Äntligen!

Sitter och slösurfar på Kalk, ska strax gå till Ica och handla lite gott inför kvällen. Jag får nämligen finbesök idag! Engo, Kongo och Emelie är på väg upp från Malmö och Frida och My är på väg hit från Sthlm och Örebro och dom ska stanna här tills på söndag.

Ser fram emot det så himla mycket!

Tänkte skriva vad det är vi ska hitta på, men tänkte att det kanske är roligare att skriva efter helgen om vad vi faktiskt gjort :) Jag hoppas iaf att solen kommer skina på oss och att jag hittar rätt i svampskogen ;)

Har varit i skogen och plockat svamp (och lite blåbär) tre gånger nu och igår hittade vi massa svamp. Dock fick vi lämna en del som var för små, men förhoppningsvis har de växt till sig till imorgon. Och förhoppningsvis har ingen annan hunnit plocka de heller ;)
På vägen hem stannade jag också och plockade nypon. När jag stuckit mig och blödde från alla fingrar och dessutom lyckades bränna mig på en brännässla så gav jag upp :P Snoppade nyponen på kvällen och inatt har de legat på tork. Ska sätta på på kokning när jag kommer hem och bjuda tjejerna på egengjord nyponsoppa till frukost i morgon. Och scones tänkte jag baka!

Åh, det är så mysigt här och jag kan inte fatta att det snart är dags att åka hem! Vad sjutton ska jag göra i Malmö liksom? Inget hus man kan fixa med, ingen skog att plocka svamp i, inga kossor att hälsa på när man är ute och går...

Däremot så finns det ett gäng vänner i Malmö.. och familjen.. Och Kalle såklart! Han kommer om en vecka och då har vi varit i från varandra i 3½ vecka.. Ovant med tanke på att vi jobbade och bodde tillsammans hela sommaren..
Saknar såklart honom jättemycket men samtidigt så känns det bra att få lite tid i sär. Lite egentid och så inser man att man faktiskt vill leva tillsammans med varandra! Att hur bra allting än är här så hade det varit hundra gånger bättre om Kalle var här tillsammans med mig.

Då hade vi plockat svamp (himla tjatande om svampen, jag vet...), målat huset, läst böcker och ätit goda middagar tillsammans..

Men den tiden kommer också att komma. Och just nu är jag så himla glad att jag åkte hit. Detta har varit, och ÄR, så himla bra för mig. Jag behöver detta. Vara iväg hemifrån, klara mig själv, bo ensam i ett gammalt hus ute på landet där det knarrar och viner i väggarna när det blåser.

Nej nu måste jag sätta fart, har lite att städa därhemma innan tjejerna kommer :)

Ha en fin helg!

Sicilien!

Igår bokade jag och mamma in en semesterresa.
Det blev att vi åker till Sicilien och det ska bli så mysigt! Jag åker hem från Öland 2 oktober och vi åker den 4 oktober, perfekt :)

Vi har ju knappt träffats sen i maj så det ska bli mysigt att få en hel vecka tillsammans. Och jag har lovat att vara mer social än när vi var iväg sist ;) Det var för 3 år sen och jag hade jobbat hela sommaren på Bean Bar och var helt slutkörd. Jag o mamma åkte till Kreta och jag sov sjuuukt mycket! Och när jag inte sov låg jag och läste.. ;)

Men nu ska jag bara ta med två (tre?) böcker och inte sova lika mycket, jag lovar :)



Jag mamma och Iris i Kläppen


På Cirkus i Sthlm för att se Mamma Mia


I Sthlm när vi hälsade på storebror som gick högvakten








På kusin Lindas 30årsfest


Nån fototävling för Metro

'

På Kreta för 3 år sen :)




En vecka

Nu har jag varit på Öland i en vecka och jag har kommit in i mina rutiner och det känns bra att vara här!

Dagarna är väldigt softa och bortsett från lördag och söndag har de sett ut som följande:
Uppstigning vid niotiden
Morgonpromenad
Frukost
Några timmars jobb på Kalk (halv tolv till halv fyra-fyra typ)
Lite slösurfande på Kalk (inget internet på nått av "hemma")
Lite tv-tittande, mycket bokläsande, god middag
Somna med en bok

Rätt soft med andra ord :)

I fredagskväll kom My Maja och deras mamma upp och i lördags hade vi myskväll i Dödevi. Lagade pizza och kollade på tv.
I söndags började jag röja lite där jag ska måla och passade även på att göra lite gympingövningar hemma. Detta ledde till en sjuuuuk träningsvärk som gör att jag knappt kan gå.. Lånade Björn och Sofies bubbelbadkar igår och det tog bort den värsta träningsvärken på baksidan av låren men framsidan gör fortfarande lika ont. Bara till att bita ihop! Idag ska jag dessutom cykla hem till Dödevi (5 km) och det blåser som tusan ute. Får hoppas det blåser på rätt håll :)

Idag ska jag spackla och maskeringstejpa i alla utrymmen som det ska målas på sen. Lite senare kommer Patrik över och vi ska äta stuvade makaroner och hårt stekt falukorv, sjuuukt gott ska det bli!


Ha det så bra ;)

Ölänning

Fick gjort allt jag planerat i måndags och igår styrde jag Kalkbilen mot Öland.

Blev faktiskt inte så trött som jag brukar, och då drack jag ändå bara en Redbull ;) Kom till Kalk på eftermiddagen och det kändes riktigt konstigt att va här.
Åkte hem till Sofie och Björn sen jag kommer bo när jag är här. Kanske kommer sova lite o Dödevi också, beror på om jag vågar ;)
Vi spelade badminton med Alex, åt ostgrillare från Rosas och Sofie satte på en katrull med egengjort nyponsoppa som va klar i morse och smakade ljuvligt!

Sov rätt dåligt i natt, nytt ställe och så låg jag och spände mig :/ Mådde inge vidare imorse med jag tvingade ändå iväg mig på en promenad. Duggregnade när jag började gå och när jag hade kommit halvvägs så började det störtregna! Jättemysigt... Men det kändes extra bra när jag kom hem iaf :)

Har varit på Kalk några timmar nu, har skurat väggarna i "toalett-korridoren", är tänkt att jag ska måla där sen nån dag.

Funderar på att åka till Dödevi och fixa där lite, röja undan i kontorsrummet så jag kan måla där senare. Det är öppet på Kalk ikväll men jag vet inte om jag ska va här då. Vet faktiskt inte så mycket alls om hur det kommer bli här :)

Det är blandade känslor här kan jag säga.. Imorse ville jag åka hem igen, men det gick över under promenaden. Antar att jag bara måste komma in i lunken här. Jag är ju van vid tempot på sommaren, nu är det helt annorlunda. Jag tyckte det va lugnt på eftersäsong i augusti men nu är det helt dött. Vilket jag visste att det skulle va. Jag måste väl bara vänja mig :)




Måndag

Måndag igen efter en mysig helg. Vi hade en riktigt trevlig kväll i fredags hos Emma o Fredrik. Vi åt kräftor och sjukt god efterrätt, spelade spel och skrattade så jag fick ont i magen och svårt att andas ;)

I lördags gick lite små betydelselösa saker inte som jag tänkt mig och plötsligt kändes allt så jävla hopplöst. Jag va så nära på att gå hem och lägga mig i soffan och gråta resten av dagen, men Kalle peppade mig och fick mig att inse att det faktiskt inte skulle hjälpa alls. Så eftermiddagen blev som planerad, träffade Emelie, vi gjorde Chicken Fajitapaj och kollade på Mamma mia! Haha, det är vår specialitet :D
Sen gick jag hem till Erik som hade grishuvudsmiddag ;)

Igår hämtade jag upp mormor och så åkte vi ner till mamma o pappa. Några timmar senare kom Kalle, Kristian och Helena ner och vi åt middag och hade det jättemysigt.

Idag hade jag tänkt åka upp till Öland men jag känner att jag har lite saker att fixa med. Hade kunnat göra det nu på förmiddagen och sen köra men jag kör hellre imorgon. Är förhoppningsvis lite piggare då också. Brukar bli rätt trött när jag kör långt, men normalt sett är Kalle med så i kan byta. Får hinka kaffe och redbull imorgon och göra många stopp :)

Nu ska jag göra mig klar och åka och köpa mp3spelare. Min mobil är ju på lagning och jag vill kunna lyssna på musik på mina inplanerade dagliga morgonpromenader ;)
Sen blir det kyrkogården och hälsa på farmor och morfar. packningen kommer gå snabbt även fas jag ska va borta i en månad. Man klär inte direkt upp sig på Öland och jag kommer dessutom aningen jobba eller måla eller va i skogen typ ;)

Och i eftermiddag ska jag träffa 2 favoriter som jag saknat!



Muffins!

Hittade detta receptet hos Hot Mama Sarah för ett tag sen och blev sugen på att testa.

Dom blev riktigt goda! Vi hade inget vanligt mjöl hemma och jag orkade bara bara ett mjölpaket (korgen var redan överfull) så jag körde med bara fullkornsmjöl. Riktigt goda som sagt, och inte något socker alls! (jeje, det är socker i frukt men ni vet vad jag menar!)


Fredag

Har haft ett gäng riktigt bra dagar sen sist jag skrev.

Lördagens examensfest hos Frida var riktigt lyckad! Massvis med god mat, trevligt folk, roliga tal, grym tårta, massvis med dans och ännu mer skratt!

Efter slappande och städning i söndags tog vi Kalk-bilen och körde iväg, kom fram till Motala sent på kvällen. Vi stannade till på måndageftermiddag och hann med massa bus med Ronja :) På hemvägen körde vi inom Jönköping och sa hej till min lillebror om pluggar, och bor, där.

I tisdags hade Kalle sin sista lediga dag så vi lyxade till det med lunch och spa'ande på Victoria Park, grymt härligt!

Hälsade på mormor i onsdags och åkte sen till Höllviken. Träffade emelie, gick en runda med Iris och åt middag med mamma :)

Igår åkte jag o mamma hem till kusin Emma och Ribban och hälsade på en 10 dagar gammal Anthon! Himla söt och så pytteliten :)
Sen blev det stan med Engo och Stine. Solen sken men det kändes att det va höst i luften, riktigt härligt. Hämtade Kalle när jag o Engo hade handlat på Willys och sen blev det myskväll med hemlagad pizza, äpplepaj och film :)


Idag tänkte jag va duktig och hemmafruig.. Diska, städa, baka och kanske färga håret. Och ikväll blir det kräftskiva i Vellinge hos Emma o Fredrik :)


RSS 2.0