Tomorrow tomorrow..

.. I love you tomorrow..

Ahh, i morgon..

10 dagars längtan är över o Kalle kommer äntligen hem tillbaka.. Och eftersom han ska jobba på nyårsafton ska vi fira nyår imorgonkväll.

Idag va jag o handlade hummer som Kalle ska tillaga på nått sätt, o ryggbiff som jag ska steka o servera med potatisgratäng.. till efterrätt blir det nån överrasking, men det involverar vispad äggvita iaf.. :P hmm.. suffle, glace au fore eller gräddbullar? :P


Om jag hade svårt o sova natten till idag ska det bli spännande o se hur det går nu i natt..
jag är ju som ett barn innan julafton.. :)

Restless legs

Sista gången jag kollade på klockan i natt/morse innan jag somnade va hon 05.37.. O4.00 satt jag här o skrev o hade varit vaken en stund innan dess..

Det som gjorde mig mest galen, förrutom vetskapen om att jag skulle upp o jobba på morgonen, mitt högra underben. Det bara sprang o stack i det o, som sagt, kändes som närens ben har somnat o precis håller på att "vakna". Otroligt störande o jobbig känsla..

Det slutade med att jag låg o slog på mitt ben för att jag resonerade som så att smärta va bättre.. Är man desperat så är man. ;)


Jag brukar aldrig googla sjukdomar, men eftersom jag haft detta problemet med benen i över en vecka nu, o det påverkat min älskade sömn så gjorde jag det.

O det verkar som jag har någon som heter Restless Leg. Eller iaf på god väg att få det. Läste nånstans att en "husmorskur" mot det är att öka sitt järnintag. Vilken mat innehåller järn? :S


Sömnlös..

Gick o la mig vid halv tolv igår, låg o läste en stund o pratade sen med kalle.. När jag sen släckte lampan märkte jag direkt vad för natt det skulle bli. en sömnlös sådan.
Jag ska inte säga att jag inte sovit nått, för det har jag. Men inte är det mycket.
Jag vaknar, vänder o vrider på mig, det e varmt, det är kallt o framförallt så kryper det i benen på mig. En otäck känsla som börjat komma på sistonde. Lite när som. Det känns som när foten har somnat o hålker på o vakna. o man vill sträcka på benen, men det hjälper inte. Jätteobehagligt o jag blir galen!

Nu ju ätit en banan, o glott runt här lite. Inte mycket som hänt sen elva i gårkväll. Får väl lägga mig o zappa på tv'n..

om 4½ timme ringer klockan, jag kommer va överlycklig...

TV-krock..

Ikväll va det, såklart, bestämt utgång.. Jag har dock känt mig rätt opepp hela tiden o när engo innan messade o sa att hon av sjuk gick musten ur mig totalt..
Därför ser det nu ut att bli hemmamys framför TV'n.. o som vanligt i juletid är det massa bra på tv.. men VARFÖR samtidigt?

Ikväll 20.00  visar
SVT1, Stjärnorna på Slottet
TV3, ABBA - The Mamma Mia! story
TV4, Bonde söker fru
Kanal 5, Shrek 2

Shrek 2 är väl det som går bort direkt, men sen vettesjutton..

21.30 ska jag iaf kolla på Himlen kan vänta. Har ni sett det? Dom följer ett antal personer som är svårt sjuka, alla utom en i cancer.. Man får följa deras kamp, sjukhusbesök, deras o deras anhörigas tankar, deras osvikande hopp osv.. Väldigt tungt program, men ändå så fint

Kalle..

Kanske är det så att det e först när man är ifrån varandra som man förstår hur mycket man verkligen tycker om en annan person.
Har varit utan kalle i 4 dagar nu o det dröjer 6 till innan vi ses igen. Det räcker nu. Det är seriöst inte kul. Man har fått sin egentid, man har fått sakna o längta o nu får det va nog.
Jag saknar närheten, samtalen, skratten, allt.
Jag saknar att få va nära den finaste personen i hela världen.

För att citera Emma från Bonde söker fru;
Jag har aldrig känt mig så snygg o vacker i någon annans ögon än vad han får mig att känna mig.



Lillejul..

Igår är det julafton, vilket innebar att det va Lillejulafton igår, vilket innebar att Höllviken gick man ut huse för att spendera kvällen på Puben med dricka massa dans o fantastiska Stämbandet!
Vi miniförfestade på Bean Bar innan vi tröttade ut fötter o ben på Puben med dans dans dans..
Avslutade kvällen med lite efterfest som inkluderade nachos på Bean Bar innan jag, engo o mollan cyklade hem..
blev, till slut att vi cyklade den vanliga vägen hem efter ett snabbt möte med polisen.. "vänd om!"

Helt fantastisk kväll, bilder kommer när mollan lagt upp dom..

Nu ska det firas jul, ha en mysig dag mina vänner!

Puckade jävla idioter..

Upplopp, igen, i Rosengård.

Från Sydsvenskan:

Enligt några av ungdomarna på plats skulle situationen kunna lösas om man fick tillbaka sin moské. Situationen har inte kunnat lösas genom diplomati och därför har man tvingats ta saken i egna händer, menar de.

Ooookej.. för så funkar ju saker o ting. Nu lär ni ju verkligen få vad ni vill ha. PUCKON!



Mormor o morfar

Idag efter jobb så tog jag bussen hem till mormor o morfar. Har varken träffat eller pratat med dom på alldeles för länge. Morfar bredde mackor till oss medans jag o mormor satt o pratade.. så ska det va ;)
Fikade, pratade o tittade på Bonde söker fru o hade det mysigt. Fick med mig kor, ägg, almanacka o en karaff hem.. Snällt snällt o dessutom va morfar extra snäll o körde mig hem.. :)



Finaste mormor o morfar!

Jordbävning..

Huset jag bor i är rätt gammalt och därmed relativt lyhört, fråga bara min pain-in-the-ass granne under mig...

Igår kväll när jag gick o la mig så hörde jag grannarna ovanför mig traska omkring i lägenheten..  Så när jag vaknade till vid sex av att det bullrade o vibrerade så va min första, trötta tanke, att grannarna sprang rundor där uppe.. Tyckte det kändes lite obehagligt, o själv sov man också, men som sagt, va väl grannarna..

Vaknar o får ett sms av marie som frågar om jag är okej, o jag fattar inget, nog för att hon skickar omtänksamma sms, men ja..

Så sätter man igång datorn o ser detta..


Jordbävning i Sydsverige
 Mätte 4,7 på Richterskalan




Ooookej, ska alltså inte skylla på grannarna :P


Känslostorm..

Den senaste veckan har mitt humör varit helt förjävligt.. Eller inte bara mitt humör, helamitt mående. Känner en inre stress som nu dom senaste dagarna fått min mage att krampa typ hela tiden.

Dessutom får minsta lilla motgång mig att börja gråta. Helt seriöst. O inte så lite heller. Gråter som om jag inte gråtit på en evighet. Dessutom gråter jag inte bvara när saker o ting går fel, utan jag e sjulkt blödig rent allmänt. Helt sjukt.

En bra sak är att om kalle försöker störa sig så e det bara till att hota med att jag kommer börja gråta så blir han snäll igen ;)


Att skämta om det känns på nått sätt som det bästa.. för det e fan inte normalt. Visst att jag är stressad över saker o ting, men jag har fan så mycket mer att va glad över.

Visst att saker o ting känns skit ibland, men inte som innan. Inte alls.

Ni som känner mig vet vad jag gått igenom o hur jag mått, men det är jag på god väg att komma över.  Så jag borde va så jävla glad o tacksam, men ibland är det svårt o se det.


Däremot är jag oändligt tacksam över en del människor i min närhet..


Mina föräldrar .. vad skulle jag gjort utan er? "Alla" tycker såklart att dom har världens bästa föräldrar,  men jag hade då aldrig klarat mig utan mina föräldrar. Aldrig.


Ha, nu börjar jag snart gråta igen. Haha, så klart. Så jag slutar nu o tar en dusch istället :D


Lucia!

I lördags va det som sagt lucia/inflyttningsfest hos jonas, vilket va väldigt lyckat! Man fick välja vilken del av festen man ville gå på o jag valde såklart luciafesten, inte mist eftersom jag blivit utsedd till (tvingat mig till :P) att va lucia :D
Jag misstänkte dock att jag som utklädd skulle va i minoritet o bytte ut lucialinnet mot vit skjotklänning o röda pumps, vilket jag va glad för när jag kom till jonas o såg att jag va ensam om att va utklädd! Haha :)



Hade gjort ett pepparkakshus till jonas som först fraktades från mamma o pappa där jag bakade det, sen till jobb där jag pyntade det, sen till mig två trappor upp, sen till kalle 4 trappor upp, slutligen via en skumpig taxi hem till jonas. O det höll hela vägen! O det höll öven när vissa stod o hoppade på kökssoffan, farligt nära bordet pepparkakshuset stod på.. Jag va nöjd o glad över att det höll o så får man se denna bilden..


SABOTAGE!!!


Glad lucia!

Sitter under täcket i soffan, dricker varm choklad, precis ätit en macka, nu e det dags för lussebullar o kanske nån pepparkaka.. kalle ligger brevid mig i soffan o sover mest.
Det e mysigtmörkt ute o efter jobb idag ska julgran införskaffas..  Och ikväll blir det inflyttningsfest/luciafest hos jonas.. gissa vilken del av festen jag ska på... ;)



(För övrigt förstår jag inte den här debatten om manliga lucior. Det är ingen fråga om jämnställdhet, Lucia VA KVINNA! )

Spotify..

Kom hem för en stund sen, kände för att lyssna på lite soft musik. Satte igång Spotify, sökte på Love Songs o vips då dyker alla världens kärlekssånger upp o det e bara till att trycka på play..

Kan det finnas nått  bättre program?


Rökskada..

Igår togs det vuxenpoäng måste jag säga!

Helena hade fixat biljetter till stand up på Slagt o det bestämdes att Gabbe o Johanna skulle följa med mig o kalle dit. Men först blev det middag här! O såhär i juletid måse det ju drickas glögg först o det kändes fan vuxen o sitta två par i soffan o dricka glögg.. :P

Eftersom jag inte har en stor kastrull (än, den står med på önskelistan till tomten :P) så skulel jag koka pasta i 2 omgångar.. o när jag gick ut i köket för att kolla andra omgångens pasta så möts jag av rök i hallen (nej, min lägenhet är inte lika stor som det låter:P). Upptäcker att jag på nån vänster satt på en platta, som jag inte använt innan under kvällen, o på den plattan ligger ett korkunderlägg.. Som va en 1/5kork o resten kol.. :P Plattan va helt glödande o det va en minimini-lågas på grytlappen som låg nära.. BRA DÄR!
Ner med korkunderlägget i vasken,stänga av plattan, på med fläkten o fixa tvärdrag o lägenheten.. Men det hjälpte föga.. Kändes som det bara blev ännu mer rökigt o när vi sen gick iväg så märkte vi att allas ytterkläder luktade mindre bra..
O nu sitter jag här o huttar med öppna fönster o undrar när röklukten kommer försvinna..


Vi hade hur sonm helst en jättetrevlig kväll, jan bylund skulle uppträtt på slagt, men blev sjuk o ersattes av Anders från anders&måns.. Innan hnom uppträdde markus o fritte som driver oslipat, som jah börjat följa med kalle o hans kompisar på, samt en tjej som heter Ulle som uppträdde på Oslipat senaste. O anders va med där för 2 gånger sen, så det blev en repris-stand up för vår del, men det va ändå skoj :)

Avslutade kvällen med Jonas o Per på Metro innan vi traskade hem i regnet.. Detta jävla regn..

Dålig kombo..

Har fått lite kommentarer om att jag uppdaterar dåligt här.. o jag är väl den första att hålla med.. men förutom stundtals tidsbrist så finns det andra anledningar. Ibland är det bättre att låta bli att skriva än att låta för mycket komma ut..

Fast samtidigt är det inte bra att hålla inne med för mycket saker.. Ibland rinner det över.. Som i natt..
Kombinationen av ett tråkigt besked/tråkiga minnen/mens/trötthet/avbrott från tabletter/jul-stress/jobb-stress är ingen vidare kombination.. Det är faktiskt en jävligt dålig kombination..

Undrar bara hur ännu mer jävligt det hade känts om man inte hade nån som höll om en o torkade ens tårar..?

Tyskelandet..

I fredags morse packade jag o kalle in oss i bilen o begav oss västerut..  Jag hade fixat varm o'boy o tunnbrödsrullar som vi stannade o åt längs vägen i Danmark..
På båten mellan Rödby - Puttgarden blev det wienerbröd med choklad o massa äckliga pensionärsandedräkter :P

I tyskland körde vi till Heligehafen där vi betade av en del på vår shoppinglista på Calles innan vi gick en runda i byn o åt lunch.. Mysig liten tysk stad.
Nästa stopp va Lübeck, där vi tog in på ett supermysigt hotell precis utanför standskärnan. Vi pustade en stund på hotellrummet inna vi begav oss ut på stan.
Sjuuukt mysigt va där.. julmarknader över allt, massa lampor, julgrejer (riktiga, inte massa krimskrams), det luktade gott från alla mat- och dryckesstånd o ja.. va bara sjukt mysigt.. Vi gick runt en bra stund, sen letade vi efter en restaurang så länge att vi till slut gav upp o satte oss på Jensens :P
Julmarknade oss lite mer efter maten o när vi kände oss nöjda så satte vi oss på en bar ett tag.

Inledde lördagen med mysig frukost på hotellet, sen inspekterade vi julmarkanden i dagsljus o va även på den historiska julmarknade o tittade i kyrkan.. fint fint.. Åt lite blandad stånd-mat till lunch innan vi kände oss färdiga o begav oss hemåt..
Åkte inom Burg på hemvägen som mamma hade rekommenderat som "jättemysig" men antingen kom vi fel eller så e det en sommarby för vi hittade inget mysigt :P
Avslutade tysklands vistelsen med att spendera massa pengar på bordershopen.. bilen va liiiite baktung på hemvägen.. :P

Jag va duktig o körde hela vägen hem, även över bron!

Va 2 helt underbara dagar.. bara massa mys o avkoppling o julmys..

Tyvärr så glömde jag att ta med min kamera laddare så det blev inga bilder..


Packade..

Nu är det grymt mycket dags att sova. har minipackat, vilket e det svåraste som finns, samt skrivit shoppinglista.

Planen är att åka vid åtta imorgon, anlända till tysklandet tidigt förmiddag, hit nått mysigt hotell o sen gå på julmarknad.
På lördag blir det shopping på bordershoppen.. ;)

I brist på annat..

Vad heter dina föräldrar?
Lisbeth o Ingvar
Vad jobbar dina föräldrar med?
Mamma är florist o pappa säljer snickerimaskiner
Vad är det senaste du installerade på datorn?
Winamp
Vilken är din favoritrestaurang?
Har inte nån direkt..
När badade du i en pool senast?
I september på Kreta
Har du varit med i någon skolpjäs? 
Va med i alla!
 Hur många barn vill du ha?
Lagom många :)
Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Knarkarmusik är ingen höjare..
Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Val?
Vad har du för TV-kanaler? 
Dom vanliga typ..
 Har du åkt moped någon gång?
Japp, men tror aldrig jag kört moped.
Har du busringt någon gång?
Självklart!
Har du fått felparkeringsböter?
Dessvärre.. Sura pengar..
Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Kan tänka mig att prova på både och!
Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Lanzarote..
Har du en egen trädgård?
Nej, men jag får låna mamma o pappas ;)
Vilken är din favorit bland tecknade serier?
 Vet inte.. ?
Kan du alla orden i nationalsången? 
Jag hoppas det..
 Badkar eller duschkabin?
Har bara dusch nu, saknar badkar..
Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Ja, inte är det Låt den rätta komma in iaf..
Favoritpizza?
Calzone.. eller hemmagjord med bacon o svamp!
Chips eller popcorn?
Chips!
Vilken färg på läppstift använder du?
Tror aldrig  jag använt läppstift "på riktigt". Inget alls eller lipsyl.. läppglans ibland..
Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? 
Haha
 Apelsin- eller äppeljuice?
Både och
Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Kalle igår på pizzahut.. bra frukost :P
Favoritchoklad?
All choklad!
Favoritbok? 
Läser alldeles för lite, men Millenniumböckerna va grymt bra!
 När åt du en hemodlad tomat sist?
Ingen aning..
Är du bra på matlagning?
Helt okej :)
Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nej, men har velat beställa massa grejer!
Pepsi eller Coca Cola?
Coca Cola
Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Inte uniform så, men speciella jobbkläder..
Vad var det senaste du handlade? 
Blandfärs, fetaost, potatis o smaksatt creme bonjour till middagen igår
 Har du kräkts offentligt?
Tror inte det.. eller säkert i åksjuke-sammanhanhg när jag va liten?
Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Aldrig upplevt det själv, men visst..
Har du ringt något betalnummer?
Klart man vill vinna pengar på ordjakten o liknanade ;)
Kan man vara vän med sitt ex?
Iblandm ibland inte
Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Hmm.. nästkusinen tror jag..
Hade du mycket hår som liten bebis?
Japp, massa kolsvart hår
Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Längesen jag la in det, men säkert det klassiska..
Va har du i din väska?
Vet inte, brukar inte ha väska, har pengar nycklar o mobil o jackfickorna istället :)
Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Leka "berätta nått" med Kalle.. o pussas lite ;)
Vad är du tacksam för idag?
Mina underbara föräldrar o min förstående chef.. och kalle :)

RSS 2.0