Kallt.

Nu börjar det faktiskt bli lite väl kallt här hemma. Påklädd och en filt och ändå är det kallt. Då känns det inte helt okej. Tur att jag snart ska ta en vaaaarm dusch ;)

Dagens träning gick himla bra. Paul la på en hel del vikt på vissa övningar och han sa att han va imponerad över mig. Och det verkade inte som att han ljög ;) Så det känns sjukt bra just nu och jag känner mig pepp!

Blev sjukt god middag idag också. Köpte en färsk kyckling i söndags som jag idag bara delade på mitten och slängde in i ugnen. I en annan form slängde jag ner morots- och potatisklyftor och när det var en tio min kvar åkte även lite champinjoner i. Till detta blev det en gorgonzolasås som görs genom att hela enkelt smälta gorgonzola i creme fraiche.
Sjukt gott!

Nu blir det en dusch som sagt, och sen ska jag äta en av de sjukt goda apelsinerna som inhandlades i söndags :)



Tisdag

Havregrynsgröten uppäten (ja, nästan allt iaf, gjorde lite för mycket...), och jag ska snart göra  mig klar och åka till jobb.
Det ser ut att va ännu en såndär perfekt vinterdag ute, frostvitt på taken, blå himmel och sol, underbart!

Hade en mysig kväll hos Engo igår och hon bjöd på sjukt god mat. Lax, potatis, broccoli, creme fraichesås, tomat o mozzarella. Och te och 74% choklad till efterrätt. Grymt!
Vi kollade på Sofias änglar och grät lite, kollade lite på minimodeller o mammor, eller vad det heter, och förfärades lite, sen tittade vi på Fråga Olle dokumentären och förfärandes mycket haha!


Tack Mollan för att du sa åt mig att vila imorse, det satt fint med lite sovmorgon. Speciellt eftersom jag somnade senare igår. Och ja, drömde knäppa drömmar. Som vanligt.




Måndag

Ligger nerbäddad i soffan just nu. En filt under mig (nya jeans som torrfäller), en tjock kofta på mig, och en varm filt. Känner mig ändå lite frusen och är sjukt trött...Hade varit sååå skönt att somna här nu ;)
Men det ska jag inte! Och att jag är frusen är inte så konstigt, soffan står i ett typ burspråk och det drar som fan från våra gamla fönster. Har det rätt kallt i lägenheten nu när det är kallt ute.
Jag är varm av mig och brukar typ gå i linne här hemma, men nu är det tröja/kofta och tjocka strumpor som gäller. Rätt mysigt iofs :)

Var ute och gick i morse och förrutom att det blåste emellanåt var det grymt. Krispigt kallt, blå himmel och strålande sol. Funderar på att gå ut o gå imorgon också men jagvet inte om jag borde vila  mig inför pt-passet imorgon eftermiddag. Mollan, vad säger du? ;)
Jag har inte fått nån träningsvärk efter nån av förra veckans pass, däremot är mina lår väldigt trötta när jag cyklar eller går i trappor.

En kul grej som jag upptäckte i lördags var att mina byxor som jag jobbar i på Puben nu satt bättre i midjan. När jag jobbade sist i början på januari kunde jag precis knäppa byxorna när jag stod upp, men knäppte upp dom när jag satt och åt. Nu va de knäppta hela tiden ;)


Ska slöa i soffan lite till sen ska jag hem till Engo som bjuder på middag :)


 

 


Söndag

Söndag och snart är veckan slut. Nu låter man ju gammal men herregud vad tiden går fort!

Har inte hunnit med så mycket produktivt idag, sovmorgon, ägg-knäck-frukost, diskat lite, fixat med annons till sommarens uthyrning av huset på Öland och slöat lite.
Ska strax gå bort till Willys och storhandla. Vid såna tillfällen önskar man att man hade bil, men vi får lasta min cykel helt enkelt :)

När vi är hemma igen ska jag ta resten av disken medan jag tvingar Kalle att dammsuga ;)
Sen blir det söndagsmys i soffan för hela slanten.

Veckan är faktiskt rätt uppbokad och jag ser framemot varje dag!

Måndag: Morgonpromme, jobb, träffa Engo
Tisdag: Jobb, PT-träning, dö i soffan ;)
Onsdag: Morgonpromme, jobb, träffa Coco på Ikea
Torsdag: Träning, jobb, träffa Henkan
Fredag: Morgonpromme, jobb, fredagsmys ;)
Lördag: Träna och sen inga planer
Söndag: Träffa Emelie, middag på Puben med mormor, Kristian, Helena o Kalle.

Ha en bra dag!




En av 2011s bästa helger!


Nyckeltjuv

När man redan är opepp på att sticka iväg och träna så underlättar det inte direkt när man står i hallen, påklädd och redo, och upptäcker att sambon tagit MINA nycklar, där min CYKELNYCKEL sitter! Förrutom att min tag är gul och hans är grön så är min lilla cykelnyckel det enda som skiljer våra små nyckelknippor åt, så det är väl kanske lätt hänt, men ändååå...

Skrev en lapp om att eftersom jag minsann fick ta bussen istället så hade jag inte längre vägarna förbi affären på vägen hem så nu låg det på honom att handla lunch istället. ha!

Kommer ut från porten och ser bussen köra förbi mig och får sitta och vänta på bussen i typ 12 minuter. Och på Värmhem går det på nån gubbe utan biljett och det blir jidder och bussen blir ca 5 min sen.. Så, 30 min senare än o jag hade cyklat så kom jag till slut till gymmet..

Tack o lov att jag har mitt träningsschema annars hade jag minsann inte tränat så ordentligt som jag faktisk gjorde!
Så heja mig!

Nu hoppas jag att Kalle snart kommer hem med (sen) lunch, sen blir det en dusch och bussen ner till Höllviken för jobb på Shakespeare Pub ikväll!


Lördag

Ännu en drömfylld natt innebär att jag är jättetrött även idag, trots över 10 timmars sömn...!


Va supermysigt att träffa Johanna o Philip igår.. Har inte träffat Philip på en månad och herregud vad det händer saker med barn!

När jag kom hem stod Kalle och lagade mat och det serverades entrecôte, med shitakesvamp toppade med rostadmajs med vitlök. Gott! Och till efterrätt fruktsallad med rabarberkesella.

Jag somnade i soffan till Skavlan men vaknade igen och lyckades hålla mig vaken NÄSTAN en hel film :)


Idag väckte Kalle mig med ett "god morgon, frukost om 10 min" och serverade en omelett med mozzarella och kronärtskocka.. Nästan så man blir bortskämd här hemma ;)

Kalle stack iväg på thaiboxningsträning för en stund sen och jag ska strax cykla till v hamnen för veckans tredje gympass!
Shit va snygga vi kommer bli... ;)


 

 


Check!

Kalle skulle väckt mig i morse innan han gick till jobb. I stället blev jag väckt av att han smällde igen dörren när han gick... Jaja, jag vaknade iaf :)

trött som tusan va jag.. Mina drömfyllda nätter tar verkligen knäcken på mig.. Helt död när jag vaknar, sen piggnar jag till när jag går upp och sådär, sen kommer tröttheten igen under dagen. Nån som vet nått knep för att drömma mindre?

Låg och drog mig o varma sängen i säkert en halvtimme innan jag tog mig samman och tog mig ut på en morgonpromenad. Inte alls lika skönt väder som i onsdags, grått o blåsigt, men känslan nr jag kom hem va lika skön :)

Nu är frukosten intagen, blev kvarg med halvtinade jordgubbar, en banan och lite AllBran som jag fick på Sats igår.. Dock så smakade dom rätt mycket socker så det kändes inte så nyttigt som jag hoppats på.. Men bättre än Start-flingor iaf ;) (har iofs inte ätit start sen vi hade det till brunchen på bean bar, men ändå :P )

Ska hoppa in i duschen nu och som vanligt är det hopplöst för mig att duscha på morgonen när mab ska iväg. Jag älskar nämligen att duscha sådär riktigt varmt och kan lätt stå i duschen en kvart, och då tvättar jag inte ens håret...!

Efter jobb ska jag ta en fika med Johanna o Philip, mysigt!



Jag, Johanna, Philip o Jonas på brunchen dagen efter 3x30årsfesten på Öland i slutet på förra sommaren. Vilken helg det va! :)


Rapportera?

Måste man rapportera nu varje gång man har motionerat? Jag menar nu när man blogg tydligen ska bli en träningsblogg? ;)

I så fall vill jag rapportera att jag idag tränat! Jag har varit sjukt trött hela dagen (som vanligt dvs...) och efter lunch och tidningsläsning efter jag slutat på jobb som va energin och träningslusten på noll.
Meeen, nu hade jag ju bestämt att jag skulle träna så det va bara att hoppa på girran och trampa ner till V hamnen. Och det känns ju alltid lättare när man möts av en pigg och glad Mollan är man kommer in! :)

Jag körde i stort sett samma träning som sist med Paul, jag hittade dock inte nått gummiband så jag fick hoppa över en benövning. Men det gjorde nog inget, för när jag sen cyklade hem var mina ben som spagetti...

Ikväll har jag även bett Kalle ta foton på mig. Drog på mig en bikini som är skitsnygg, men det sitter inte snyggt på mig.. Mindre kul bilder men till sommaren så ska nog bikinin sitta hyfsat bra :)




Ishårt..

Jag cyklar till jobb varje dag. Har en finfin cykel, mammas "gamla", som jag fick när hon köpte en ny förra sommaren.

Enda minuset är att det är typ en reva i sadeln. Detta innebär att när det regnar så rinner det ner i sadeln och när man sen sätter sig på sadeln så trycks vattnet ut.
Detta lilla problem är ju rätt lätt åtgärdat, jag tar helt enkelt bara en plastpåse på sadeln. Dock så sliter kanterna på påsen på insidan av låren, vilket har sabbat några strumpbyxor så när jag o mamma va på Ullared så köpte jag en sån mjuk, luddig grej att sätta på sadeln i stället. Sjukt skönt!

Tills i måndag. Ska cykla till jobb och känner direkt att sadeln är skithård och konstig. Hoppar av för att rätta till sadelgrejen, som jag antar har hamnat snett.
Men inte. Det där vattnet som runnit ner i sadeln hade FRUSIT! Stenhård va sadeln.. eller ja, ishård ska man kanske säga höhö :P


Hittat småbitar..

Det där med träningsvärken ja...

Igårkväll började jag känna lite stelhet och ömmande i benen, och nu idag känner jag lite i ryggen men that's it.
Helt sjukt ju!

Så efter jobb idag blir det gymmet, nu jäklar ska jag hitta den där träningsvärken ;)



Det där med språk...

I går kom det in ett engelsk par på jobb som var sugna på lunch. Pubmenyn finns på engelska, men inte Dagens-menyn.
Så jag fick översätta helt enkelt. Inget konstigt, det händer ibland ju. förrutom att jag aldrig behövt fundera på vad viltfärsbiff heter på engelska!

Det stod helt jävla still i mitt huvud..

"Ehm, it's like a minced meat beef... by ehh... ehm.. what do you call it..?... uhm.. You know..
the animals that lives in the woods..?!"


Hjärnsläpp som sagt.. Men, jodå, mannen började rabbla upp nån djur, vars engelska namn jag kände igen, så jodå, han förstod vad jag menade.
Och beställde en BLT.... ;)



Dagens andra språkcitat bjöd Engo på när vi pratade om Mollans kommande bröllop på Hawaii..

"Vilket språk pratar dom där?"




Kan man inte va smart får man iaf va snygg...



Var tog den vägen?

Räknade kallt med att vakna upp med världens jävla träningsvärk idag efter träningspasset igår, men tji fick jag!
Än så länge känner jag ingenting. Det kan ju bero på att jag dels blev stretchad ordentligt av Paul efter träningen igår och när jag cyklat hem så slog jag mig ner på den fina yogamattan som inhandlades på Ullarad och stretchade loss själv i typ en kvart. Eller så beror det helt enkelt på att jag redan är så himla vältränad. Ja, så måste det nog va ;)


Idag väckte Kalle mig vid kvart i åtta när han gick till jobb. Jag va förvånasvärt pigg (brukar alltid va helt död på morgonen) men sängen va så varm och skön att jag låg kvar i drygt en halvtimme.. ;) Sen va det på med massa kläder, fram med mp3an och så ut på promenad.
Lagom tills det spelats 1 1/2 (varför finns inte det "riktiga" tecknet för halv på mac?!) låt så dog mp3n... Så det blev en tyst men grymt skön promenad! Vädret var helt underbart, vindstilla -1° och blå himmel..
Jag har inte en så fancy telefon att jag kan kolla via den hur långt jag gick, me jag ritade upp min rutt på eniro.se och den visade att jag gått lite drygt 5 km. Och det tog knappt en timme. Det måste väl va lagom?

Nu är jag hemma igen och sitter och äter frukost och hinkar i mig mjölk.. Jag älskar verkligen mjölk, det är så sjukt gott!

Börjar jobba om en timme och ikväll ska jag träffa Mollan o Engo. Bra dag det här!


PT?

Mitt mest kommenterade inlägg på bloggen på lääänge (någonsn? ;) ) var det där jag inte skrev om mig själv, utan om andra bloggar. Haha, hur ska man tolka det? ;)


Hur som helst.

Idag har jag varit på min första riktiga PTtimme. Har varit på en rådgivning och en väg-,mät- och testpass innan men nu gällde det på riktigt.
Och det kändes hur bra som helst! Det var sjukt jäkla jobbigt, men på rätt sätt. Och med rätt sätt menar jag att jag känner mig peppad inför nästa igång istället för att känna att jag aldrig mer vill träna.

Vadan detta med PT kanske ni undrar? Är inte det bara för jättehurtiga personer som har stora mål med sin träning? Och är det inte himla dyrt?
Och jo. Det är himla dyrt. Och då köpte jag ändå ett 6gångerskort när det va ett erbjudande så det "bara" kostar 525 kr/timme. Detta är pengar som jag egentligen inte har. Men, jag har heller inte pengar till att köpa nya kläder för att jag växer ur mina gamla. Och inte heller har jag råd att va sjuk och inte kunna jobba. Så det blev helt enkelt en prioriteringsfråga. Och jag prioriterar min hälsa just nu :)

Nu kanske nån ändå undrar varför just PT? Varför inte bara ta tag i ditt liv och träna själv? Jo, för jag känner mig själv. Jag har sååå många gånger börjat träna. Varit duktig och tränat ett par gånger i veckan i sisådär en månads tid. Sen händer det nått. Man blir förkyld, man ska bort, man orkar inte, eller tycker att man inte har tid. Och så regnar det ju ute. Ni vet hur det är. Och så tränar man inte på en vecka och plötsligt har det gått 2 månader..

Så ska det inte bli nu. Jag vill komma in i det ordentligt och vilja träna regelbundet. Som t.ex min pappa. Han var elitidrottare som ung och tränar fortfarande ett par-tre gånger i veckan. Gör han inte det så mår han dåligt och ser till att hinna med en löprunda trots allt annat som pågår. vill jag också känna. Prioritera rätt liksom.

Och jag har hört att det tar ca 6 veckor att skapa en ny vana, så nu blir det en pt-timme i veckan i 6 veckor framöver och förhoppningsvis har jag skapat mig en ny vana då, och om inte annat så kan jag ju inte bara skita i det när jag lagt ner massa pengar. Visst? :)




Bloggar

Jag vettesjutton om jag egentligen gillar att blogga. Uppenbarligen inte eftersom jag knappt gör det :P

Men så här är det. Jag tycker det är kul och gå tillbaka själv och läsa vad jag skrivit och vad som hänt i ens liv. Om man nu skulle glömt. Nu har do ju t.ex börjat med det här timeline på facebook där man kan gå tillbaka ända sen man startade sitt konto och se allt man gjort. hade varit jättekul om det inte vore så att nån jävel hackade mitt facebook-konto (och bloggen, som jag lyckades få tillbaka, 2 mailer och min msn, som jag inte fick tillbaka) för knappt 2 år sen. Så istället för att min timeline hade gått tillbaka tills... slutet av 2006 så går den bara tillbaka 1 1/2 år.. Inte lika spännande.

Däremot så känns det ibland lite töntigt att blogga för att det känns som om att man göra det för att man vill att folk ska läsa. Och jag menar, come on, varför vill nån (förrutom möjligtvis några vänner) vilja läsa min blogg? Den ser ut som fan, eller snarare, den ser inte ut nånting, jag har sällan bilder, ingen inriktning och ja... Ett ganska trist liv helt enkelt ;)

Så nej, ni får inte tro att jag skriver för att jag tror att jag ska bli nästa Kenza ;)


Däremot så tycker jag det är kul att läsa bloggar och tänkte därför tipsa (?) er om vilka bloggar jag läser. Så kan ni ju kolla dom istället för min tråkiga :P

Utan inbördes ordning,

http://kenzas.se/ Sveriges största blogg skulle jag tro? Läst den nästan enda sen starten, då skrev hon mer personligt och därför vet jag att hon faktiskt är värd framgång om man nu kan tänka så..

http://tyras.se/ Också en storblogg..

http://www.englasshowroom.com/ En annan storblogg so jag också följt riktigt länge.. sen hon va gravid med sin dotter som nu är 3 1/2... galet...

http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna Dom kommenterar andra bloggar helt enkelt. Smidigt sätt att hålla sig uppdaterad ;)

http://exiback.blogg.se/ Min Allsång/Lasse-vän Hanna vars blogg jag tycker är väldigt olik de flesta andra bloggar, och kanske därför, är den så bra. 

http://nosslikse.blogg.se/ Kompisen Eskils blogg som just nu handlar en hel del om bebisen i magen och jag är så glad för henne och Fredriks skull!

http://traningsinspo.wordpress.com/ En annan kompis, Mollan, som tränar som ingen annan och har fått mig att skaffa mig en PT. det ni!

http://viktigakarin.blogspot.com/ En grym tjej som inspirerar ordentligt!

http://attvaranagonsfru.se/ Kul blogg som verkar ha blivit rätt stor. Kul parantes är att den här tjejen var min chef för ett par år sen ;)

http://77kvm.wordpress.com/ Cocos blogg som liksom är som hon. Fin, tänkvärd och vacker.

http://minbebis.com/blogg/hotmama/ Sarahs mamma blogg som (förlåt om nån tar illa upp) inte är en vanlig tråkig mammablogg. Kanske därför hon är så poppis? ;)

http://www.deermountaindesign.com/blogg/ Konstnärlig, kreativ, grym och trevlig tjej som jag träffat några gånger på Öland. Får mig att önska att jag iaf va lite konstnärlig. Men nej.

Dessa bloggar tillhör min stadiga lista, sen kikar man runt på lite andra ställen också ibland.

Ja, lite tips helt enkelt.



Mys!

Veckan som gått har bestått av massa mys.

I fredags förra veckan hämtade mamma upp mig efter jobb och vi körde upp till Göteborg. Bodde på Elite Park Avenue som ligger på Avenyn, vid Götaplatsen. Perfekt läge och superfint hotell. Jag inledde kvällen med ett varmt bad (saknar att ha badkar hemma), vin och Svensk Damtidning, riktigt härligt! Gick och åt på en pub i närheten på kvällen och avslutad kvällen med en McFlurry på hotellrummet :)

På lördagen stod det rea-shopping på schemat och jag gjorde en massa fynd! Och för en gångs skull så köpte jag mig ett par jeans som passade NU och inte när de töjt ut sig. Ni vet, "dom" säger ju alltid att jag ska köpa lite för små jeans för att dom töjer sig, och det stämmer kanske, men innan dom har gjort det är det fan inge bekväm att ha på sig jeansen. Och då använder man inte dom och då töjer dom ju aldrig sig, haha. Så nu blev det inte ett par skinny-jeans, utan ett par fatty-jeans, så jag hoppas att jag snart kommer krympa ur. Och då är det ju perfekt att man kan köpa jeans för 200 kr på Gina! :)

Vi åt en sen lunch på en grekisk restaurang och det var sååå gott. Moussaka, tsatski och vitlöksbröd.. Så vi rullade tillbaka till hotellet sen ;) Jag tog ännu ett bad, mamma powernapade och taken var såklart att gå ut och käka, men vi va så mätta, och slöa, att vi stannade på rummet och kollade på Tv och drack vin istället. Så lördagens moddag blev en 7eleventoast vid elva-tiden ;)

På söndagen checkade vi ut och begav oss mot Ullarad. Inga plastpåsar handlades, men väl en yogamatta, cykelsadel-överdrag (sån lurvig ni vet, grym är den!), creme brule-skålar, underkläder och annat smått och gott :)

Riktigt mysigt hade vi det och jag älskar att göra sånthär med mamma! Hon är världens bästa och vi har så kul ihop. Kom precis på att jag ju inte skrivit nått om vår Sicilienresa i höstas! Det får jag göra nån dag :)

Hur som helst så va inte bara helgen bra utan även veckan har varit bra!

I måndags efter jobb cyklade jag hem till mormor och gjorde tårtor inför hennes kalas som hon hade i tisdags. Jättemysigt va det!

I torsdags va jag ute och åt med tjejerna på jobb. Himla trevligt, speciellt eftersom jag inte jobbar så mycket med dom, då jag i stort sett bara jobbar luncher. Vi åt på Bastard och det va så hiiiimla gott! Delade på 2 plocktallrikar till förrätt, och till varmrätt åt jag anklår med grönsaker och grym skysås. Helt fantastisk gott. Till efterrätt blev det en mandeltarte med päron och karamellglass och så en god drink på det, helt okej kväll med andra ord :)


Och igår fredag bjöd jag ut Kalle på dejt! Eller ja, jag skickade ett sms att jag spanat in honom på jobb (vi jobbar ju indirekt på samma ställe), tyckte han va skitsnygg och frågade om han ville gå på dejt med mig :P Sen fick han betala för rubbet efterso jag ligger på minus ekonomiskt ;)
Så det blev bio, Hamilton, drink på Rosen (där vi, tydligen, satt bredvid Thomas Möller), grym 3rätters på Epiqure och sen en avslutande drink på Hilton där vi mötte Emma, Jocke och hans kompisar.
Riktigt lyckad helkväll och jag tror absolut att detta är en kille att satsa på ;)

Idag har jag tokröjt här hemma. Packat upp, och in, allt från i helgen, rensat och sorterat i min garderob och i badrummet, plockat, diskat och dammsugit. Sen blev det moussakarester från i veckan till middag, ett stort glas rött och ost med päronmarmelad i soffan. Vem har sagt att det är tråkigt att va själv hemma en lördagkväll? ;)



Jag o Kalle på Mallorca 2009


Here we go...

Okej, nästan 2 månader sen sist.. Trots det så finns det ett par tappra själar som tittar in här varje dag, inte illa .)

I förrgår köpte Kalle en ny laddare till hans dator. Hans förra laddare la av i början på december och ett par dagar efter det gav laddaren till min dator upp... Jag köpte ny laddare innan jul, kom hem och upptäckte att det va fel, gick och skulle byta, men de hade ingen som passade min dator och ungefär där gav jag upp ;)

Sen sist då, vad har hänt?

Jag har fått jobb! Inga av mina ansökningar gav resultat, men som tur är har man kontakter ;) Så sen 1 december jobbar jag halvtid på Bishops Arms. Jag trivs bra, men har massor att lära, då det är ett ölställe och jag inte ens gillar öl.. ;)
Jag har även börjat jobba lite extra på Shakespeare i Höllviken och där trivs jag också jättebra :)
Så, ett halvtid, ett extra och förhoppningsvis kan jag stämpla upp resten, så det känns bra!

Ja det är väl det stora som har hänt sen sist. Sen har det såklart firats jul. Första gången tillsammans med Kalle, och första gången i vår lägenhet. Det var vi, min familj+mormor och Gabbe och Philip och vi hade det riktigt mysigt!

Nyår spenderade vi på nyår i Kalles hus med 5 kompisar, sjukt god mat, fina raketer, vin och skumpa och det va en riktigt lyckad kväll!


Annars är det nytt år som ni säkert alla vet och de flesta har stora mål och löften inför året men jag har faktiskt inte det. Inte än iaf. Visst, jag har bestämt mig för att verkligen ta tag i träningen nu, men inte för att det är nytt år och snart sommar. Nej, jag gick omkring på stranden i somras och vägde lika mycket som nu och mådde inte dåligt över det, däremot så vet jag att jag kommer må bättre av att träna :)

Annars tänker jag ta det som det kommer faktiskt. Känns skönast så ;)


Nu blir det Biggest Looser och sen packa lite, för imorgon åker jag o mamma till Göteborg!



RSS 2.0