hittar man alltid, vi har Kalles lägenhet som back up, o jag vet att gi funkar så hey, allt kommer lösa sig!
Jag är dock glad att jag har en fantastisk man vid min som påminner mig om detta så fort jag tappar hoppet, vilket händer då o då...




RSS 2.0