Jobba, sova.

Hej bloggen!

Sorry för dålig uppdatering.. Sanningen är den att detta är första g¨ngen sen sist jag skrev här som jag sitter vid datorn. Det va i torsdags, idag är det måndag. Förstår ni? Det är MIG vi pratar om..

Har jobbat massor på sistonde...

Midsommarafton började jag 11 o slutade halv elva.. åkte hem o bytte om o åkte sen till Kalk. Va dock trött o opepp så efter en Breezer o snack med Kim så ställde jag mig i disken istället i ett par timmar :D
Kom hem vid halv fyra efter att ha skjutsat folk till kroken o nästn kört på ett rådjur...

midsommardagen började jag elva, hoppades på en "tidig" kväll, typ 22-23 o sen hem o sova.. men plötsligt hamnade jag i baren o sen skulle jag o sanna stänga o va från jobb kvart i två..
Bestämde mig för att  a snäll o hämta kalle för att få ha honom hemma, o ja.. blev så klart att man fick skjutsa folk o vi somnade först halv fyra..

igår söndag skulle jag öppna o va på jobb tio... när klockan ringde så gjorde det verkligen ont i hela kroppen.. kom till jobb, en räkmacka o redbull till frukost, sen mamma mia-låtar på högsta volym o jag piggnade till..
Jobbade till halv tio då det va lite personalmöte o sen hade vi nått slags midsommarfirande.. åt sill o oxfile o drack..
>Toksomnade kvart i ett o känfe mig hyfsat utvilad i morse.. o idag jobbade jag bara 10.30 - 16..


Med andra ord, massa jobb, lite sömn o inget annat.
Fötterna har värkt, jag har blåsor på konstiga ställen, axlar o överdel av rygg ömmar o nederdelen av ryggen typ låser sig ibland.. skumt..

Men, jag trivs!


Nu blir det HIMYM o marabou sommar!

Framsteg

Förresten.

Imorgon för en vecka sen satt jag här på Kalk på personaltoan o grät o ville (och samtidigt inte) åka hem. Det hade varit kalt o regnigt, jag va trött, hatade att va ny på jobbet o inte kunna nått..

Sen dess har jag jobbat 4 dagar och börjat komma in i rutinerna, solen har kommit fram och jag trivs :)

Imorgon öppnar Kalles restaurang o han kommer börja jobba ännu mer o det kommer bli jobbigt, det vet jag. Men jag fixar det!
Och nästa helg kommer mamma o pappa o hälsar på :D


Trött

suck..

jag blir så trött. hade skrivit hä o skulle kopiera för säkerhets skull, men glömde att jag satt vid kalles mac o vissa tangenter sitter på andra ställen.. såååå.. allt försvann..

hur som helst är ag trött, jobbat 11 - 22 timmar, första "riktiga kvällen" med buffe, a'la carte o pizza.. trodde det skulle bli en helvetisk kväll med tårar i bilen hem, men icke :)

åkte till kalk sen för o hämta kalles dator med how i met your mother på o hör sitter jag nu.. ska strax åka hem, kolla ett avsnitt o sen sooova..

imorgon börjar jag 11 o slutar senare än idag.. sen får jag se om jag hänger kvar på jobb, åker till Kalk o festar eller åker hem o sover.. ;) slipper midsommarhysterin iaf ;)

Missar den traditionsenliga midsommarfikan hos farmor imorgon.. Vilket är trist då det imorgon ffiras att det är hela SJUTTIO år sen farmor (och farfar) köpte sommarstugan som farmor bor i åretom numera. 70 år alltså.. galet!


fan

innan jag stack till jobb idag så skrev jag ett inlägg här med update om dom senaste dagarna. nu ser jag att det inte publicerats o utkastet finns inte heller sparat. surt.

allt är bra iaf, börjar komma in i jobbet, imorgon drar midsommarruschen igång.

Nu ska jag sova. Kram på er!

Länk!

Hur förvirrad är inte jag? Har ju glömt o länka till Kalles restaurangs hemsida!


http://www.kalk-oland.se




http://www.kalk-oland.se

Trött

Igårkväll fick vi strömen tillbaka i lägenheten! Fick även ett värme-element vilket va sååå najs..
Så efter en dusch igår somnade jag gott i en varm lägenhet!

Igår jobbade jag min andra dag på strandhugget och fick öppna själv! helt i onödan visade det sig dock ;)
Efter jobb agerade jag blomsterbud o körde hem till Yvonne. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderades på Kalk.

Samma sak idag, jobbat på böda först, sen ner till Kalk. i övermorgon ¨är det invigning o det känns som att detta stället kommer bli grymt!
innan ikväll  provlagade björn minihamburgarna som dom ska servera på fredag. Gooottt!

Sitter fortfarande här nere. Idag har jag varit med o hämtat stenar, diskat stenarna, rengjort ljuslyktor, strukit dukar och möblerat i lilla loungedelen ovanför baren. Känner att det får räcka idag så nu sitter jag här o slösurfar o hoppas på att det är dags att åka hem snart.

Blir inget jobb imorgon, så det blir Kalk för hela slanten. Har - tydligen, åkt på att putsa fönsterna.. 8 skitstora fönster med spröjs (som inte går o ta av) en dubbelglasdörr,också med spröjs, 5 runda fönster, samt glasväggarna mellan innergården och galleriet.. Och självklart på båda sidorna!
Suck, kommer ta en stund.. Men men, får betalt i brownie o glass ;)

Roadtrip

Idag blev det fler "första gången". Första gången jag körde bil själv på Öland o första gången jag va i Färjestaden.
Men innan dess va jag i Kalmar o om-besiktigade kalles bil. Och den gick igenom!
Pust o tack gode gud!

Sen åkte jag till Färjestaden. Skulle köpa magnetbokstäver i leksasaffären i gallerian där, men tji fick jag. Hittade dock en hoodtröja till kalle som jag nog kommer sno en del ;)
I borgholm blev det mathandling, nu ska vi bara få igång strömmen där hemma också så vi kan ta hem maten.. ;)


I övrigt så känns det lite segt nu. Regnet har vräkt ner hela dagen, det är kallt, o eftersom vi inte har nån ström i lägenheten har vi fått en förlängningssladd via fönstret, för iaf kunde tända sänglampan, vilket innebär en småkylig lägenhet.. men men, med kalles morgonrock över kläderna funkar det ;)


Första

Det kommer bli många "första-gången"-grejer nu. Dom 2 största är dock redan avklarade!

Första jobbpasset va det första jag gjorde när jag kom hit igår. Det gick bra, första gästena va ett sällskap på 13 pers som jag skulle ta beställning av och servera. hej o hå, aldrig jobbat på restaurang men det gick bra :)
Blev en väldigt lagom första kväll, serverade, dukade av, stod lite i baren.
Sen i sommar när det drar igång på riktigt ska jag bara stå i kassan :)

Första natten i lägenheten va det i natt. Tyvärr så har strömmen pajat, har dock fått in en förlängningssladd i sovrummet så en lampa funkar iaf.. dock innebör det att fönstret inte går o stänga.. o det va rätt kyliga vindar igår.. men men, vi knuffade ihopa dom två 90sängarna o höll värmen bra :)

Trappan upp till vår lägenhet går utanför huset o framför dörren blir det som en liten balkong. Perfekt ställe att äta frukost på!

.. när det nu blir värme till det. idag är det 13 grader o jag vet inte vad det är med mig men jag fryser som ett djur.. en långärmad tröja, en hoodtröja.. o en till hoodtröja som jag snodde av kalle :P

Är dessutom smart o går in mina jobbskor idag. Åkte som sagt direkt till jobb igår så jag jobbade i mina tygskor som jafg hade på mig. Funkade väl okej, men började bli trött i fötter o rygg när det va dags o sluta, o då hade jag bara jobbat 4 ½ timme.. så på tisdag när jag ska jobba nästa gång ska jag ha bra skor :)

Ölänning!

Sitter nu i bilen på väg till vårt nya hem :)

träffade johanna på centralen o fick sällskap på tåget upp till kalmar :) blev hämtad på stationen av kalle o erik o nu har vi varit på ikea..

Ikväll blir första jobbpasset på nya jobbet :)


Packa?

Idag har varit en riktigt soft dagen-efter-dag.. Jag va som sagt körande igår men vaknade ändå med dunkande huvudvärk..

Har som sagt varit o hälsat på både mormor o morfar och farmor o även varit innen i stan o hämtat storebror o helena.
Sen har det powernapats, ätit tårta från igår, blev rostbiff, fläskfile o potatisgratäng från igår till middag o sen avslutade jag med ost o vin, som jag inte fick njuta av igår..


Nu är klockan kvart i nio o jag borde sätta fart med packningen. Har nog lite som ska tvättas också.. Jag känner mig förvånansvärt lugn.. Men tids nog kommer nog ett litet sammanbrott, va så säker ;)

Men det är bra att gråta av sig lite, släppa alla spänningar, för nog sjutton är jag spänd inför detta..




4 juni 2009

Gårdagen blev riktigt lyckad, trots en del regn o besvikelser.. men men, alla prioriterar olika.
Hur som helst, idag är jag stentrött. Körde lillebror o hans kompisar till strandbaden igårkväll, somnade vid halv två, 03.05 ringer lillebror "det spöregnar och vi får inte tag på nån taxi, vill du hämta oss?"
Klart man ställer upp.. Tror dock att jag vaknar först när jag sätter mig i bilen.. :P
Va hemma igen vid kvart i fyra o toksomnade.

Har varit o hälsat på mormor o morfar idag,o ska även ner till farmor. Det va så mycket för henne igår, så jag ska ner där idag o förklara att det är imorgon jag åker till Öland o sådär..
Sen borde jag väl tvätta lite o sätta igång med packningen.. skönt att redan ha sorterat ut det man ska ha med sig iaf :)

Och ikväll ska jag njuta av studentmaten från igår, jag helena o storebror försökte se till att mamma o pappa kunde njuta av kvällen o umgås med alla, så det blev ine till att sitta ner o äta direkt.. :P

Här kommer några bilder...



Finaste lillebror på väg till champangefrukosten



Martin ville ha jordgubbstårta, så det fick det bli :)




Framför bilen vi överraskade honom med!



Hela familjen utanför skolan


Paus

Nu är istort sett allt som kan fixas innan vi åker till skolan klart. Skönt! Blir lite slöande nu, ska nog se ett avsnitt av How I met your mother o ta en kort powernap, kommer bli en lång kväll ;)

Vaknade tidigt imorse av att regnet vräkte ner.. Somnade om o vaknade sen till solen. Tyvärr så har vädret växlat hela tiden, har kommit 3 skurar under dagen.. Hoppas det blir uppehåll from nu!

Hela lillebrors klass ska åka flat efter utspringet. Sen släpps dom av nere i byn o vi har sagt till Martin att han kan ta bussen hem sen.. :P
Igår frågade han lite smått oroligt "men pappa du hämtar väl mig?"
jag sa att jag o kristian kan komma o hämta honom. Och visst kommer vi va där, men bara för o se hans reaktion när han ser bilen som vi fixat till honom ;)
Blir det regn så blir det dock inte den bilen mamma o pappa valt ut först, utan en annan, dock också cabbe..


Va för övrigt uppe i tid idag för att se när han åkte iväg till champangefrukosten. Fick även agera påklädare o stylist :P

Åh, han blev så fin.. Svart kostym med väst, slips o vit skjorta.. Min lilla lillebror...

Student

Igår bakade jag 5 stora foccaciabröd och var o handlade frukt o grönsaker.
Idag har jag gjort 6 tårtor, 2 stora fat med rostbiff, o bulgursallad till 70 pers..
Medans jag gjorde det fixade mamma pappa kristian o helena med bord, stolar o dukning.
Jag mamma pappa o storebror höll på i en timme med partytältet.. Lagom lätt när det blåser halvstorm.

Imorgon ska det vämas potatisgratäng, göras fat med kycklingspett o marinerad fläskfile, läggas upp sås i skålar, vin på karaffer, bubbel ska kylas, tårtor ska garneras, huset ska pyntas..

Halv sex springer lillebror ut, sen ska det åkas flak o sen ska han ta sig hem från där han lämnas av flaket..

Från sju räknas vi med en grym fest här hemma :)


Tur han bara tar studenten en gång.. ;)

Svettigt..

Enligt väderprognosen är detta sista dagen innan lillebrors student som man kan föröska fixa en bränna..
Jag har verkligen försökt ligga ute o pressa, men jag orkar inte.. Det fläktar nästan ingenting o blir så himla varmt.. Dessutom är det lite tråkigt..

Ska laga lunch till mig o mamma nu, kanske sticker ner till stranden sen o går en runda där istället.. både lite motion o så får man jämn bränna ;)

Frukost






Gott gott gott!


RSS 2.0