Tisdag

Glädjande att se att några trogna läsare hänger kvar trots mitt usla bloggande.

Veckan, och framförallt helgen, som gått har varit rätt upptagna. Ja, i jämnförelse med hur mit liv brukar se ut :P
Veckan bestod av en hel del kompishäng, musikquiz på Debaser, heldag på Victoria Park Spa och barnpassning.

I fredags började vi flytta åt mormor. Vi har packat pö om pö i en dryg vecka och i fredags gick första lasset med alla flyttkartonger.
Kvällen blev en fullträff och spenderades med Engo o Jocke. Först drinkar här hemma, följt av middag på T-bone som ledde till matkoma och köttsvettningar haha.
Bowling på O'learys blev det sen och när vi va klara gick vi in i spelrummet. Och helt plötsligt skulle jag o Emma rida på en mekanisk tjur! haha det va läskigt men så himla kul. jag skrek och skrattade om vartannat, helt underbart!
När de stängde tog vi oss bort till Interpool men en fantastisk taxi-chaufför. Vi försökte oss på att spela biljard, men det gick väl sådääär... Men det va kul ändå!
Sen vandrade vi hemåt i natten och jag va så lycklig över att ha haft en så grym kväll, det va precis vad jag behövde!

I lördags flyttade vi resten åt mormor och hennes nya lägenhet är så himla fin och ligger så bra och nära!
I söndags gjorde jag ett mindre lyckat loppisförsök, Sibbarps camping va inte så välbesökt :P Men jag gör ett nytt försök på Drottningtorget om 2 veckor :)

Hoppas att ni också haft en bra vecka :)

Hemmahelg

Jag har haft en himla mysig helg!

Åkte ner till Höllviken i fredags. Åt lunch i trädgården, solade lite och på kvällen cyklade jag o mamma ner till byn och åt på Millennium. Riktigt mysigt!

I lördags kom Emelie över och vi solade och pratade skit i några timmar. Hade tänkt åka hem på eftermiddagen men grillning lockade mer ;) Så på kvällen satt vi ute vid poolen och åt gott grillat med nypotatis och senare blev det jordgubbar och glass, underbart!

I söndags satt jag hårmodell och sen blev det storshopping! dock inte för mig, utan för mormor :)
På kvällen gick vi till slottsparken och åt på en mysig grekisk restaurang, ville fira lite att det va 3 år sen vi träffades... ;)



Svårt att få till en bra bild på håret men såhär blev det :)


Slut

Herregud, jag känner mig verkligen helt slut som artist!

Jag tror faktiskt att jag tagit ut mig lite för mycket med träningen denna veckan. 4 pass på 3 dagar är lite mycket för ovana jag...

I måndags cyklade jag hem till mormor. Jag har inte cyklat sen innan snön kom i vintras, och inledde med att cykla drygt en mil, bra där!

I tisdags va det yoga. Gillar det faktiskt, trodde aldrig det skiule va nått för mig, men så fel man kan ha :) Det blir dessutom jobbigare o jobbigare för varje gång!

Igår började jag dagen med 1timmes powerwalk. Va helt slut när jag kom hem, riktigt skönt.
Sen blev det powerstep på kvällen och jag va sjukt trött inna men trodde jag skulle piggna till under passet. Men jag va å himla seg, hade svårt (svårare) att hänga med i koreografin, svettades som en gris, sen började det sticka i armarna och jag såg stjärnor. Då kände jag att det a dags att ta det lugnt resten av passet :P

Va helt förstörd igår kväll, sov som en stock i natt, men va lika trött i morse.

Slöade hela förmiddagen, har jag o Philip busat på högskolan i några timmar och nu är jag ännu mer trött :P


Jag fick iaf pannkakor till middag, sjukt gott:)


Bakvänt

Jag har varit sugen på glassen som jag vet finns i frysen heeela dagen. Och halva gårdagen.. eller okej, enda sen jag köpte den i torsdags :P

Kanske tycks va lte konstigt att handla hem glass när man, igen, bestämt sig för att va nyttig. Men, dom hade köp 2- betala för 1 på Citygross på Berte Glass, min nya favorit! Och jag tänkte att nä jag väl ska unna mig glass så ska det banne mig va grymt god glass också!


Och dethär med att bli nyttig-igen...Trogna läsare vet att jag får mina små ryck ibland, sen rinner det alltid ut i sanden.. Nu senast för att det va omöjligt att va nyttig,äta regelbundet och hinna träna när ja jobbade som jag gjorde innan. Och sen blev livet väldigt jobbigt och då blir det lät att man unnar sig och tröstäter.

I början på veckan vägde jag mig och insåg att nu får jag faktiskt ta tag i mig själv. Detta funkar inte.
Jag vet att man kanske ite ska titta på vågen men i mitt fall så måste jag nästan det.
För såhär är det. Jag ser inte det själv.

Jag tittar mig i spegeln och tycker att det är helt okej. Jag är inte smal men det har jag aldrig varit. Men jag tycker det funkar liksom. Sen ser jag ett foto på mig och inser att det inte funkar. Eller ser ett par år gammal foto och inser samma sak. Inser att för ett par år sen = 10 kg mindre sen...

Men som sagt, i stort sett  bara på foton inser jag detta. Jag märker ju såklart att vissa kläder inte passar längre men ändå.. Samma sak när man ska prova kläder. Jag kan hålla ett parbyxor framför mig, känna att dessa brde passa och sen får jag dom inte över höfterna ens!

Jag är ju såklart glad att det är såhär och inte tvärtom att jag va mal och trodde jag va tjock och mådde dåligt över det. Verkligen glad för det.
Men samtidigt kan jag ju inte hålla på och tro att jag väger "lagom" mycket när jag sakta men säkert ökar hela tiden.

Och grejen är den, att jag vet. Jag vet vad jag ska göra. Jag vet vad jag ska äta, jag vet att jag ska träna och känner att jag har hyfsad koll på vad och hur, men ändå.. Det är svårt att komma igång.

Men jag ska verkligen försöka nu. Inte nitiskt, för det varken orkar eller vill jag. Men göra till vana att va nyttig och unna sig när man verkligen vill. Så en glass i solen är alltid okej ;)




Trip down memorylane..

I måndags när jag va ute o gick lyssnade jag bl a på den här låten..




Den låten påminner så himla mycket om sommaren för 7 år sen när jag o Engo, efter ett par års slaviskt följande av Allsång på Skansen i TVsoffan bestämde oss för att se det hela på plats.

Vi flög upp på måndagen, sov hos Frida i Uppsala och tidigt på morgonen tog vi tåget till Stockholm. Tror vi va på Skansen vid åtta-tiden och då kom Hanna, som jag lärt känna via hennes Lasse-fanclub och mötte oss. Hon och hennes kompis Ida hade sovit utanför grindarna och hade tagit en bänk längst fram, där vi också fick sitta.
Vi hade bokat datumet utan att veta vilka artister som skulle va med, men hade riktig tur då bl a Lena Philipsson och Peter Jöback va med!

I ärlighetens namn så minns jag inte så jättemycket av dagen, förrutom att vi (jag iaf) hade en riktigt bra dag. Allt var helt nytt för oss, jag trodde det skulle va långtråkigt att sitta där hela dagen, men det va full rulle hela dagen, massa repetitioner, kul folk och Anders lundin bjöd på bullar ;)
Jag minns att jag blev imponerad av Hanna o Ida som kände så många där och va bundis med både vakter, scenfolk och Anders ;)


 
 


Detta blev mitt första allsångsbesök.

Året efter blev det 3 besök! Första gången med mamma. Då uppträdde Lasse och det va första gången jag såg honom live. Om jag blev imponerad av Hanna o Ida året innan så va det inget mot nu då Lasse pratade med dom från scenen och hälsade på dom med kramar efter programmet!




Eftersom Engo satt hemma i TVsoffan och tittade ville jag hälsa hem till henne ;)




Andra besöket den sommaren blev med Engo och Henkan, som då bjudits in till vår Allsångs-sekt ;)



Sista Allsångsbesöket det året blev med Frida (jag svek sekten....)
Vi tog första planet på morgonen upp till Stockholm och sen raka vägen till Skansen :)

 





Året efter blev det ett Allsångsbesök, mitt sista (?) dessutom. Även denna gången med Frida. Jag hade hälsat på Engo i Åre så vi möttes upp i Stockholm och fick sova hos Ida.
Detta va första gången vi själv va med på morgonen för att ta plats. Vi sov inte där, men var på plats typ vid sex och när grindarna öppnade kl 7 gällde det att springa så fory som möjligt för att få bra platser ;)


Inser nu när jag letar bilder att jag inte hade digitalkamera då och därför inte har så många digitala bilder. Men vad gör väl det, minnena finns ju kvar :)


Avslutar det hela med en härlig video som Hanna gjort om hennes Allsångsår, jag skymtar ju faktiskt förbi här o där ;)





Torsdag

Det är lite konstigt alltså. När jag inte sitter vid datorn kommer jag ofta på saker jag ska blogga om. Nått minne som poppar upp, nått man ser, eller en fundering man har.
Sen när jag väl sitter vid datorn så antingen glömmer jag bort det eller så bara struntar jag i det. och när jag väl skriver nått så blir det bara tråkigt om vad jag gjort. Eller tråkigt o tråkigt. Ibland, som igårkväll, kan jag sitta o läsa igenom gamla inlägg om vad man gjort och det är kul!
Men jag antar att det är rätt så tråkigt att läsa om mina rätt så ointressanta dagar.
Oh well, då kan man ju välja att inte läsa, visst? ;)


Känner mig lite hängig o nere idag, men det är bara till att kämpa på. Antar att det lite beror på att jag är rätt trött idag.. men så blir det när man ska va champangeleverantör mitt i natten ;)


Nu ska jag ta o göra mig iordning iaf. Ska på ett möte kl 13, sen lägenhetsvisning (inte för mig) och sen storhandling. Och ikväll blir det nått slags umgäng :)



Trött måndag

Herregud vad trött jag är just nu. Funderar på om jag ska ta en powernap för att bli piggare sen eller helt enkelt bara bita ihop?

Har sovit extremt dåligt i natt. Vaknat stup i kvarten och vänt o vridit på mig, riktigt störigt. När klockan ringde imorse ville jag bara stänga av den och sova vidare, men två snoozeningar senare var jag uppe. Inledde dagen med en dryg timmes powerwalk. Solen, doften av alla blommor och musiken i öronen fick mig att piggna till rejält, men efter en supergod frukost och lite slöande i soffan är jag nu helt slut som sagt...


Är iaf glad att jag tog mig ut på promenad, trots att förra veckas förkylning inte släppt helt. Fast det nrukar ju ta sin tid att bli helt frisk och jag orkar inte vänta längre ;)


Jag hade förresten besök förra veckan! My, som jag jobbade med på Öland för 2 år sen, och som jobbade på Kalk förra sommaren kom hit!
Vi gick på stan, åt glass, va på Debaser, körde runt på Näset, lunchade på Aldos, åt middag hos Erik, badade på Victoria Park, kollade läget på Lutz och hängde i Västra Hamnen. 3 riktigt mysiga dagar med andra ord!


Helgen har gett riktiga sommarkänslor. I lördags stack jag o Kalle bort till Bulltofta rekreationsområde. Vi låg i solen och slöade och åt lite plockmat som vi köpt med oss. Riktigt skönt. Sen stack vi till Möllan där vi mötte upp vänner och på kvällen hade jag o Engo riktig tjejmyskväll!

Igår, efter en slö morgon hämtade vi upp mormor och åkte ner till mamma o pappa. Pappa o Kalle satte upp solfångare till poolen medans jag mamma o mormor slöade oss i solen med tidningar och melon.
På kvällen grillade vi flintastek och avslutade med Otto-glasstrutar, helt underbar dag!


Nej, nu ignorerar jag min trötthet och sätter fart och röjer lite, sen får jag se vad jag hittar på :)


Solsäkra din semester!



På norra Öland mellan Böda och Löttorp i byn Dödevi ligger Solhem och denna hemtrevliga villa.
Huset är fullt utrustat med diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och TV.
Nyrenoverat kök, stort härligt vardagsrum med vacker öppen spis.
...Insynsskyddad altan med utemöbler och grill samt stor tomt.
Två toaletter varav en med dusch.
Två separata sovrum på ovanvåningen varav ett med dubbelsäng. I det andra sovrummet finns två enkelsängar. På tomten (15 meter från huset) finns en gäststuga med rymlig plats för två personer. Utöver dessa sex sängplatser finns en bäddsoffa i ett av rummen på nedanvåningen.

Solhem, där huset är beläget ligger längs den pittoreska gamla landsvägen som 300 meter från huset korsas av riksväg 136. Detta gör läget bekvämt och barnsäkert.
På cykelavstånd finns både östra sidans vackra sandstränder och Byrums kända Raukar på västra sidan.
Löttorp (5km bort) är centralorten på norra Öland och erbjuder allt från välsorterad ICA butik, Systembolaget, gym och restauranger till apotek och vårdcentral.

Huset hyrs ut per vecka med lördag som bytesdag.
I priset ingår sängkläder, handdukar, basutbud av sanitetsprodukter (toapapper, tvål o.s.v.),
tvätt- och diskmedel samt basråvaror (olja, salt, peppar o.s.v.)

Slutstädning kan köpas till för 1000:-

Pris:
Vecka 26 (inkluderat 23+24 juni) 7000:-
Vecka 27 6000:-
Vecka 28 & 32 8000:-
Vecka 29-31 10.000:-
Vecka 33-35 6000:-

Hör gärna av dig med frågor eller önskemål, [email protected]. Samma adress gäller vid bokning.

Har du någon du tror skulle vara intresserad av detta får du gärna skicka detta vidare.


Bilder finns här:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150264727640761.370266.522765760&l=239d2f4cb0


(Det är sambo Kalles hus)


Snyft

Igår hade jag o Engo lördagsmys. Vi åt bakad potatis med lax, blåbärspaj med glass, vaxade benen och kollade på Kvällen är din på TV4 och gråt en massa haha :)




Här grät vi som mest ;)


Typiskt

Igår va det ju då dags för Vår ruset. Jag kände mig hängig hela söndagen och vaknade febrig och igentäppt i hela huvudet igår, så jäkla typiskt!

Knaprade ipren, drack c-vitamin och massa vatten och vilade hela dagen och tog en lång varm dusch och kom iaf iväg!

På väg till starten började det regna och efter en liten stund va det full hagelstorm! så sjukt!

Jag kände att jag inte hade nått annat alternativ än att gå, kände mig riktigt kass. Dock fick jag träning ändå då jag erbjöd mig att bära mollan o fridas ryggsäckar som båda va TUNGA!
Eskil va snäll och höll mig sällskap och dom andra tjejerna va superduktiga och sprang (mer eller mindre) hela loppet, riktigt grymt!

Efteråt fick vi en riktigt god picnic, dock började det regna igen så vi kastade i oss maten och fick sen skynda oss hem, skakande och med blåa läppar ;)

Detta får bli en tradition och jag tycker att vi borde tävla om vem som förbättrar sin tid mest till nästa år ;)




   

 

 


Water for elephants

Efter att ha spenderat söndagen slöandes växelvis i soffan och sängen så beslöt vi oss för att gå på bio igårkväll.

Vi bestämde oss för att se water for elephants, och stack till Entre. Och vilka jäkla muppar där va! Muppar i biljettkön, muppar inne på salongen. Seriöst, varför går man på bio om man måste kolla Facebook i mobilen 5 gånger under en 2timmarsfilm? Och VARFÖR kan man inte hålla tyst när man är på bio? Bara för att dom inte pratar i filmen betyder inte det att man kan prata i salongen!

Filmen var iaf jättebra! Välgjord, bra handling, lagom av allt liksom, kan verkligen rekommendera den :)





Plötsligt händer det..

Glömde ju berätta innan..

I fredags var i som sagt på bio. Ställde oss först i en kö, men jag tyckte vi skulle skulle ställa oss i en annan kö, som såg kortare ut. Sånt ska man ju egentligen inte göra, för då brukar det alltid ta längre tid, men i fredags va detta ett lyckat drag.

Framför oss stod nämligen en kvinna som efter en stund vände sig om och frågade om vi möjligtvs skulle se Lingon-filmen. Vilket vi ju skulle. Visade sig att hon hade en gratisbiljett över som bara kunde användas i fredags så hon gav oss den!

Riktigt nice, där sparade man 95 kr :D



Helgen

Helgen är ju inte slut än, men so far har jag haft en himla mysig helg :)

I fredags gick jag o Engo på bio. Vi tänkte bota Engos mongolid-fobi och bestämde oss för att se Hur många lingon finns det i världen ;) Den va rätt bra, rolig, tänkvärd och stundtals väldigt sorglig, ett tag hördes bara snyftningar i salongen....
Efter bion blev det middag o ett glas vin på Picolo mondo.
Himla mysig kväll och på vägen hem kände jag doften av syren... Så när jag gick ut med Iris en stund senare så tog jag med en sax och nu pryder några kvistar matsalsbordet :)




Igår vid lunchtid åkte vi ner till Höllviken för att lämna Iris som vi passat några dagar. Passade på att slöa några timmar i varsin solsäng vid poolen. Sjkt glassigt och jag längtar tills poolen är badtemperaturvänlig ;)

På kvällen begav vi oss till Pildammsparken med Engo och senare kom Eleonor, Nicolette o David dit också. Vi grillade, drack lite vin och väntade, förgäves, på familjeunderhållning och att de skulle tända bålet. Efter några timmar, när vi insåg att vi skulle behöva vänta 1½ timme till gav vi upp :P


Nu slöas det i soffan för fullt efter en grym frukost. Ska träffa Johanna, Gabbe o Philip sen och ikväll blir det filmmys :)




RSS 2.0