Inget internet

Kalles hårddisk har kraschat och min dator är som sagt itne mottaglig för trådlöst internet, så vi är internet-lösa hemma, därav utebliven bloggning.

Men på jobb finns det internet ;)

Har gått lite segt på jobb nu i början på veckan, men det måste helt enkelt vända! Annars trivs jag väldigt bra. Och jag ääälskar att jobba dagtid!

I lördags fyllde Kalle 30 (såg ni honom i tidningen?! :P) och jag tyckte att champagnefrukost va ett bra sätt att starta dagen på! Goda frallor, gott pålägg, yoghurt, o plättar med jordgubbar o glass, och champagne!

Sen slöande sen en stund innan mamma o pappa kom förbi med lite presenter och även semlor! Blev mysfika o när dom körde hem släppte dom oss på Mobilia där Kalle bytte några presenter ;)

På kvällen kom Erik, Jonas, Gabbe, Johanna, Engo, Charlie, David o Lovisa hem till oss. Blev ett glas bubbel innan vi åkte till St Markus vinkällare där vi satt i flera timmar och åt av deras fantastiska buffe!
Drinkar på Fridays, där Kim, Patrik o Johanna mötte upp fick avsluta kvällen, och dagen, för oss :)


Nästa firande blir nästa lördag, på min födelsedag, då vi firar min 25årsdag, o Kalles 30årskalas med släktkalas, ska bli himla mysigt o få samla alla :)


Begravning

I fredags va det 2 veckor sen farmor begravdes. Det va en väldigt tung dag, men ändå en lättnad. Natten innan begravningen sov jag väldigt dåligt. Och hela veckan innan hade jag gått o grubblat och funderat över begravningen. Hur blir det, hur kommer man reagera, vad blir det för låtar, hur ska vi sitta, hur ska vi gå fram, vilken präst osv osv.. Massa saker som egentligen inte spelade någon roll men ändå tog upp massor av min tid..

Vår familj samlades hos mamma o pappa innan och jag fick se den fantastiska kistdekorationen som mamma gjort.



Vi va i kyrkan i god tid o mamma styrde upp hur alla blommor skulle ligga och allt var så himla fint.

Jag hade Kalle vid min sida under hela dagen, vilket va underbart.
Första låten som kantorn (?) sjöng va Gabriellas sång. En sång som jag älskat ända sen jag såg Så som i himlen, och nu fick en helt annan innebörd för mig.
Sista raden va slående...

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Det måste farmor verkligen ha känt. 98 år gammal och fick bo hemma hela tiden. Bara en sån sak.

Avskedet framme vid kistan va väldigt jobbigt. Vi syskon + Kalle och Helena gick fram tillsammans och det kändes jättebra. Jag visste att jag ville säga nått, men hade inte bestämt vad. När vi väl stod där framme kom det av sig själv.

Sov gott farmor, jag kommer sakna dig!



Time to say goodbye avslutade i kyrkan och trots att det va så fint så kändes det fel. Jag vill inte ta avsked..




Fikat efteråt kändes som en skön avslutning även om jag gärna sett vem som helst annan bredvid mig än den som hamnade där... Jag vet att man inte ska bry sig o lägga energi på sånt, men det gör jag. Att komma på någons begravning, när man inte hört av sig på flera flera år, tycker jag bara är själviskt.

Jag hade funderat på att säga ett par ord på fikat, men kände inte alls för det. Men pappa höll ett fint tal och avslutade med ett fantastiskt konstaterande.

Mor va nöjd.

Och det är det viktigaste.

Medans vi fikade började det snöa och när det va dags att åka hem hade alla blommor fått ett fantastiskt vitt täcke på sig..





Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv




Tjejkväll!

Igårkväll hämtade Engo upp mig sen körde vi ner till Höllviken där det blev middag med fina fina Henkan. Hade det jättemysigt! Köpte med oss lite godis och åkte sen hem till Henkan och fortsatte kvällen där. Åt lite godis, drack te och pratade en massa o plötsligt va klockan halv två o jag o Engo körde hem i snön :)

Va en riktigt mysig kväll, riktgt glad över att ha börjat träffa Henkan igen. Vi har varit ifrån varandra ett tag, absolut inte varit ovänner, men bara kommit ifrån varandra. Men när man väl ses så inser man att inget rubbat gammal vänskap. Man hittar tillbaka till varandra direkt och vet var man har varandra!

Ikväll blir det 25årsfest i Höllviken och då får vi ses igen :)





Plötsligt..

Idag på jobb gick det lite segt och jag va lite deppig över det och plötsligt byttes låt på datorn.

Inledningen till Gabriells sång spelades och känslorna kom direkt. Den låten va den första som spelades på farmors begravning..
Har inte skrivit nått om begravningen än, vilket kanske är lite konstigt eftersom jag skrivit en del om farmors bortgång. Men det kommer ett inlägg, måste bara få rätt på bilderna..

Hur som helst så hamnade alla känslor på utsidan när jag hörde låten. Bad en kollega som sitter bredvid datorn som spelar musik, men han gillade den o ville inte byta... Förklarade läget och jag såg hur han skämdes.. Helt i onödan, sånt kan man aldrig veta.


Konstigt hur musik kan påverka en..


Hjäääälp!

Min käre sambo fyller 30 om 2 veckor och jag vet iiiiinte vad jag ska ge honom! PANIK!

Fram tills idag va planen att köpa en ipod. Han gjorde av med sin förra i somras, och har velat ha en ny. Ganska opersonlig present men nått han ville ha. Perfekt.
Men. Nu kommer han få en iphone o en ipod känns överflödigt.

Så vad vad vaaaad ska jag köpa? Får inte va allt för dyrt, kommer gå en del pengar under dagen ändå och jag är inte alltför tät just nu. (hmm, jag är aldrig tät iofs ;) )

Så, alla förslag mottages TACKSAMT!


(och nej, han läser inte min blogg :P)

Rent

Vaknade rejält förkyld, och toktrött, igår. Men att sjuka sig tredje dagen på nya jobbet känns inte helt okej. Så jag pallrade mig upp. När jag gjorde mig iordning inåg jag att det va dags för städning och eftersom att Kalle ska stå på mässa hela dagen idag, insåg jag att jag skulle få städa hela lördagen, trots att jag bara längtade efter att få vila..

Kommer hem från jobb, sen hur hallgolvet fortfarande är lite blött efter moppning.. Jodå, Kalle (som va ledig igår) hade städat hela lägenheten!
Riktigt storstädat. Diskat, ställt in all disk, plockat undan, lagt in kläder (både mina o Kalles) i garderoben, gjort småfix som att spika upp fotoramar, satt upp en spegel, spikat fast sladdar, och slutligen dammsugit och moppat..

Att få komma hem genomförkyld och trött till något sådant va heeelt underbart.. Jag har världens finaste sambo!




Nytt jobb

Igår började jag på mitt nya jobb. Förrutom att jag kände mig smått förstörd efter ännu en natt med väldigt dålig sömn, grymt illamåande och dessutom va förkyld, så gick det bra! Dock skönt att det bara va en 4 timmars, inklusive 1 timmes lunch ;)
Idag fortsatte utbildningen och efter lunch fick vi börja ringa. Imorgon blir det första riktiga jobbdagen och det känns bra att det redan är fredag ;)

Ska bli spännande att se hur det kommer gå. Detgäller att prestera ganska direkt, både för att vara kvar, och för att vilja va kvar. Endast provisonsbaserad lön är risky, men möjligheten att tjäna bra pengar är stor.. Så vi får se :)
Bäst av allt är att jobba dagtid. Helt underbart att ha kvällen fri, laga mat tillsammans med Kalle osv..

Nu hade jag tänkt ta en varm dusch, packa lunchåda och sen gå o lägga mig.. blir väl nått avsnitt av How I met your mother också ;)

På tal om lunchlåda så lagade vi förresten Flygande Jakob idag.. Sjuukt gott!


05:29

Klarvaken och sjukt illamående.

Efter att ha legat o vänt o vridit på mig nästan hela natten blev jag plötsligt sjukt illamående för en halvtimme sen. Gick upp  skar upp ett halvt äpple, tänkte att jag behövde få nån mat i mig.
Mår dock nästa mer illa nu. Och känner mig stressad över utebliven sömn. Hoppas det bara är en engångsgrej... Visserligen va sist jag sov hyfsat bra natten till lördag, men ändå..


Mysdag!

Lite sent att skriva om nu kanske, men jag hade en så himla mysig dag i torsdags!

Dagen började med att jag fick ett samtal om att jag fått jobbet som jag sökt och trots att det nästan va klart så va det ändå skönt att få det bekräftat!

Engo kom förbi lagom till jag kollat klart på Våra Bästa År ;) Satt o pratade massa o åt sen moussaka o tzatsiki till lunch.. :)


(Måste skryta om att jag lagade allt först, varvade det i formen o voila! Perfekt måttat ;) )

Vi begav oss sedan in till stan. Först till Kalle på Residens, sen gågatan ner till Triangeln o så tillbaka igen och in på Hollandia där vi långfikade i flera timmar med kaffe, te, och goood tårta!



Kvällen avslutades med ett par timmas prat hos fina Johanna! Precis vad jag behövde, dagen före en väldigt tung dag..



Dom här fina rosorna piffade upp vår lägenhet några dagar.. :)

Slutat

Idag gick jag till jobb för att säga upp mig. Va faktiskt nervös när jag gick dit. Sist jag skulle säga upp mig så fick jag ju inte ;) Jag blev då övertalad att stanna kvar, vilket jag är glad för, men nu är det dags.
På onsdag börjar jag mitt nya jobb. DAGTID! Ska bli super att jobba vanliga tider. Visst, jag är sömntuta o sovmornar är skööönt, men jag får inget gjort innan jobb.

Jag känner mig nervös inför nya jobbet, vet att det kommer bli tufft, speciellt med nästan helt provisionsbaserad lön.. Men det blir nog bra! Ett stort plus är att jag har min fd favoritkollega på plats på nya jobbet! :)


Slutat

Idag gick jag till jobb för att säga upp mig. Va faktiskt nervös när jag gick dit. Sist jag skulle säga upp mig så fick jag ju inte ;) Jag blev då övertalad att stanna kvar, vilket jag är glad för, men nu är det dags.
På onsdag börjar jag mitt nya jobb. DAGTID! Ska bli super att jobba vanliga tider. Visst, jag är sömntuta o sovmornar är skööönt, men jag får inget gjort innan jobb.

Jag känner mig nervös inför nya jobbet, vet att det kommer bli tufft, speciellt med nästan helt provisionsbaserad lön.. Men det blir nog bra! Ett stort plus är att jag har min fd favoritkollega på plats på nya jobbet! :)


RSS 2.0