Roadkills

Igårkväll regnade det rejält en stund o när jag körde hem vid midnatt märktes det, grodor/paddor på vägen...

Jag gillar inte att köra bil när det är mörkt o regnar samtidigt. Och det blir inte bättre direkt när man ser massa grodor på vägen, gör sitt bästa för att väja, men ändå hör, o känner, hur man kör över några stackare. För några veckor sen när jag körde från Kalk till Böda o sen hem till Mellböda o regnet vräkte ner körde jag säkert över 20 grodor.. Jätteäckligt o hemskt!

Katter o kaniner är också vanligt förekommande på vägarna, men jag har lyckats hålla min undan från dom.

Annars är största orosmomentet här när man är ute o kör på kvällarna, rådjur. Peppar, peppar så va det ett par veckor sen jag såg nån nu, men innan dess såg man rådjur varenda kväll. 2 gånger hae jag fått tvärnita då de sprungit upp på vägen, 2 gånger har jag fått tuta för att dom inte ska springa upp på vägen o massa gånger har man sett dom i skogarna.. Läskigt.


(vill man undvika att köra på grodorna kan man göra som lili & susie gjorde, stanna o plocka bort dom... bilresan tredubblas iofs, men ja...)


14 rätters..

Va som sagt ute o åt igår. Jag Kalle Hasse o Erik. Vi va lite småhungriga sådär. Började med att be om ursäkt o beställa öl o fernet till kocken. sen kom beställningen.

2 vitlöksbröd
1 västerbottenostpaj
1 räksmörgås
1 plocktallrik
2 stekt strömming med potatismos
1 torskfile med kokt potatis
1 lammytterfile med potatiskaka

Sen va det dags för efterrätt

2 pannacotta
2 hallonsorbet
1 chokladtryfflar

och förrutom all öl som killarna drack så beställdes även
3 kaffe
1 whiskey
2 rom
1 varm choklad
2 irish coffe
6 gin o tonic


Liten lagom impulsmiddag för 4 personer :)





Lön för mödan..

kollade förresten mitt bankkonto innan o såg att jag fått lön för förra månaden.. Plötsligt kändes det värt att ha jobbat som ett djur förra månaden..

Så nu ska det på allvar börjas leta resa! i september sticker vi. Jag, kalle, ett gäng böcker, sol, bad, god mat o god dricka.. o förhoppningsvis träffa bästa engo!

Var annars?

Min lilla tupplur varade i nästan 4 timmar... bra där! vaknade hungrig o seg men ingen mat hemma o ingen ork att sticka o handla nått.. va duktig o tog tag i disken iaf :)

Nyduschad o klar insåg jag att hungern inte skulle gå över av sig själv o att det va långt till en ev middag med Kalle. Så, jag tog bilen o körde hit till KaLK o hämtade ut lite lön i form av en toast på Ölandslimpa!

Solen skiner nu o vi ska tydligen till Kroken ikväll o äta middag. Sitta på en uteservering i solen en kväll är inget man blivit bortskämd med här, tyvärr.

Standby

I morse när klockan ringde va jag allt annat än pigg o glad.. Skulle jobba krabba, nere på stranden, o det såg ljust ut bakom gardinerna..
Men, jag drog bort dom o upptäckte att det regnade.. Ringde till jobb o fick direktiv om att avvakta en timme.. försökte somna om, men lyckades sådär..
Ringde igen efter en timme o dom sa att dom ringer om vi ska öppna krabban.. dvs jag e ledig idag också! än så länge iaf ;)
Detta ger ju mig tid till att diska undan efter gårdagen o.. ja, vad ska man göra sen?
Funderar på o sova en liten stund till nu iaf.. lyckades som sagt inte somna om innan o nu börjar ögonen gå i kors...

Ledig måndag

Igår såg jag till att byta till mig en ledig dag. Då jag faktiskt inte minns när jag va ledig sist så va det grymt skönt. Och jag känner mig duktig som tog ledig. Faktiskt. Jag hade klarat o köra på ett tag till, men vem blir glad av att jag ska leka fröken-duktig o sen kollapsar? Nej, ledigt fick det bli!

Va lite personalfest/avsked på jobb i söndagskväll o för en gångs skull körde inte jag! Blev dock inte så vilt för det, men vi va väl i säng först halv tre.

Planerna för gårdagen va frukost på Cafe Kex som ligger 100 m från oss o sen stranden. Lagom till vi satt i kex's trädgård o åt frukost så gick solen i moln o det blev småkyligt.

Skippade strandplanerna o hoppade i bilen i stället. Hälsade på svärfar i huset som dom håller på att bygga, åt lunch i sandvik, besökte massa prylbodar, kollade på konstutsällningen i huset vid fyren som kalle drömmer om att få bo i.. Avslutade med ett besök hos en vän til kalles familj. blev promenad längs vattnet, ett glas vin på verandan o brulepudding med blåbär från bödaskogen.

Väl hemma korkade vi upp en flaska vin, o åt räkor o vitlöksbröd. Kalle föreslog film sen, men jag kände att jag skulle somna då o drog istället fram yatzy! är det semester så är det! spelade ett par omgångar samtidigt som vi drack dooleys.. Sen va det dags att inviga KaLKs egna öl, så vi gick över till hasse som bor brevid oss, killarna drack öl o jag silver ice, vi krängde chips o äckligt godis o fortsatte spela yatzy..

Med andra ord en riktigt lyckad, o välbehövligt dag o kväll :)






Förtydligande

Jag kanske lät lite gnällig o negativ i mitt förra inlägg om badjävlar och det lät kanske som att jag inte trivs här.

Så är INTE fallet.

Man träffar på puckade människor varje dag, men 99 % av alla är o-puckade o en stor del är helt underbara. Men när an för tionde gången på en kvart  ska förklara hur "stor barnpizzan är" när man är inne på sin tioende jobbtimme, svetten lackar o man sovit 5 timmar på natten.. ja, då har man inte så mycket tålamod :)

Men jag trivs här. Jag trivs grymt bra! Jag längtar faktiskt inte hem alls. Jag saknar såklart massa folk, främst familjen o ett par vänner. Men Malmö i sig saknar jag inte. Lägenheten saknar jag till exempel inte ett dugg. Eller, näe man e grymt trött o frusen, då längtar jag efter vår säng.. o efter att få slänga sig i soffan o glo på skit-tv.
Vi har inte tv o jag har alltså inte kollat på tv på 7 veckor. Och nej, jag saknar inte det., Dessutom, när skulle man haft tid till tv-tittande? :)

Men som sagt, jag trivs. Jag jobbar svinmycket och jag o Kalle träffas inte alls mycket, då han jobbar ännu mer, men vi ses när vi kan, o vi sover ihop varje natt och allt funkar super.

Man träffar massa folk här, flörtiga killar o jag blir bara mer o mer säker på vad jag känner för kalle. Skulle inte vilja byta ut honom för en sekund. Han är verkligen mannen i mitt liv.




Bild-länk..

Har lagt upp lite bilder på Facebook nu..  HInner inte lägga upp nån här, men klicka HÄR så hittar ni bilderna :)

Nu ska jag duscha, sen sticka till jobb, måste hinna äta lunch innan jag börjar :)

Badjävlar

Uppvuxen i Höllviken så är begreppet badjävlar välkänt o man har råkat ut för dom många gånger. Tror man. Tills man kommer till norra Öland. HERREGUD!

I början av juni körde jag till kalmar en dag för o besiktiga bilen o mötte typ 10 bilar innan bron. (ca 10 mils resa)
Nu är det bilar överallt o folk kör som idioter. kör i 70 på 90 väg o när det sen blir 70 så saktar dom ner till 50?! Hallå?!
Dom brer ut sig på ica o kommer med puckade frågor på jobb "när kommer det sluta regna?" "hur varmt är det i vattnet?" "var kan man hyra cyklar?"
Jag jobbar på en restaurang, inte på en turistbyrå eller väderstation!

Och sen alla snåla jävlar..

"Skäms du inte för att ta 25 kr för en burk coca cola?"

1. Nej.
2. Jag sätter knappast priserna
3. Vår högsäsong är på 4 veckor, vi måste få in pengar
4. Du åker till Sveriges största, o därmed troligtvis dyraste camping, tror du det kommer va Lidl-priser?!

"En 0.6 l öl här kostar nästan lika mycket som ett flak öl i Tyskland"
Ja, men åk till tyskland då?!

"Stämmer det verkligen att det är en halvtimmes kö till pizzan? Tar det verkligen en halvtimme att göra EN PIZZA?!"

I fredags o lördags hade pizzan öppet mellan 12 o 22.45. i fredags gjorde våra TVÅ pizzabagare 750 pizzor o i lördags 650 pizzor. Dvs i fredags snittade dom mer än en pizza i MINUTEN! Crazy!


Sen har vi dom klassiska frågorna som man får på krabban
"Har ni barnhamburgare?"
"Har ni köttbullsbaguetter?"
"Är det köttfärs på nachosen?"
"ni har bara denna maten ja?

Vi har en meny utanför där det klart o tydligt står vad vi har o vad som finns till/på, men ändå.... suck.


"Vet ni vilket bord ni vill sitta vid?"
"nej, men vi sätter oss nånstans så hittar ni oss säkert"

Vi har ca 300 sittplatser...


Så, avreagerat mig lite :)



244 timmar

Idag börjar jag först 16 o passar på att tokslappa!

Lämnade in mina timmar till chefen förra veckan o insåg att jag från 15 juni - 15 juli jobbar 244 timmar och varit ledig 3 dagar.. och en dag jobbade jag bara 2 timmar ;) Det är helt sjukt. I augusti förra året jobbade jag 193 timmar, tyckte det va sjukt o sa att jag  nästa sommar skulle ha minst en veckas semester.. hmm..
Nu är jag dock inne på tredje veckan på ett nytt schema som innebär lite kortare dagar, men 7 dagar i veckan. och för min del 1 eller 2 heldagar i veckan, dvs 10-12 timmar. denna veckan blir det 11-22 torsdag o fredag o sen ev jobba i utebaren på kalk på fredag. och kanske lördag :)

Det kanske låter som jag klagar, men faktiskt så trivs jag. det känns bra o funkar bra. och pengar behövs alltid. kanske inte här så mycket, men det kommer en höst o då är jag arbetslös. så vida jag int eblir rik på att sälja choklad som är grym för ens hälsa o som mn går ner i vikt av, men det är inget jag räknar med :)

Det kommer!

JAg kommer st'ändigt på saker att skriva om här, men det hinns liksom inte med. Dels saker som händer, o dels historier om puckade m'nniskor :P
behöver jag ens säga att det är turister? badjävlar..  :P


Menm jag varken orkar eller hinner. Måste städa nu, svärmor o hennes syster är uppe på öland o kommer hit på middag imorgon :)
kalle slutar snart o ev ska vi till svärmor ikväll en sväng.. eller nått annat, får se. vet bara att jag måste komma i säng i tid i natt... jobbat i utebaren på kalk fre-lör o sovit minimalt...

dessutom har det flyttat in en familj i lägenheten under och det är sjuuuukt lyhört.. är rädd att dom ska upp o hoppa vid åtta-tiden imorgon-- det kommer INTE uppskattas..


Mysdag

Igår hade jag o kalle vår första gemensamma lediga dag sen vi kom hit för 4 veckor sen.
Vi sov länge, å frukost, drog på oss varma kläder o körde från ett regnigt öland till ett varmare o mindre blött kalmar :)
Shoppade, åt lunch, gick på bio, åt mjukglass i hamnen, o avslutade med skaldjursbuffe på en restaurangsom låg på en båt typ.. man satt på vattnet iaf ;)

Så himla mysig dag o verkligen välbehövlig. Denna veckan drar högsäsongen igång, som varar i fyra veckor. Har fått mitt schema o precis som jag visste är det jobb 7 dagar i veckan som gäller. Vissa dagar heldagar, dvs 12-14 timmar. Dock är heldagarna självvalda så jag ska inte klaga :)
Sen blir det nog lite extrajobb på Kalk ska troligtvis jobba i utebaren på lördag :)

För övrigt så kom jag till jobb 11 idag i tron om att jag skulle jobba 11 - 17. Men icke. Jag skulle jobba 18-22. Så det blev schemameck, lite häng på Krabban, en promenad på stranden o massage på Spa't på campingen. Kan säga att ingen slår engo när det gäller massage! Inte när det gäller nått annat heller för den delen. Gud vad jag saknar henne!!!!

Tog med mig lunch från hugget o bytte det mot en toast på Kalk till lunch.. ;)

Bilder!

Några stycken iaf.. ;)




Mamma o pappa kom o hälsade på i helgen! Här på Kalk :)




Stranden på Böda Sands Campingen. Restautangen heter Landkrabban o där jobbar jag ibland :)




Inflyttningsblommor av mor o far. Den dina väggduken fanns när vi flyttade in ;)




Där uppe bor vi!



Frukost i vår trädgård!




Lite bubbel i kvällssolen...



Grill på stranden :)


Foton?

Idag har jag jobbat i 13 timmar. Ringde kalle när jag lutat o frågade om han vill bli hämtad nä han slutade o det ville han. Jag kunde då välja på att åka hem, slöa, sova en timme kanske o sen åka o hämta kalle, eller åk ner till kalk o sätta mig o vänta på att kalle ska sluta.

Så, nu sitter jag i min vanliga myshörna här på Kalk. Dom stänger om 30 min o här e lugnt så förhoppningsvis kn vi åka om en dryg timme.. Imorgon blir en superkort dag. Börjar först 18 o slutar väl vid 23tiden.. eller åker jag på o stänga o slutar typ 01.. fast det blir ändå en kort dag. Har ju vant mig vid 10-12 timmars dagar.. eller, jag borde ha vant mig. Nåja, va ledig hela lördagen  o på måndag är jag ledig igen :)

har lagt in lite bilder på kalles dator, ska se om jag får in dom här, funkar inte riktigt på facebook...

RSS 2.0