Tisdag

Nu låter jag gammal, men var tar tiden vägen? Vi har bara 12 dagar kvar på Öland och det känns som vi nyss kom.. Har iofs bara varit här i 4 veckor, med ett 2 dagars-avbrott. 

Har blandade känslor inför att komma hem. Ska bli väldigt skönt på ett sätt, egen säng, kylskåp, rinnande vatten, egen dusch, riktig toalett.. :P Och så klart att komma hem till familj o vänner.
Samtidigt blir det mer krav där hemma. Här är allt så bekymmersfritt på nått sätt.
Man går upp, käkar frukost nånstans. Sen lite häng på stranden, eller häng på Kalk, eller glassförsäljning på Kalk o så cykla till jobb.
Jag jobbar på ett sjukt fint ställe så man känner sig helt harmonisk. Dukar fint, serverar och pratar med trevliga gäster. Äter god mat och glass varje dag. Onsdag, fredag o lördag blir det lite fest på Kalk, de andra kvällarna blir det slöande i husvagnen eller häng nånstans. Inga krav, inga måsten, bara soft.

Förra helgen hade jag en rejäl dipp. Fredagskvällen va hemsk och lördagen var också jobbig.
Men sen vände det. Jag o Kalle va i Borgholm på söndagen. Gick omkring, åt god mat o drack gott vin och blev sen hämtade av Erik. Avslutade kvällen i "vår" trädgård med massa vin tillsammans med Erik o David.
I torsdags hade vi lite personaldfest efter stängning. Jag representerade Svea, och sen va det Kalk-gänget. Va hemma hos Sofie, grillade, drack vin och åt marängswiss. Och blev underhållna av Lilla Gubben och skrattade så vi grät :)

I söndags fyllde Erik 30 och jag o Kalle drog ihop ett litet firande på dagen. Jag hade lagat taco-tårta och sen blev det vanlig tårta också, såklart :)

Igår kollade jag, Kalle, Hasse o My på film. Dom har en filmhörna här till barnen och när jag kom hit igår hade killarna dragit dit 2 soffor och så hade dom gått loss i filmaffären och på Ica. 10 filmer hade dom köpt samt 2,8 kg godis, chips, dipp, sombreros, 2 påsar ostbågar, ostar, kex, 2 sorters marmelad och så fri tillgång till läsk här. Snacka om att gå all in på filmkväll ;)  Kan dock meddela att det blev en hel del grejer kvar :P


Hade tänkt vila en stund innan jobb, men vettesjutton om jag hinner nu. Sovtid blir cykeltid :P
Har sovit så sjukt dåligt de senaste nätterna. Svårt att somna och vaknar flera gånger och är vaken i mer än ett Sex and the city-avsnitt :P


Mina batteri till kameran är slut och jag har inte blivit färdig att kolla om jag tagit med mig laddaren ;) Ska ta tag i det i dag, vill hinna ta lite bilder innan det är dags att åka hem. Här är några som jag hunnit ta iaf :)



Här bor vi. Inte lika sunkigt som det ser ut. Fast nästan ;)



Men utsikten är helt okej...



Lite raukar...


Tiden?

Var tar tiden vägen? Jag vaknade vid elva idag och har hittills bara kollat på Sex and the city, duschat, fvarit vid Hornsjön o fixat boende åt mamma o pappa, handlat frukost på Ica och ätit frukost. Och läst bloggar i en halvtimme. Och nu är klockan redan halv fyra och det är dags att cykla till jobb. I gårkväll slutade det regna, efter 3 dygn med ösregn och oväder.
Vettesjutton om flugorna blev väckta av regnet eller vad som hände, men idag har det varit sjukt mycket mygg. Både i husvagnen och på Kalk..

Dags att sticka, ha en bra dag!

Nähä

Hade tänkt blogga idag, men som vanligt sprang tiden iväg och nu är det dags att sticka till jobb. Har varit duktig i sommar och cyklat väldigt mycket, men igår och idag VRÄKER regnet ner.
Då blir det bilen istället. Vår bil var röd när vi köpte den. Sen lekte killarna med den i några timmar. Nu är bilen svart.



Aldrig mer...

Hittade denna bilden och insåg att jag aldrig mer kommer få uppleva morfars fantastiska, mysiga, långa och kärleksfulla kramar...




Pärlbröllop!

Idag firar mina fina föräldrar 30årig bröllopsdag! Grattis till er och tack för allt ni gjort och allt ni gör. Ni är dom bästa föräldrarna man kan önska sig och jag älskar er så mycket!

Lite off-season bild, men jag orkade inte leta mer ;)


Kärlek

Det finns olika sätt att visa sin kärlek. Jag kör väl mest på att uttrycka min kärlek i ord. Sms, några rader till jobbmailen och så säga saker rakt ut. Och självklart ibland visa sin kärlek genom handling. Kalle är lite tvärtom. Mer handling än ord.
Dom 2 senaste dagarna har varit väldigt tunga för mig. I fredags började jag gråta när jag cyklade hem från jobb och väl hemma grät jag i 1½ timme innan jag ringde till Kalle. Ville inte störa honom på jobb. Han försökte trösta, men jag hörde hur stressad han var. När jag bara grät och itner sa nått vettigt sa han "men du bebi, jag måste.." jag blev sur, sa att han kunde fortsätta jobba och slängde på luren. Tittade på telefonen och väntade på att han skulle ringa upp igen (man är ju tjej..) men inget samtal kom...
5-6 min senare kör bilen in på gräsmattan... Han ringde inte upp, utan körde hem till mig istället, trots att dom hade mycket på jobb. Världens finaste.
Idag sov vi enda till lite innan ett. Vaknade och hade fått ett sms av Sofie (chefen). Skrev att hon o Kalle hade kommit överrens om ledig dag. Fattade inte först vad hon menade, men jodå, Kalle har ordnat så att han och jag är lediga ikväll. Världens finaste.

Men så. Det slutgilltliga kärleksbeviset.
Ingen har väl undgått att vi bor i husvagn på Öland. Husvagn innebär porta potti istället för riktig toalett. Kalle är ju man och kissar i naturen, men jag använder 'pottan'. Funkar bra, luktar ingenting, bara rengöring som jag lite överdoserar ;) Dock måste man ju tömma den efter ett tag, vilket jag lite fruktat. Och i fredags va det dags. pottan va överfull. Full med mitt 'spill'. Men vem tror ni lyfter in den i bilen, kör med den till en camping och tömmer den? Jo, världens finaste Kalle.
DET är kärlek!


Helena!

Jag glömde en sak igår.
Eller snarare en person.
Som kom in i vår familj för 2 år sen och som vi alla tycker så mycket om.
Som är så duktig, driftig, trevlig, snäll och go.
Som alltid hjälper till och som var till extra stor hjälp i måndags. När vi alla kom hem från begravningen och va helt slut så va det hon som fixade och trixade och såg till att vi fick i oss middag och efterrätt.

Hon har ställt upp för oss alla och främst för min storebror och jag är så glad och tacksam att hon finns!

Fina Helena, du är det närmsta en syster jag har och du är så fantastisk!




Galen storebror och fin Helena :)


Begravningen...


Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Morfars begravning i måndags ledde till så mycket känslor. Allt var så fint, kyrkan va ljus, blommorna fantastiska, prästen helt fantastiskt underbar och fick oss tom att skratta emellanåt.
Så ljust och så fint, men ändå helt fruktansvärt. Det fälldes så mycket tårar inne i kyrkan, både från mig och från alla andra som va där. Alla sörjer min fina älskade morfar så mycket. Alla vet hur bra, omtänksam, rolig, envis och småsnål han är. Var.

Jag kan inte framhålla prästen nog. Jag har, tackolov, bara varit på 3 begravningar med folk som varit på många många begravningar sa att detta va något helt unikt. Han pratade om morfar som om de varit goda vänner och han beskrev döden på ett rakt och ärligt sätt. Jag hoppas att alla som måste gå igenom en begravning har möjligheten att få en lika bra präst!

Vi "barn" tog avsked tillsammans. Jag och Kristian stod och höll om Martin medans vi hade stöd på vår andra sida av Kalle/Helena. Det kunde inte blivit bättre. Jag minns inte exakt vad jag sa därframme men jag vet att jag tackade morfar för allt och sa att jag kommer sakna honom så.. Klappade kistan och ville inte gå därifrån.
Det va ett sånt fint ögonblick och jag har i efterhand fått höra från flera stycken att vårt avsked berörde. Det värmer på nått sätt.

Musiken var också ljus. 'Härlig är jorden' är kanske inte så ljus, men psalmerna 'I denna ljuva sommartid' och 'En vänlig grönskas rika dräkt' samt låtarna 'Gabriellas sång' och 'Där rosor aldrig dör' kändes somriga.

Begravningskaffet intogs i en jättemysig prästgård med fin trädgård. Dessvärre hade cateringfirman gjort bort sig totalt och det hela slutade med att jag, Kristian, Helena och Kalle fick lägga upp alla mackorna, servera, duka av, dela ut tårta, och Alf o Gun fick servera kaffet. Det gick bra, såklart, men det blev inte alls som vi hade beställt.. Och vi vill inte ens tänka på vad som hänt om mamma inte kommit dit med bordsdekorationer innan begravningen och upptäckt att cateringfirman åkt till fel ställe.. Anlita ALDRIG Rent a chef, vad ni än gör!!!!

Innan vi åkte hem till mamma o pappa åkte vi tillbaka till kyrkogården och tittade på alla fina blommor.. Tyvärr hade en del redan börjat nicka av solen, men många var fortfarande fina.

Vi avslutade dagen med middag hos mamma o pappa med kusinerna och mormor. Fina älskade mormor som prästen bad oss alla att ringa ner så mycket att hon skulle bli tvungen att byta telefonnummer ;)




Somrigt hjärta från oss..



Fina kistderokrationen med blåklint, som morfar älskade...



Alla fina blommor vid graven...



Älskade morfar...

Vi alla som känt Dig
och vet hur Du var
önskar så att Du ibland
oss fanns kvar
Men nu när Du gått
dit vi alla skall gå
i hjärtat vi minns allt
det fina ändå


Utomlands?

Jag trodde att regn- och åskovädret igår skulle "dämpa" lite av hettan, men icke..
Var som sagt hemma hos Engo igår och vi satt rakt upp och ner och svettades. Galet. Gick hem vid ett-tiden, i bara linne och shorts och det va så skönt ute..
Varför åka utomlands när det är sånthär väder hemma?! ;)


Igår när jag gick hem så slog det mig att jag glömt att fixa vatten att ta med hem. Hann svära för mig själv i en sekund, sen kom jag på att vi faktiskt har rinnande vatten i lägenheten. Och en riktig toalett. Och en egen dusch. Och kylskåp. Och gott om plats ;)
Man får lite perspektiv på saker och ting efter 2 veckor i husvagn där man bara haft rinnande vatten en kväll, kylskåpet inte funkar och man har nån konstig toalett som man själv måste tömma (rätt snart är jag rädd...)
Men det funkar bra ändå! Visst, det känns lite konstigt att borsta tänderna i sodavatten, men det funkar :)


Hemma lite

Sitter hos mamma o pappa i Höllviken och svettas.. Hade förmånen att åka ett hyfsat svalt tåg och när vi steg av i Malmö slog värmen emot oss, kändes som man va utomlands.. Nu Hänger det dock åska i luften..

Hur som helst, åkte ner för morfars begravning imorgon. Mamma hade glömt att sätta i ett band i ena buketten hon gjort så vi åkte ner och fixade det innan. Fick se kistdekorationen, blommorna för mamma o pappa, från oss "barn" från min faster med man, mina kusiner och några fler. Min fina duktiga mamma hade gjort alla blommorna och allt va så himla fint.. Kistdekorationen ser ut som en sommaräng och jag vet att morfar hade älskat det.. Förrutom att han hade tyckt att vi slösat pengar på blommor.. ;)

Vi ska strax köra in till stan, jag o Kalle ska spendera kvällen med våra bästisar, jag med Engo och Kalle med Karin :)
Hoppas på att kunna ha tankarna på annat och ha kul ikväll för imorgon kommer bli en jobbig dag. Jag har fortfarande svårt att ta in det. Känner mig inte redo att ta farväl. Jag väntar lite på att morfar ska komma tillbaka på nått sätt..
Har dragit ut på tiden lite här hemma, annars hade jag velat köra inom mormor på väg in till stan. Har inte träffat henne på 2 veckor nu.. Men vi ses ju hela dagen imorgon iofs :)


Sköt om er!


Allsång..

Min kompis Hanna (som för övrigt har en grym blogg ) har gjort en fin video. Jag lärde känna Hanna för... 7-8 år sen på Lunarstorm, där hon hade en Lasse-fansida! vi träffades första gången när jag o Engo va på Skansen 2004 och sen har det blivit fler träffar på Skansen ;) Hanna (och Ida) va gulliga och höll platser till oss (ofta på första parkett) varje gång vi va på Skansen. Plus att hon presenterade mig för Lasse ;)

De senaste åren har jag inte tittat på Allsången, tycker inte det är lika bra längre. För mycket skrikiga fjortisar och för lite allsång.

Den här filmen påminner om alla (6?) gånger jag varit på Skansen, men den påminner också om alla heliga tisdagskvällar jag och Engo hade framför tv'n.. De första åren va vi sjukt strikta och lät ingen annan va med när vi tittade :P

Håll tillgodo! Och missa inte bloggen http://exiback.blogg.se!







Ölandshäng

Har varit på Öland i en vecka imorgon och det känns bättre än jag trodde det skulle. Va nog bra för mig att komma bort lite.

I torsdags va Kalle ledig o vi hade mysdag. Va på stranden i Byrum några timmar, fikade i skogen en bit bort, slöade, och på kvällen cyklade vi till Svea. Där åt vi grym 3 rätters och hade det mysigt. När vi va mätta o belåtna ville vi inte hem riktigt än så vi cyklade ner till Böda Hamn, och Kapten Blåskägg där vi blev sittandes i ett par timmar. Kalle blev, såklart, polare med ägaren och vi fick smaka massa öl och rom o grejer. Han bjöd mig på en äppleöl som är den enda ölen som jag gillat!
Synd att Kalle (och snart även jag) jobbar varje kväll annars hade fler kvällar där uppskattats!

I fredags jobbade jag mitt första pass för i sommar och det gick bra och va kul. Dock dumt för mig att va omgiven av massa kakor hela dagarna.. :P



Förra sommaren gick jag upp ca 5 kg på 3 månader.. blir väl lätt så när man äter pizza 4-5 gånger i veckan och övrig diet består av fish & chips, läsk, delicatobollar, redbull, chips, glass o noisettesås.. Och noll motion. Mindre bra kombo. Men men, det får bli som det bli, får ta tag i det där till hösten ;)

På tal om motion har jag kommit igång med cyklingen!
Från Dödevi, där vi bor, till Svea, där jag jobbar, är det ca 8 km, och jag har redan cyklat framochtillbaka 3 gånger. Idag är jag på Kalk o ska cykla härifrån, ska va 1,1 mil.. Och sen 8 km hem! JAg har nyfunnen respekt för cyklister kan jag säga ;)

I fredags och lördagskväll satt jag i entrekassan på Kalk. Lilla Louise Bar som jag stod i en del förra sommaren har blivit Lilla Louise Stora Bar och då blev jag förpassad till Entren, men det gör inget, kan se filmen som rullar i barnhörnan från min plats ;)

I lördags och igår åkte jag ner till Sandybadet för sol, bad och tupplur efter jobb. Blev dock inte bad nån av dagarna, blåste rätt kalla vindar där nere.




Idag inledde jag o Kalle (förmid)dagen med frukost på Kafferosteriet i Böda och sen åkte vi ner till Böda Hamn, gick omkring lite och åt en glass. Blev lite shopping för Kalle på Böda NK, jag hittade en skitsnygg klänning för bara 99 kr, men inte i min storlek tyvärr..

Har hängt på Kalk sen, Kalle och erik städar och målar och har sig. Jag älskar att hänga med dom., dom är så j'vla söta tillsammans, pratar öländska, berättar roliga historier, hatar alla turister (och en del ölänningar) och bara är allmänt söta! Mig kallar dom för Nyhlens elaka kärring, men med tanke på att att Erik är en lat jävel och Kalle totalt värdelös så gör det inget ;)

Nu ska jag strax fixa lite pannkakor (hoppas jag, har varit sugen på det i flera dagar), sen slöa lite i solen innan jag cyklar till Svea för att jobba!



Såhär sen det ut där jag jobbar. Dock en gammal bild, mycket mer blommor nu.
På baksidan finns en stooor trädgård!




Saknad

Igår tänkte jag på morfar hela tiden. Jag förstår inte hur han kan va borta? Fram till i oktober förra året va han inte sjuk och va med som en 65åring än en 80åring. Sen gick allt så fort. För fort. Man hann inte med.
Dom sista månaderna träffade jag mormor o morfar mer eller mindre en gång i veckan och för varje gång vi träffades blev morfar smalare och svagare, men jag förstod inte hur illa det va. Jag ville inte förstå.
Dagen innan morfar somnade in var jag där hemma. Han låg i sängen i bara kalsonger och var så smal. Hade inte ätit eller druckit nått på hela dagen och han va så trött. ändå förstod jag inte. jag hoppades på nått sätt att det skulle vända. nått annat var inte nått alternativ.
Men det vände aldrig. Drygt ett dygn efter jag sa hejdå till morfar så somnade han in.
Och jag saknar honom så mycket!



Jag o världens bästa mormor o morfar på lillebrors student för ett år sen...


RSS 2.0